Se apropie august, luna concediilor și a călătoriilor către noi orizonturi. Dacă aștepți cu nerăbdare să-ți faci bagajul pentru vacanța de vară și să-ți iei adio de la job, rutină și responsabilități cel puțin o săptămână, cu siguranță vrei să te aventurezi spre destinații turistice interesante. Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai bune destinații de vizitat în luna august? Noi da, și cu puțină documentare, am întocmit cel mai bun plan de călătorie pentru tine, astfel încât să ai un concediu relaxant, dar și greu de uitat.

Dacă peisajele încântătoare, viața sălbatică și diversitatea culturală se află pe lista ta de bifat în această vară, avem senzația că îți vei dori să te oprești într-unul din aceste locuri… sau în toate!

10. Slovenia. Pentru amatorii de călătorii, Slovenia e noul puști care tocmai s-a mutat în bloc. Nu știi mai nimic despre el, dar parcă ești curios să vezi cum este. Națiunea de aici, deși mică, este încântătoare și mai mult ca sigur vei găsi multe lucruri de care te poți bucura în timpul vizitei tale. Lacul Bled cu apele sale turcoaz categoric merită o oprire. Slovene Riviera reprezintă una dintre acele destinații turistice litoral perfecte pentru o după-amiază relaxantă în razele soarelui, mai ales fiindcă are și un patrimoniu multicultural sloven și italian. Iar dacă vrei să scapi de temperaturile ridicate, te poți retrage oricând în nordul alpin, pentru o plimbare pe malul râului Soča.

9. Tanzania. Ai curaj să te aventurezi în Africa vara asta? Cultura locală, plajele cu nisip alb, fauna sălbatică și peisajele naturale uimitoare își vor lăsa amprenta asupra ta, mai mult ca sigur. Luna august este perfectă pentru urcarea pe muntele Kilimanjaro, cel mai înalt vârf montan din Africa. Din piața Mwigobero, de pe marginea lacului Victoria, vei pleca cu câteva suveniruri care îți vor schimba perspectiva asupra acestei părți mai puțin cunoscute a lumii.

8. Argentina. Dacă mintea ta se plimbă acum pe străzile aglomerate din capitala Buenos Aires, oprește-te în loc, închide ochii, trage aer în piept și simte prospețimea apelor din cascada Iguazu. Această cascadă desparte Argentina de Brazilia și se află în apropiere de Paraguay. Cordoba este o altă destinație de bifat pe lista ta, în special dacă ajungi pentru prima oară în Argentina în luna august a acestui an.

7. Malaezia. Aici este locul în care se contopesc multiple influențe culturale, de la cele chineze la cele indoneziene, de la cele thailandeze la cele indiene. Tocmai faptul că este un loc multi-etnic îl face perfect pentru a fi vizitat în luna august. Din templul Mahamariamman, poți extrage învățăminte istorice hinduse. După ce vei absorbi din frumusețea moscheii naționale, poți servi găluște delicioase în China Town. În luna august, vremea din Malaezia este un mix între ploile tropicale și zilele însorite.

6. Irlanda. I se mai spune și Insula de Smarald, datorită peisajului verde predominant, dar Irlanda este mai mult decât un loc cu o frumusețe naturală unică. Este istorie pură, amestecată cu localuri încântătoare, o vreme capricioasă și instabilă, dar și muzică tradițională al cărui ritm te face să vrei să dansezi pe loc. Dacă ajungi în Dublin, nu ai voie să pleci din oraș fără să vizitezi cartierul Temple Bar și să rămâi la o bere. Irlanda este și casa unor castele desprinse din povești. Castelul Kylemore din Parcul Național Connemara te va încânta cu grădinile sale verzi, iar stâncile Moher te vor face să simți că toată lumea este la picioarele tale, la peste 120 de metri înălțime.

5. Norvegia. Să vizitezi Norvegia în luna august poate fi destul de scump, dar e cea mai bună perioadă din an pentru a te bucura de priveliștea Fiordurilor occidentale. Văile inundate de apă transformă Norvegia într-una dintre cele mai pitorești destinații turistice de pe întreaga planetă. Insulele izolate, fiordurile adânci, liniile de coaste accidentate, munții gigantici, ghețarii strălucitori, Luminile Nordului, toate acestea sunt de bifat pe lista lucrurilor de făcut în Norvegia.

4. Papua Noua Guineea. Păsări tropicale, culori vibrante, triburi tradiționale, diversitatea biologică și cultura imersivă – iată câteva dintre atu-urile acestei destinații turistice încă neexplorate! Papua Noua Guinee este un paradis pentru scafandri și surferi. Apele cristaline din preajma insulelor Madang sau Tufi arată senzațional, mai ales datorită recifurilor de corali. Există 708 specii de păsări diferite în Papua Noua Guinee, iar unele dintre ele nu se găsesc în niciun alt colț de lume. Sanctuarul animalelor sălbatice Moitaka este unul dintre cele mai vizitate atracții turistice din Papua Noua Guinee.

3. Zambia. Iubești animalele? Am așezat la loc de cinste un pin pe harta lumii tocmai în Zambia, ale căror parcuri naționale sunt casa unor specii de animale sălbatice cu care nu iei contact în fiecare zi: leoparzi, crocodili și elefanți, pe toți îi poți vedea la rezerva South Luangwa, unde râul devine și mai aglomerat de către vecinii hipopotami. Luna august marchează mijlocul sezonului uscat aici, dar cel puțin vei avea parte de un cer senin și nopți mai reci.

2. Noua Zeelandă. Nu degeaba a fost aleasă ca locație de filmare pentru Lord of The Rings, pe cuvânt! Situată la sud-est de Australia, poate că ți se va părea că durează o viață până ajungi acolo, dar va fi o călătorie pe care ți-o vei aminti toată viața. Constituită din 2 insule mai mari și un cluster de insule mai mici, Noua Zeelandă are păduri subtropicale, plaje și insule maritime, lacuri, ghețari, munți acoperiți cu zăpadă și câmpii întinse în sud. Tot aici poți găsi fiorduri, vulcani, izvoare termale și o biodiversitate ca nicăieri pe acest pământ. Siguranța este un punct forte al acestei destinații. În afară de Irlanda, este a doua țară din lume care nu are șerpi.

1. Tibet. Mulți călători sosesc în Tibet pentru a experimenta un grad de spiritualitate mai înalt. De la templele budiste la călugării care descântă, te poți relaxa în liniște în acest colț de lume în care timpul are o altă semnificație. Luna august este un prilej de sărbătoare în Tibet. Ai ocazia să iei parte la Festivalul de Curse de Cai Nagchu, care se desfășoară în partea de Nord a țării. Localnicii se îmbracă în mod tradițional, își așază corturile pe piste, cântă și dansează. Festivalul Shoton sau banchetul laptelui acru, comemorează sfârșitul sezonului de meditație al călugărilor. Oamenii se adună pentru a gusta un iaurt special cultivat, pentru a viziona spectacole de operă locale și a se implica în diverse activități religioase.

Acum că am ajuns la final, sperăm că te vei fi la fel de încântat ca noi de aceste idei de concediu pentru luna august a acestui an. Toate sunt locații de vacanță care merită timpul și banii tăi. Alege-ți una (sau mai multe) dintre aceste destinații de vacanță  pentru luna august și fii pregătit să ai un concediu de vis!