Călătoriile sunt experienţe pe care le vei păstra cu tine o viaţă, aşa că nu sta niciodată pe gânduri, când ai ocazia să pleci, mai ales dacă este vorba despre vacanțe exotice. Cea mai mare provocare, atunci când vrei să organizezi o vacanţă exotică, este să găseşti o destinaţie memorabilă. Uită de Thailanda, Indonezia sau Dubai, pentru că am pregătit 4 locuri pe care trebuie să le vezi cel puţin o dată în viaţă.

Vacanţe exotice în Asia

China

Despre China se spune că este “fabrica lumii” şi nu degeaba, ţinând cont că unul în trei produse e realizat acolo. Este una dintre ţările cu cea mai mare populaţie, peste un miliard, dar nu îţi face griji, pentru că este loc şi pentru tine. China este condusă de un regim comunist, aşa că realitatea de acolo este diferită de cea din Europa sau America de Nord. Asta nu înseamnă, însă, că nu este o destinaţie pe care să o treci pe lista cu vacanţe exotice pe care să le faci într-o viaţă. Fiind una dintre cele mai vechi ţări, locurile pe care le găzduieşte te vor fascina pur şi simplu.

3 locuri de văzut în China

 1. Marele zid Chinezesc este una dintre cele şapte minuni ale lumii şi o construcţie absolut spectaculoasă. Localizat în partea de nord a ţării, a fost construit ca scut de apărare împotriva invadatorilor. Are o lungime de 6,000 de kilometri şi o înălţime de 10 metri, iar rezisenţa lui a trecut testul timpului, datând încă din secolul 7 î. Hr.

 1. Oraşul Interzis a fost palatul imperial de la dinastia Ming şi rămâne una dintre cele mai importante clădiri din China. Are numeroase camere şi holuri impresionante, ce erau rezervate doar împăraţilor, famiilor lor şi servitorilor.

 1. Armata de Teracota este un sit arheologic descoperit din greşeală, ce constă în peste 8,000 de soldaţi în mărime naturală, ce aveau ca misiune să îl păzească pe împăratul Chinei. Aceştia datează din anul 280 î. Hr, şi pot fi văzuţi în Mausoleul lui Qin Shihuangdi.

Ce trebuie să ştii despre China şi atracţiile turistice

După cum vezi, cele mai multe atracţii turistice din China datează încă din Antichitate. Nu înseamnă, însă, că timpul i-a luat din farmec, pentru că vei descoperi o destinaţie fascinantă. În plus, dincolo de peisaje, vei face cunoştinţă cu o cultură diferită de a noastră, care te va ajuta să îţi lărgeşti orizonturile.

Japonia

Pentru unii, Japonia este o ţară în care tehnologia a fost ridicată la rang de artă, pentru alţii, este sinonimă cu industria auto, fiind locul de origine pentru firme precum Toyota, Honda sau Nissan. Pentru autorităţile japoneze, însă, este important ca ceilalţi să ştie că această putere din Asia este pro-pace şi vrea să aibă cei mai educaţi oameni din lume. Dar ştii ce o face una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă? Faptul că există din cele mai vechi timpuri, astfel că locuitorii săi au avut răgaz să construiască temple spectaculoase şi clădiri cu o arhitectură unică înainte ca Europa să se umple de catedrale.

Fiind populată de persoane interesate să se dezvolte, are o moştenire culturală extraordinară, astfel că fii sigură că vei pleca din vacanţă cu multe lucruri noi învăţate.

Cele mai frumoase locuri de văzut în Japonia

 1. Kyoto, oraşul samurailor, a supravieţuit distrugerilor din cel de-al Doilea Război Mondial şi a rămas neschimbat din momentul în care familia imperială s-a mutat aici, acum mai bine de o mie de ani. Dacă eşti interesată de cultura şi viaţa japonezilor, atunci trebuie să ajungi aici.

 1. Castelul Osaka a fost construit în 1586 de un războinic şi politician faimos, Toyotomi Hideyoshi. Are 5 niveluri şi a fost recondiţionat de multe ori, deoarece rămâne una dintre principalele puncte de atracţie. Dacă ajungi la ultimul etaj, poţi vedea întregul oraş Osaka.

