Grecia ramane una dintre cele mai populare destinatii ale turistilor europeni. Preparatele culinare delicioase, peisajele spectaculoase si  atractiile istorice se imbina perfect si iti ofera  o vacanta de vis. Daca te-ai decis deja sa iti petreci urmatoarea vacanta pe taramul elen, atunci nu ezita sa tragi un ochi la top-ul  celor mai frumoase  7 destinatii pe care nu trebuie sa le ratezi atunci cand vizitezi  aceasta tara, pe care l-am pregatit pentru tine.

  1. Atena

Capitala Greciei ramane printre favorite in randul turistilor.  Cu o istorie de peste 6000 de ani, Atena  inca pastreaza numeroase cladiri istorice. Una dintre cele mai populare  este templul de pe Acropole, construit in cinstea zeitei Athena.

  [Sursa foto:http://all4travel.ro/]

 

  1. Meteora

Faimoasele manastiri construite pe piloni din piatra naturala ofera un peisaj superb, de care trebuie sa te bucuri cel putin o data in viata. In prezent, se gasesc 24 de manastiri, insa doar sase dintre ele sunt  sunt locuite si pot fi vizitate: Agios Nikolaos (Sfântul Nicolae), Agios Stefanos (Sfântul Ștefan), Aghia Triada (Sfânta Treime), Marele Meteor, sau Mănăstirea Schimbării la față, Roussanou si Varlaam.

  [Sursa foto: https://www.crestinortodox.ro]

 

  1. Insula Creta

Insula Creta este cea mai mare insula greceasca si cea mai completa. Aici poti gasi o multime de atractii turistice, printre care si palatul Knossos unde se afla faimosul labirint al Minotaurului.  Este locul ideal pentru iubitorii de arta si istorie, dar se poate plia usor si pe gusturile celor care vor doar sa se bucure de soare si sa se distreze.

                                                                                                                          [Sursa foto: http://grecia.de-weekend.ro]

 

 

  1. Insula Santorini

Insula Santorini ofera peisaje spectaculoase de care pasionatii de fotografie s-ar indragosti. Multi turisti vin aici si datorita legendei care spune ca in aceasta regiune s-ar fi aflat Atlantida.

 

  1. Insula Thassos

Preferata in special de romani, Insula Thassos sau Insula de smarald  ofera plaje de vis si peisaje superbe. Este foarte accesibila, oferind preturi pentru toate buzunarele, iar conditiile de cazare sunt foarte bune. Una dintre cele mai populare si aglomerate plaje de pe aceasta insula este Golden Beach. Frumusetea ei vine din culoarea nisipului auriu, dar si a apei limpede, la care se adauga peisajul de munte.

                                                                                                                        [Sursa foto: https://www.reduceriturism.ro]

 

  1. Insula Mykonos

Una dintre cele mai exclusiviste destinatii din Grecia, Insula Mykonos este perfecta pentru cei care vor cu adevarat sa se distreze. Aici vei gasi multe cluburi in aer liber, cafenele, magazine, baruri. Ca peisaj se aseamana putin cu Santorini si este alcatuit din case albe, mori de vant, multe biserici si stradute pietruite.

                                                                                                                                [Sursa foto: https://focusgn.com]

 

  1. Insula Rodos

Insula Rodos este  locul in care soarele straluceste aproape tot timpul anului.  Turistii iubesc aceasta destinatie nu numai pentru frumoasele peisaje, dar si pentru ruinele antice pe care aceasta insula le pastreaza.

                                                                                                                                     [Sursa foto:https://www.foarte.ro]