Sărbătorile de iarnă se apropie și nu știi cum să te organizezi din cauza pandemiei de Covid-19 și a evoluției imprevizibile a acesteia? Ei bine, vila la cheie este o variantă care merită luată în calcul pentru un Revelion petrecut la munte, în siguranță – iată care sunt avantajele unei asemenea alegeri!

Sezonul sărbătorilor de iarnă se suprapune, în general, cu sezonul gripelor și răcelilor, însă pe fondul pandemiei de Covid-19 lucrurile se complică. Unele persoane nu pot suporta gândul că vor rămâne acasă de revelion, fiind obișnuite, de obicei, să călătorească fie în țară, fie afară, în această perioadă. Dacă te numeri printre acestea, îți poți face planuri de vacanță, însă trebuie să fii foarte precaut.

Hotelurile și pensiunile presupun interacțiunea cu mai multe persoane necunoscute, iar dacă această interacțiune te îngrijorează, poți lua în calcul o unitate de cazare închiriată integral, fie că vorbim despre o vilă la cheie sau un apartament închiriat în regim hotelier. În acest fel, tu și partenerul de vacanță sau grupul restrâns cu care urmează să îți petreci revelionul, vă puteți bucura de intimitate și puteți respecta distanțarea socială față de alți turiști.

Avantajele pe care le are vila la cheie pentru vacanța de revelion

vila_la_cheie_prieteni

Iată care sunt principalele avantaje în această situație:

  1. Nu interacționezi cu străini pe perioada vacanței

În general, vilele la cheie sunt închiriate de grupuri mici. Așadar, probabil că cei cu care călătorești sunt fie rude, fie prieteni foarte apropiați, în care ai încredere că nu te expun riscului de infectare – nu vor veni în vacanță dacă prezintă simptome specifice infecțiilor respiratorii ori se testează înainte de a veni dacă au intrat în contact cu un pacient diagnosticat ulterior cu Covid-19. Străinii însă pot reprezenta un pericol – nu îi cunoști, nu știi ce măsuri de protecție respectă, nici măcar dacă sunt de părere că acest virus există sau, dimpotrivă, sunt adepți ai teoriilor conspirației. Drept urmare, ideal ar fi să ții la distanță străinii pentru a te bucura de o vacanță de Revelion fără să te expui unor riscuri majore.

Cazarea într-o vilă închiriată integral îți oferă privilegiul de a nu interacționa cu nimeni din exterior, dacă asta îți dorești.

  1. Poți pregăti toate mesele cu mâna ta

Dacă te îngrijorează mersul la restaurant, mai ales în zonele turistice foarte aglomerate în general, vila la cheie vine cu o soluție pentru această problemă: bucătăria utilată îți oferă posibilitatea de a găti, astfel încât toate mesele să fie servite în condiții de deplină siguranță.

Dacă nu ai chef să gătești de fiecare dată, poți lua în calcul comanda de la un restaurant din zonă – în acest fel interacționezi numai cu cel care îți livrează mâncarea, iar respectarea regulilor de igienă reduce riscurile acestei interacțiuni.

  1. Îți poți planifica o mulțime de activități în jurul vilei

Dacă, de obicei, mergeai pe pârtie ori îți plăcea să iei la rând magazinele de suveniruri din stațiunea în care îți petreceai sărbătorile de iarnă, lucrurile stau acum complet diferit. Așadar, trebuie să te asiguri că ai cu ce activități să îți umpli programul.

Când ești cazat la un hotel, mai ales pe timp de pandemie, opțiunile sunt limitate în ceea ce privește relaxarea și distracția. Dacă alegi o vilă la cheie, ai o mulțime de lucruri pe care le poți face, începând de la board games în spațiile comune și până la petreceri tematice până în zorii zilei. De asemenea, poți alege o vila la cheie cu dotări precum un ciubăr ori o pârtie improvizată în curte, astfel încât să te poți relaxa și distra și în aer liber.

Ce persoane NU ar trebui să meargă în vacanța de revelion, chiar dacă o petreceți într-o vilă la cheie

  • Orice persoană care a fost diagnosticată cu Covid-19 în ultimele 14 zile, chiar dacă este asimptomatică ori s-a vindecat complet și simptomele au dispărut;
  • Oricine are simptome de Covid-19 (febră, tuse, frisoane, durere în gât);
  • Orice persoană s-a testat de Covid-19 și încă nu a primit rezultatele;
  • Persoanele care au interacționat cu bolnavi de Covid-19 în ultimele 14 zile;
  • Cei care se află în categoriile de risc crescut în ceea ce privește complicațiile Covid-19 – vârstnicii, pacienții cu afecțiuni cronice severe, persoanele obeze.

Vacanța de revelion nu va fi anul acesta deloc asemănătoare cu vacanțele din anii trecuți, însă asta nu înseamnă că nu ne putem bucura deloc de această perioadă a anului și că trebuie să renunțăm la călătorii.

Având în vedere însă contextul actual și evoluția imprevizibilă a pandemiei, este bine să stabilești politica de anulare cu cel care deține vila pe care o închiriezi la cheie, astfel încât să nu existe pierderi financiare dacă, de pildă, se instituie starea de urgență și nu vei putea să te deplasezi în afara localității. De asemenea, trebuie adusă în discuție și situația în care una sau mai multe persoane din grup se infectează înainte de plecarea în vacanță. Stabilind niște reguli clare încă de la început, scapi de multe bătăi de cap.