 1. Alpii japonezi se referă la cele mai înalte puncte din ţară, cu munţi ce ajung până la 3.000 de metri deasupra mării. Această formă de relief va fi o adevărată încântare, dar nu doar peisajele te vor surprinde, ci şi flora şi fauna de aici, antilopa de munte fiind doar unul dintre animalele rare pe care le poţi descoperi.

Ce trebuie să ştii despre Japonia

Japonia găzduieşte multe locuri din Patrimoniul mondial UNESCO, în cazul în care ai nevoie şi de alte motive ca să ajungi acolo. În plus, Japonia are numeroase fabrici în care se construiesc electronice şi gadget-uri de ultimă generaţie, aşa că sigur vei dori să fii acolo unde se construieşte viitorul.

Vacanţe exotice în Africa

Namibia

Ţările din Africa sunt mai mult decât statistici îngrijorătoare! Una dintre cele mai frumoase locuri de aici este Namibia.

3 locuri de vizitat în Namibia

 1. Twyfelfontein nu este un loc uşor de pronunţat, dar crede-ne, vei vrea să faci eforturi, pentru a învăţa să-l spui. Este un sit al gravurilor antice din regiunea Kunene din nord-vestul ţării, ce face parte din patrimoniul UNESCO. Şi ştii ce este cu adevărat fascinant? Aceste gravuri sunt vechi de peste 6,000 de ani.

 1. Regiunea Caprivi este o bucată de pământ situată între Botswana, Angola, Zambia şi Namibia. Este una dintre cele mai umede zone, astfel că multe animale aleg să vină aici. Ce este cu adevărat fascinant la această zonă este că nu vei vedea nicăieri o faună atât de variată, iar turmele circulă libere, fără nicio grijă, astfel că le poţi urmări în voie.

 1. Parcul Național Etosha este unul dintre cele mai populare locuri de safari din lume şi o destinaţie exotică pe care nu vrei să o ratezi. Aici vei descoperi mii de animale care se odihnesc sau vânează, iar partea cea mai bună este că vei putea să le vezi în siguranţă, pentru că aici sunt şi cei mai experimentaţi şoferi.

Ce trebuie să ştii despre Namibia

După cum ai văzut, toate destinaţiile din Namibia sunt bazate pe natură, mai ales pe animale. Datorită unei suprafeţe vaste de pământ şi a unei populaţii modeste, speciile de animale de aici sunt de 100 de ori mai răspândite decât oamenii – o realitate pe care nu o vei vedea prin alte locuri.

Peste un milion de turişti ajung aici în fiecare an, aşa că destinaţia este una sigură, dacă respecţi sfaturile date de autorităţi, înainte să pleci în vacanţă. Iar partea cea mai bună este că Namibia este una dintre cele mai ieftine locuri, aşa că nu va trebui să faci un efort prea mare pentru o vacanţă exotică pe care să nu o uiţi niciodată.

Egipt

Nu te gândi că Egiptul este o ţară africană, pentru că, înainte de orice, este locul de origine al civilizaţiei. Aici a apărut arta scrierii şi alte descoperiri de care ne bucurăm astăzi.

Ce poţi vedea în Egipt

 1. Piramidele din Giza fac parte din cele Şapte Minuni ale Lumii Antice. Construite ca morminte pentru faraoni şi păzite de un Sfinx, piramidele au ridicat multe semne de întrebare, iar cei mai pricepuţi arhitecţi ai lumii nu reuşesc să îşi explice cum au fost construite.

 

 1. Muzeul Egiptean este o adevărată comoară şi te va ajuta să vezi Egiptul într-o singură colecţie fascinantă. Dacă vei avea răbdare, vei înţelege de ce această ţară a fost atât de măreaţă.

 1. Muntele Sinai este locul în care Moise a primit cele 10 porunci, iar dacă ajungi în Egipt, nu ai cum să ratezi acest loc.

Ce trebuie să ştii despre Egipt

Această destinaţie este perfectă pentru o vacanţă exotică, dar nu doar pentru faptul că adăposteşte atâta istorie, ci şi pentru că este centrul civilizaţiei antice.

Trebuie să ţii cont de faptul că acum Egiptul este o Republică Islamică, astfel că unele lucruri care sunt normale pentru tine ar putea fi interzise acolo. Informează-te, înainte să pleci în vacanţă, şi nu vei avea probleme.