Dacă ești un iubitor de aventură și de călătorit, atunci sigur ai luat în calcul posibilitatea de a pleca cândva în croaziere în jurul lumii. Acesta este, poate, unul dintre cele mai ușoare și distractive moduri de a vizita multe locații într-un timp scurt.

Există multe croaziere în care poți explora locuri minunate și fermecăatoare, însă noi ți-am pregătit 5 destinații de care te vei îndrăgosti iremediabil.

  1. Insulele Hawaii

Dacă vrei să ai parte de o experiență unică și fermecătoare, atunci croaziera pe insulele Hawaii este ideală pentru tine. Ceea ce este interesant la această croazieră este faptul că cele opt mari insule din Hawaii sunt toate vulcanice, iar fiecare dintre ele are propria sa climă. Pe parcurul croazierei ai ocazia să guști puțin din farmecul fiecăreia și să te bucuri de peisajele minunate pe care ți le oferă. Aici ai ocazia să navighezi în jurul stâncilor de pe coasta insulei Kuauai Napali sau poti face plajă pe Wakiki Beach de pe insula Honolulu.

Majoritatea croazierelor în Hawaii pornesc din Vancouver și au un itinerariu mai lung, petrecând doar câteva zile în Hawaii, deoarece există o regulă navală conform căreia niciun vas străin nu are voie să parcurgă o întreagă croazieră pe teritoriul Statelor Unite.

  1. Insulele Caraibe

Bahamas, St Kitts, Barbados sau Jamaica sunt doar câteva dintre minunatele insule Caraibe pe care ai ocazia să le explorezi de-a lungul croazierei. Fiecare insulă are farmecul ei unic. Plajele cu nisip foarte fin, apele limpezi și turcoaz, palmierii care se leagănă într-un dans lent datorită vântului, pădurile tropicale, lagunele spectaculoase și florile exotice sunt doar câteva din lucrurile care te vor face să te îndrăgostești iremediabil de această destinație.

  1. Madagascar

Situată în Oceanul Indian, Madagascar este o insulă fermecătoare unde 80% din speciile de animale și de plante sunt unice în lume. Odată ajuns pe această insulă, ești întâmpinat de păduri tropicale, vulcani, lagune, plaje sclipitoare și peisaje care îți taie răsuflarea.

De regulă, sezonul potrivit pentru o croazieră în Madagascar începe în decembrie și se termină în martie.

  1. Țările Baltice

În această croazieră ai ocazia de vizita țări precum Rusia, Polonia, Germania și Estonia. Avantajul acestei croaziere este că distanțele între porturi sunt foarte scurte, astfel că vei avea mai mult timp pentru vizitat și pentru cumpărături. Orașele aflate la țărmurile Mării Baltice sunt adevărate comori și îți oferă nenumărate oportunități. Astfel, ai ocazia să admiri arhitectura, tradițiile și locurile pline de istorie.

  1. Alaska

Croaziera în Alaska este una dintre cele mai spectaculoase datorită peisajelor minunate care îți taie respirația. Dacă pleci în această avetură, îți recomandăm să iei cu tine un binoclu pentru a putea urmări spectacolul pe care ți-l oferă balenele sau chiar urșii grizzly.

De regulă, croazierele în Alaska se desfășoară în perioada mai-septembrie, iar prețurile pot porni de la 1.795 de dolari de persoană.