Vacanța în Las Vegas se află pe lista ta de dorințe? Iată ce ar trebui să știi, înainte de a pleca de acasă, pentru a avea o experiență memorabilă, de care să profiți din plin!

Cu un număr de peste 45 de milioane de vizitatori pe an, Las Vegas a ajuns să fie printre cele mai căutate destinații de vacanță din lume. Iată câteva ponturi de preț, care îți vor asigura cea mai reușită vacanța în Las Vegas.

 1. Trebuie să îți alegi cu înțepeciune perioada în care îți organizezi vacanța în Las Vegas. Cu toate că nu este o destinație frecventată într-un anumit sezon – cum sunt, de pildă, destinațiile cu plaje, și în acest oraș există perioade mai aglomerate și perioade în care numărul turiștilor este mai mic. Bineînțeles, orice turist visează la o perioadă mai liniștită, în care să nu fie nevoit să stea ore în șir la coadă la diverse atracții turistice.

Perioadele pe care e bine să le eviți în Vegas sunt:

 • Perioada în care se desfășoară CES – Consumer Electronics Show, din luna ianuarie;
 • Perioada în care se desfășoară Super Bowl din februarie;
 • Perioada din martie în care are loc turneul de baschet March Madness;
 • Perioada din toamnă în care are loc târgul SEMA – Speciality equipment Market Association;
 • Începutul lunii decembrie când se desfășoară National Finals Rodeo, precum și finalul lunii decembrie, când mulți turiști vin să petreacă revelionul în Las Vegas.
 1. Găsești cazare pentru orice buget. Când auzi Las Vegas te gândești la hoteluri scumpe, pe care cu greu ți le poți permite. Adevărul este că dacă ai puțină răbdare să cauți, poți găsi și variante foarte accesibile, cu tarife mai mult decât decente. Important este să cauți și să rezervi din timp.
 2. Pe timp de iarnă vremea este extrem de imprevizibilă, iar vara temperaturile sunt foarte ridicate și există risc crescut de deshidratare. Primăvara și toamna sunt anotimpurile ideale pentru o vacanță în Vegas. Asta pentru că iarna vremea este imprevizibilă și pot fi chiar și ninsori abundente și viscol, iar vara temperaturile cresc mult în lunile iulie și august, iar căldura se resimte ca în deșert: uscată și deshidratantă.
 3. Mâncarea este pe gustul oricui, dar mai ales, pentru orice buzunar. De la restaurante de top, frecventate de vedetele de la Hollywood, și până la restaurantele cu autoservire ori tarabele cu hot-dog și felii de pizza, în Las Vegas este imposibil să nu îți placă mâncarea, oricât de mofturos ai fi. Recomandarea noastră este să încerci atât restaurante renumite, cât și mâncarea de tip street food.
 4. Nu poți opri taxiuri pe stradă. Să nu te mire dacă încerci să oprești un taxi pe stradă și soferul te ignoră complet. Legea le interzice taxiurilor să ia pasageri de pe stradă. Taximetriștii pot prelua pasageri numai din zonele special amenajate, adică din stațiile de taxi, care de cele mai multe ori se află în fața marilor cazinouri. Seara, după cină, se formează cozi enorme în stațiile de taxiuri, așa că trebuie să te înarmezi cu răbdare.
 5. Spune-i taximetristului ruta preferată, altfel va alege un traseu ocolitor. În Las Vegas, această practică este des întâlnită în rândul taximetriștilor, iar pentru a evita să plătești un tarif prea mare, e bine să verifici înainte pe o aplicație cu hărți ruta cea mai avantajoasă, apoi să o comunici șoferului.
 6. Este legal să consumi băuturi alcoolice pe stradă. În cele mai multe state care fac parte din SUA, este ilegal consumul de alcool pe stradă, însă Las Vegas face excepție. Ai grijă însă, dacă te comporți ciudat din cauza consumului de alcool, este posibil să primești o amenadă pentru comportament inadecvat. De asemenea, dozele de bere sau sticlele de băuturi alcoolice deshise sunt interzise într-o mașină aflată în mișcare.
 7. Interesează-te la recepția hotelului cu privire la viața de noapte. Las Vegas este renumit pentru petrecerile din cluburile de noapte ori de la piscinele hotelurilor de lux, dar și pentru cozile de la intrarea la aceste petreceri. Înainte de a ieși seara în oraș, treci pe la recepția hotelului și cere recomandări – majoritatea hotelurilor de pe celebra arteră Strip au parteneriate cu cluburile din Vegas, ceea ce înseamnă că poți beneficia de reduceri, de rezervări care să te scutească de statul la coadă ori chiar de un loc pe lista VIP.
 8. Nu rata spectacolele din Las Vegas. Toată lumea se gândește la cazinouri și petreceri care țin până în zori când vine vorba despre Vegas, însă există și o serie de spectacole pe care ar fi păcat să le ratezi odată ce ajungi acolo. De pildă, reprezentațiile Cirque du Soleil ori spectacolele ținute de Britney Spears la Planet Hollywood Hotel and Casino în fiecare seară sunt printre preferatele turiștilor. Îți poți achiziționa bilete în avans pentru asemenea spectacole, astfel încât să eviți aglomerația și cozile.
 9. Cocktailurile servite în cazinouri sunt de cele mai multe ori gratuite. Iar dacă îți faci un obicei din a lăsa o mică atenție chelnerului ori de câte ori trece cu tava de cocktailuri pe la masa ta, în mod cert nu vei rămâne cu paharul gol pe parcursul serii.

Las Vegas este un oraș plin de lumină, care vibrează de distracție și așteaptă să fie descoperit în detaliu. Și ai ce să descoperi în Vegas, dacă ești dispus să renunți la ideea preconcepută potrivit căreia Vegas-ul este un oraș potrivit numai pentru iubitorii de jocuri de noroc.

Plănuiește-ți vacanța cât mai amănunțit și toate lucrurile vor merge bine. Alege-ți cu atenție perioada, compania, hotelul la care te cazezi, precum și modul în care te deplasezi pe perioada vacanței. După ce stabilești aceste lucruri, informează-te, cumpără bilete pentru spectacolele pe care nu vrei să le ratezi și fă-ți un itinerar. În acest fel, profiți de fiecare zi de vacanță la intensitate maximă și nu pierzi timpul fără să vizitezi un loc deosebit.

Poți plănui și o vacanță în cuplu în Las Vegas, însă în mod cert aceasta este o destinație ideală pentru grupurile de prieteni puși pe distracție.