Vrei să pleci în vacanța de iarnă cu copiii, și nu știi ce destinație este mai indicată? Iată cele mai potrivite destinații pentru o asemenea aventură!

Ideal ar fi să alegi pentru vacanța de iarnă cu copiii o destinație din Europa, astfel încât să nu pierdeți foarte mult timp pe drum și să nu devină obositor.

Destinații ideale pentru vacanța de iarnă cu copiii

Viena

Capitala Austriei este mai mult decât potrivită pentru o vacanță pe timp de iarnă cu copiii, mai ales dacă aceasta este programată în lunile noiembrie sau decembrie, când târgurile de Crăciun sunt în plină desfășurare.
Târgurile de Crăciun de la Viena, care se regăsesc în toate piețele importante ale orașului, creează o atmosferă feerică înainte de sărbătorile de iarnă, pe care copiii o vor savura din plin. Carusele, tarabe cu duciuri și jucării, precum și Moși Crăciuni veseli la fiecare colț – toate acestea sunt elementele care garantează distracția copiilor și o vacanță de neuitat pentru întreaga familie.
Dacă ajungi în Viena cu cei mici, e păcat să nu vizitezi și Grădina Zoologică a orașului, renumită pentru cele peste 700 de specii de animale pe care le găzduiește – dintre toate, de cea mai mare popularitate se bucură haioșii urși panda. Grădina Zoologică din Viena oferă turiștilor posibilitatea de a asista și participa la hrănirea unor animale, însă totodată e dotată și cu un spațiu de joacă în care copiii se pot distra pe cinste.
Având în vedere că Grădina Zoologică se află în vecinătatea Palatului Schonbrunn, trebuie să duci copiii într-o vizită aici. Fetițele sunt în mod deosebit impresionate de palatul celebrei prințese Sissi, pe care o știu din desenele animate. Mai mult decât atât, în incinta Palatului se află și Muzeul Copiilor Schonbrunn, care permite îmbrăcarea unor costume de epocă special croite pentru cei mici. De asemenea, aici se poate face și un tur ghidat, în timpul căruia copiii vor putea afla cum și-au trăit copilăria cei 16 copii ai Împărătesei Maria Tereza.

Legoland, Germania

Acest parc tematic duce piesele de lego la rang de artă așa că nu e de mirare că și adulții sunt fascinați de experiența Legoland, nu numai copiii.
Localizat în apropierea orașului Gunzburg, adică la jumătatea distanței dintre Munich și Stuttgart, în partea de sud a Germaniei, Legoland este unul dintre cele mai populare parcuri tematice din Europa.
Parcul are mai multe zone de atracție, cu activități și jocuri specifice fiecăreia, ceea ce înseamnă că micuții nu vor avea timp să se plictisească.
Dacă vrei să le oferi copiilor o experiență de-a dreptul memorabilă, vă puteți caza în Satul de Vacanță Legoland, care este alcătuit din unități de cazare în ton cu parcul tematic, dar și din restaurante și locuri de joacă.

Disneyland, Paris

Tărâmul feeric creat de Disney devine și mai spectaculos în haine de sărbătoare, adică înainte de Crăciun. Atunci când vacanța cu copiii se desfășoară în noiembrie sau decembrie, Disneyland poate fi trecut pe lista de destinații adecvate. Bineînțeles, temperaturile sunt scăzute, însă hainele groase și bucuria copiilor vă vor ține de cald.
Dacă în sezonul cald nu este neapărat să te prindă lăsarea întunericului în Disneyland, pe timp de iarnă este obligatoriu să rămâi în incinta parcului după lăsarea serii, pentru a te putea bucura de decorațiunile luminoase care îmbracă aleile parcului, precum și de spectacolele de lumini impresionante.
În cazul în care vacanța de iarnă cu copiii este programată pentru luna ianuarie, ar trebui să știi că unele dintre atracții sunt închise pentru revizii tehnice, precum și pentru îndepărtarea decorațiunilor de Crăciun. Există totuși un avantaj: parcul tematic este foarte liber și nu se stă la coadă ore în șir, ca în alte perioade ale anului.

Laponia, Finlanda

În nordul Finlandei, în regiunea Laponia, copiii tăi îl pot întâlni pe Moș Crăciun, la el acasă. În orice stațiune din Laponia finlandeză vei merge, vei găsi mai mult ca sigur un sat al lui Moș Crăciun, pârtii de poveste, magazine de suveniruri și jucării, precum și o atmosferă aparte, de sărbătoare. Însă adevăratul sat al Moșului este în Rovaniemi, oraș în care vei găsi și parcuri tematice, dar care îți oferă și posibilitatea de a te bucura de Aurora Boreală.
O vacanță în Laponia nu este tocmai ieftină, însă poți să fii sigur că va rămâne în topul celor mai frumoase vacanțe de familie, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Bansko, Bulgaria

Dacă vrei o vacanță la schi cu copiii și nu te deranjează să renunți la zborul cu avionul în favoarea unei călătorii de 7-8 ore cu mașina, stațiunea Bansko din Bulgaria poate fi o destinație ce merită luată în calcul.
Domeniul schiabil din Bansko este foarte ofertant pentru familiile cu copii. Pe lângă nenumăratele pârtii, aici vei găsi și monitori de schi pricepuți, dar și hoteluri cu spa, aquapark-uri pe placul celor mici ori locruri de joacă.
Un alt mare avantaj al stațiunii Bansko constă în faptul că nu este o stațiune scumpă, ba chiar a fost catalogată ani la rând ca fiind cea mai ieftină stațiune europeană în care se poate schia.