Trecerea frontierei cu anumite obiecte se poate încheia cu o arestare. Cu toate că știu că încalcă legea atunci când transportă obiecte, substanțe sau chiar vietăți interzise, unii oameni își încearcă, totuși, norocul. Iată care au fost cele mai inedite lucruri pe care vameșii le-au găsit în timpul verificării.

Probabil că atunci când vine vorba despre trecerea frontierei cu lucruri interzise, gândul îți zboară la droguri sau animale exotice, însă vei fi surpris să afli ce alte lucruri au fost descoperite în timpul verificărilor făcute în vamă.

Trecerea frontierei – 20 de lucruri inedite, găsite în bagajele călătorilor 

Cap de porc la rotisor – în SUA, este interzis prin lege să intri în țară cu orice fel de carne de porc, din motive de siguranță. Pe aeroportul internațional din Atlanta, cei de la securitate au depistat, cu ajutorul câinilor polițiști, un cap de porc gătit la rotisor în bagajele unui călător.

Batoane de ciocolată cu umplutură de… cocaină – în timpul controlului de securitate dintr-un aeroport american, specialiștii au depistat în bagajele unei persoane care urma să se îmbarce pentru un zbor către Japonia, câteva batoane de ciocolată suspecte. Este vorba despre celebrele batoane de ciocolată cu arahide, care erau sigilate, însă greutatea lor a fost cea care a trezit suspiciuni. După o investigație mai atentă, cei de la securitate au descoperit că era vorba despre droguri învelite în glazură de ciocolată și apoi îmbrăcate în ambalajul de ciocolată.

Tigru bengalez – mexicanul Luis Valencia a fost prins incercand să pătrundă în SUA cu un pui de tigru bengalez. Bărbatul a declarat că transportă propria pisică și a sperat că nimeni nu va observa diferența – ei bine, s-a înșelat și a ajuns la închisoare, unde a stat nu mai puțin de 6 luni.

Soarta tigrului bengalez a fost una mai fericită, micuțul ajungând la grădina zoologică din San Diego.

Parizer – în SUA parizerul este cunoscut, mai degrabă, după denumirea de salam Bologna, însă popularitatea acestuia este la fel de mare ca în România. O femeie a încercat să introducă în SUA peste 100 de kg de salam Bologna, la frontiera cu Mexic. Salamul era ascuns în mașină, sub banchetă și sub scaunele din față. După ce a fost prinsă, toată marfa i-a fost confiscată și a primit o amendă de 1.000 de dolari pentru contrabandă.

Păsări exotice în sticle de plastic – la frontiera indoneziană, un grup infracțional a fost prins încercând să iasă din țară cu păsări exotice îndesate în sticle de plastic și apoi băgate în bagaje. Este vorba despre cacadu cu creastă galbenă, iar prețul unei asemenea păsări poate ajunge până la 1.200 de dolari.

Cornulețe cu bani – tranficanții care vor să trimită bani în mod ilegal în SUA o fac adesea cu ajutorul produselor de patiserie. La frontierele SUA adesea se găsesc produse de patiserie precum cornulețele, pline cu rulouri de bani, care sunt băgate în interior înainte de coacerea produsului alimentar. Uneori, sunt depistate aceste transporturi ilegale, însă specialiștii sunt de părere că de multe ori banii trec astfel neobservați.

“Batarang” – batarangul este bumerangul în formă de liliac, folosit de Batman în aventurile sale. La fontiera din Virginia, SUA, s-au găsit într-un bagaj de mână 3 seturi de astfel de bumeranguri. După investigații s-a dovedit că acestea aparțineau unui adolescent care era fan înfocat al lui Batman și care nu avea habar că obiectele i-ar putea crea probleme.

Scutece de bebeluși pline cu… cârnați – pe aeroportul internațional Pearson din Toronto, un bărbat a fost prins în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera cu o cantitate considerabilă de cârnați. Aceștia erau înfășurați în folie de aluminiu, apoi în plastic, iar la final în scutece de bebeluși.

Ceas cu alarmă, în formă de bombă cu ceas – un adolescent a intrat în bucluc în momentul în care a pășit pe un aeroport din SUA cu un ceas în formă de bombă în bagajul de mână. Bineînțeles că ceasul a creat o mare agitație, iar cei de la securitate au luat lucrurile foarte în serios.

Arme sub forma unor telefoane – un bărbat a încercat să introducă legal 12 arme pe teritoriul Canadei, acesta transportând în bagajul de mână pistoale sub forma unor telefoane moderne. Bărbatul a ajuns direct la închisoare, din cauză că deținea și transporta ilegal aceste arme.

Gem de căpșune – inofensivul gem de căpșune, preparat cu grijă de bunica, a provocat mari bătăi de cap unui călător din Canada. Asta pentru că acesta a transportat gemul în bagajul de mână și este interzis să transporți astfel cantități de lichide mai mari de 100 ml.

Cocoși de lupte – luptele cu cocoși sunt interzise prin lege, la fel ca trecerea graniței din Mexic în SUA cu asemenea animale vii. Un cetățean mexican a încercat să pătrundă în SUA cu cocoși de lupte băgați în dresuri. Din păcate pentru el, aceștia au fost foarte gălăgioși și l-au dat de gol.

Penis de… motan – în țările asiatice se folosește uneori penisul de motan pe post de afrodisiac. Pe un aeroport din SUA a fost găsit un asemenea afrodisiac natural în bagajul cuiva care venea din China și a fost imediat confiscat, acesta încadrându-se în categoria de cărnuri. Trecerea frontierei cu orice tip de carne este ilegală.

Grenadă de mână – pe aeroportul din Los Angeles – LAX, un bărbat a fost arestat din cauză că transporta o grenadă de mână. Aceasta era din cel de-al II-lea Război Mondial și inculpatul o luase acasă pe post de suvenir.

Țipari vii – legile sunt foarte stricte atunci când vine vorba despre transportul peste graniță al unor animale vii. De aceea un bărbat a fost arestat pe aeroportul din Miami pentru că transporta țipari vii, ascunși în bagaje. Bineînțeles, tiparii au fost confiscați.

Pepeni galbeni cu alt fel de semințe – tot la o frontieră din SUA a fost descoperit un transport de pepeni galbeni care, în loc de semințe, erau plini de substanțe interzise.

Melci uriași – în urmă cu câțiva ani, pe un aeroport din SUA s-au descoperit, în bagajele cuiva, mai mulți melci uriași care aparțineau unei specii africane. Aceștia urmau să fie gătiți în locații de lux, în preparate pe bază de melci. Întrucât autoritățile consideră asemenea specii ca fiind o amenințare pentru ecosistemul propriei țări, melcii au fost confiscați.

Coarne de antilopă – un turist a fost prins pe un aeroport din Florida, în urmă cu câțiva ani, cu o pereche de coarne de antilopă în bagaje.

Un cărăbuș – o femeie a încercat să treacă frontiera în SUA cu un cărăbuș în bagaje. Pentru a trece cu bine de controlul de securitate, ea a prins cărăbușul de o broșă, astfel încât să pară un simplu accesoriu.

Pălării din frunze de palmier – aceste pălării se află în topul obiectelor confiscate în timpul controlului de securitate, iar mulți turiști sunt revoltați întrucât nu înțeleg de ce li se ia acest suvenir inofensiv. Ei bine, nu este chiar atât de inofensiv: pălăriile sunt făcute din plante, ceea ce înseamnă că pot transporta dăunători sau boli din zonele de proveniență. Trecerea frontierei cu orice tip de plantă este interzisă peste tot în lume.