Cu toții avem păreri diferite când vine vorba de locul perfect în care să ne petrecem vacanța. Cu toate acestea, se pare că există câteva țări care primează în topurile turiștilor din toată lumea.

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Turismului a Națiunilor Unite din ultimii ani, cele mai vizitate țări par a fi următoarele:

Locul 1 – Franța

Sursa: Pinterest

După cum era de așteptat, Franța este triumfătoarea acestui top, fiind cea mai vizitată țară din lume datorită culturii sale vaste, plajele spectaculoase, peisajele montane formidabile, mâncărurile gustoase și vinurile excelente. Bineînțeles, atracția principală este reprezentată de capitala Paris, numită și Orașul Luminilor, care atrage prin numeroasele monumente și muzee. Atracțiile principale ale Parisului sunt: Muzeul Luvru, Turnul Eiffel, Notre Dame, Cartierul Latin, Montmartre.

Alte orașe din Franța care nu trebuie ratate: Nisa, un spendid oraș-stațiune de pe Coasta de Azur; Cannes, poate unul dintre cele mai exclusiviste orașe din Franța, Strasbourg, unde te poți bucura de cele mai bune preparate culinare din cultura franceză și germană și Bordeaux, capitala europeană a vinului.

Locul 2 – Statele Unite ale Americii

Sursa: Pinterest

Țara tuturor posibilităților, cum a fost numită, ocupă cea de-a doua poziție în topul celor mai vizitate țări din lume. Statele Unite ale Americii este un colaj al peisajelor, unde se regăsesc de la decoruri naturale inedite până la centre urbane extrem de populate, atât de oameni, cât și de zgârie-nori.

Principalele atracții pentru turiști sunt: Times Square, New York, un loc plin de viață și de circuite captivante; Las Vegas Strip, Nevada, cel mai căutat oraș când vine vorba de  jocuri de noroc și distracție; Regatul magic al lui Disney, Lake Buena Vista, Florida, unde te poți întâlni cu personajele preferate Disney, precum Mickey și prietenii lui și Cascada Niagara definită ca Mecca turismului.

Locul 3 – China 

Sursa: Pinterest

Republica Populară Chineză se află în partea de sud-est a Asiei, ocupând aproape integral populația întregii Asii de est, fiind inclusă printre cele mai mari state ale lumii și supranumită sufletul și motorul acestui continent.

Cele mai populare atracții turistice din China: Marele Zid Chinezesc, considerat a fi una dintre cele 7 Noi Minuni Ale Lumii; Palatul Potala, cea mai monumentală strcutură din Tibet și reședința lui Dalai Lama; Orașul interzis, este cel mai mare palat din lume, aflat în centrul orașului Beijing; Portul Victoria, unul dintre cele mai adânci porturi din lume, aflat în Hong Kong și Armata de Teracotă, colecția de sculpturi care reprezintă armatele lui Qin Shi Huang, primul împărat al Chinei, confecționate din teracotă.

Locul 4 – Spania

Sursa: Pinterest

Spania este un amestec perfect de atracții culturale, care oferă turiștilor festivaluri vibrante, orașe cu arhitecturi impresionante, plaje aglomerate și monumente antice lăsate de romani.

Printre preferatele turiștilor se numără: Sagrada Familiauna dintre cele mai impresionante biserici romano-catolice proiectată de Antoni Gaudí; Ibiza, cea mai populară insulă în materie de distracție pe timpul verii, Cursele de tauri de la Pamplona, unde are loc El Encierro, cursa de tauri din cadrul festivalului San Fermín care constă în alergarea în fața a zeci de tauri pe străzile orașului și Palacio Real, reședința oficială a regelui Spaniei.

Locul 5 – Italia

Sursa: Pinterest

Centrul istoric al Imperiului Roman, o țară care îmbină perfect cultura cu eleganța și frumosul a tot ceea ce a fost și tot ceea ce este. Este o ţară unică, binecuvântată cu numeroase atracţii turistice monumentale, mâncare şi băutura de invidiat şi nu în ultimul rând, o climă perfectă.

Cele mai frumoase orașe din Italia: Roma, unde se regăsesc ruinele antice ale Colosseumului şi ale Forului Roman, Vaticanul și faimoasele sculpturi realizate de Michelangelo; Veneţia, celebră pentru canalele pitoreşti care pot fi străbătute cu gondola; Milano, căutat pentru numeroasele magazine de modă, dar și superba Catedrală, a patra ca mărime din lume: Domul din Milano și Verona, un mic orășel din nordul Italiei unde poate fi vizitat adevăratul balcon al Julietei, din tragedia „Romeo şi Julieta”.