Dacă și tu ești un pasionat de artă atunci unul din principalele tale obiective, atunci când pleci într-o călătorie, este vizita la un muzeu de calitate. 

Muzeele închid în ele cele mai frumoase secrete. Atunci când pătrunzi într-un muzeu vei vedea cum acesta este dornic să împărtășească cu tine o istorie întreagă, să îți spună despre multitudinea de culturi și de stilurile alese de pictori, sa se mândrească cu operele pe care le are și care au fost create cu atâta pasiune. Muzeele trebuie descoperite și ascultate și te vei întoarce astfel, întodeauna mai bogat din călătoria ta. 

Fie că ești interesat de picturi, de istoria din spatele lor, de arhitectură sau de elemente culturale, fiecare dintre muzeele pe care le-am ales pentru tine îți va oferi o experiență de neuitat. 

1.Muzeul Van Gogh

Situat în Olanda, Amsterdam, acest muzeu este dedicat aproape în totalitate marelui pictor Vincent van Gogh. Aici poți găsi cea mai mare colecție de picturi din lume semnate Van Gogh. Însă, acest muzeu nu adăpostește doar lucrările marelui pictor, ci te întâmpină și cu alte picturi ale unor artiști care au trăit în aceeasi perioadă. 

Muzeul Van Gogh este cel mai popular muzeu din Olanda și se află pe locul 35 în clasamentul muzeelor de artă. 

2. Muzeul Național Prado

Muzeul Național Prado din Madrid este unul dintre cele mai importante muzee dn lume și totodată, una din instituțiile culturale principale din Spania. Anul 2019 este unul special pentru cultura spaniolă, deoarece muzeul va sărbători 200 de ani de la deschidere.  Printre operele de valoare pe care le găzduiește se numără artiști precum Goya, Velazquez, Rembrandt, Tiziano sau Rubens. 

3. Muzeul Qin al Războinicilor și Cailor de Teracotă

Mausoleul lui Quin Shihuangdi este mormântul regal din timpul domniei împăratului Qín Shǐhuángdì și este situat în China. Este renumit pentru numeroșii soldați de teracotă.

Colecția acestui muzeu cuprinde 8.000 de soldați sculptați, 130 de trăsuri, 520 de cai și 150 de membrii ai cavaleriei. 

Acest muzeu găzduiește și sarcofage ale egiptenilor antici, expunând procedeele și tradițiile de înmormântare ce se practicau în acea perioadă.

4. Metropolitan de Artă 

Metropolitan de Artă din SUA, New York găzduiește peste două milioane de opere de artă. Este considerat unul dintre cele mai mari muzee din lume și se află pe lista preferințelor turiștilor care vizitează metropola. O vizită la muzeul ,,Met” îți poate înfățișa câte puțin din mai multe culturi, printre care se număra cea egipteană, europeană sau americană. 

5. Muzeul Orsay 

Muzeul Orsay din Franța, Paris, a fost inaugurat în 1986 și este considerat unul dintre cele mai mari muzee de artă din Europa. Printre colecțiile muzeului poți găsi în principal lucrări din perioada 1848-1914, artă plastică și sculptură, dar și artă decorativă, arhitectură și fotografie. Aici a șansa de a descoperi cea mai mare colecție de opere impresioniste. Printre cele mai de preț picturi se numără: Dejunul pe iarbă și Olympia de Edouard Manet, Originea lumii, Atelierul pictorului de Courbet. 

6. Galeria Academia 

Galeria Academia din Florența este cel mai popular muzeu de artă din Italia datorită originalei statui ,,David” de Michelangelo. Printre minunatele creații ale acestui artist se numără și ,,Prigioni”, sau ,,San Matteo”. În ceea ce privește picturile, majoritatea sunt cu tematică religioasă și datează din a doua jumătate a secolului XIII și la sfârșitul secolului al XVI.

7. Muzeul Louvre 

Muzeul Louvre  din Paris este considerat cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța. Colecția de opere este una diversă, din epoci diferite ale civilizației. De asemenea, acoperă o plajă largă de arie geoculturală pornind de la Europa occidentală, la Grecia, Egipt sau Orientul Apropiat. Printre cele mai importante piese ale acestui muzeu se numără: Codul lui Hammurabi, Venus din Milo, Gioconda de Leonardo da Vinci și Libertatea conducând poporul de Eugène Delacroix.