Lumea este minunată, dar nu este mereu sigură. Iar unele oraşe adăpostesc mai multe persoane care comit infracţiuni decât altele. Află care sunt cele mai periculoase oraşe din lume şi fii pregătit, dacă ajungi acolo.

1. Belem, Brazilia

La prima vedere, acest oraş pare unul demn de trecut pe lista celor pe care trebuie să le vizitezi. Nu te lăsa, însă, manipulat de aerul cosmopolit pe care îl emană din poze. Sunt aproximativ 71.4 decese la 100.000 de locuitori şi multe jafuri în această zonă. Îngrijorător este că numărul şi gravitatea infracţiunilor cresc de la un an la altul, iar unii poliţişti au decis să ia problema în mâinile lor şi să îşi facă propriile reguli. Această situaţie nu a dus decât la agravarea haosului de pe străzile oraşului, aşa că încearcă să nu ajungi acolo.

2. New Orleans, Louisiana

În 2018, în New Orleans s-au înregistrat 145 de crime, un număr îngrijorător, raportat la cei 393,292 de rezidenţi. Deşi criminalitatea în zonă scade încă diin 2016, numărul încă mare de violenţe îl menţine în topul celor mai periculoase oraşe din lume.

3. Bruxelles, Belgia

Sigur nu te-ai fi gândit că inima Europei poate fi atât de periculoase, dar rata crimelor de aici este de 2.8 la o sută de mii de locuitori. Pe lângă aceste infracţiuni au loc şi jafuri, violuri şi spargeri şi chiar dacă nu este cel mai violent oraş din Europa, este unul în care trebuie să ai grijă, când ajungi.

4. Fortaleza, Brazilia

Rata crimelor în acest oraş este foarte mare, de 83.5 la o sută de mii de locuritori. Cartelurile de droguri domină această zonă, iar poliţiştii nu au prea multă putere şi din cauza scăderii puterii Guvernului în regiune.

Cu greu vei găsi aici o persoană care să nu fi fost jefuită, iar partea cea mai rea este că poţi trece printr-o astfel de experienţă în orice moment al zilei. Rata infracţionalităţii creşte anual, iar oamenii sunt tot mai îndrăzneţi, atunci când vine vorba de comis fapte ilegale.

5. Ciudad de Mexico, Mexic

Ciudad de Mexico este recunoscut pentru numărul mare de răpiri, jafuri şi violuri. Deşi este un oraş turistic, autorităţile nu reuşesc să facă faţă numărului mare de infracţiuni, aşa că Ministerele de Externe din toată lumea pun acest loc pe lista zonelor pe care turiştii ar trebui să le evite. Dacă vrei neapărat să ajungi acolo, cel puţin asigură-te că nu călătoreşti singur şi informează-te cu privire la numărul pentru urgenţe, dar şi adresa Ambasadei, pentru a şti unde trebuie să ceri ajutor, dacă eşti victima unei infracţiuni.

6. New Delhi, India

India are o cultură fascinantă, ce atrage anual milioane de turişti, dar riscurile la care te expui, atunci când alegi această destinaţie sunt destul de mari. New Delhi nu ese doar unul dintre cele mai murdare oraşe din lume, dar şi unul dintre cele mai periculoase, mai ales dacă vrei să ajungi aici singur. Au loc constant crime, iar furturile sunt la ordinea zilei. De altfel, tripadvisor avertizează: “hoţii de buzunare lovesc în zone aglomerate, precum pieţe, autobuze şi gări. Femeile ar trebui să îşi ţină aproape genţile, iar bărbaţii ar trebui să îşi ascundă portofelele în buzunarele din faţă.

7. Cape Town, Africa de Sud

Cape Town este o altă destinaţie nesigură, oraşul având o rată extrem de ridicată a crimelor şi a vilenţelor sociale. Africa de Sud este, însă, una dintre cele mai căutate destinaţii turistice, datorită peisajelor spectaculoase. Dacă vrei să ajungi aici, evită să călătoreşti singur şi nu ieşi în plimbări nocturne.

8. Rio de Janeiro, Brazilia

O altă atracţie turistică este Rio de Janeiro, însă mare grijă, dacă ajungi aici. Deşi oraşul a devenit mult mai sigur decât era acum câţiva ani, are, în continuare, o rată mare a criminalităţii, aşa că ai mare grijă cum îţi planifici vacanţa.