Destinațiile cu o puternică încărcătură spirituală se află printre preferatele turiștilor din întreaga lume. Aceste locuri încărcate de energie pozitivă sunt o alegere perfectă de vacanță, dacă vrei să te bucuri de meditație sau vrei să descoperi partea mai profundă a lumii. Iată 10 dintre cele mai spirituale locuri de pe pământ, care păstrează un amalgam de mistere și de istorie nescrisă a umanității. Descoperă farmecul ce stă ascuns în fiecare dintre aceste destinații și lasă-te învăluit de misterele și frumusețea acestora.

1. Insula Paștelui (Rapa Nui)

Insula Paștelui este situată în sud-estul Oceanului Pacific și este foarte cunoscută pentru cele 887 de statui monumentale. Acestea poartă denumirea de moai și au fost create de primii locuitori ai insulei. Cei mai multi experți estimează că perioada în care acestea au fost construite ar fi undeva între anii 1100 si 1500. Cel puțin 50 dintre aceste statui imense stau in picioare cu privirea spre ocean, păstrând un mister încă neelucidat în zilele noastre. Încă nu se știe motivul și modul în care poporul Rapa Nui a reușit să care acele statui din carieră de rocă vulcanică. 

2. Mauna Kea, Hawaii, USA

Mauna Kea este un vulcan inactiv din insulele Hawaii și face parte din cei cinci vulcani ce formează insula Hawaii. În limba hawaiiană, „Mauna Kea“ înseamnă „muntele alb“ și face trimitere la faptul că vârful său este acoperit de zăpadă pe timpul iernii. Localnicii consideră ca acest vulcan este cel mai sacru loc din Hawaii și că este o poartă spre Rai, fiind considerat cordonul ombilical ce leagă țara de zei. 

3. Lourdes, Franţa

Lourdes este un loc încărcat de energie și de credință. Este unul dintre orașele care i-a determinat până și pe cei mai mari sceptici să vorbească despre efectul Lourdes. Povestea acestui loc începe în 1858, când o fetiță de 14 ani, pe nume Bernadette Soubirous, a iesit să adune lemne în apropierea grotei Massabielle, moment în care a avut o viziune cu Fecioara Maria. Experienţa s-a repetat de 18 ori. Fetița a fost îndemnată la rugăciune, apoi i s-a spus să ,,bea apa din izvor, să se spele în ea și să mănânce plantele care cresc în jurul lui”.  A doua zi, apa nu mai era mlăștinoasă, ci cristalină. Apoi i s-a spus că în acel loc “trebuie sa fie construită o capelă la care să se faca pelerinaj”. În prezent, Lourdes este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj catolic, iar miracolele întâmplate acolo au fost recunoscute și de medicii din zonă.

4. Ierusalimul vechi, Israel

Unul dintre cele mai vechi oraşe ale lumii, Ierusalimul, continuă să fie un loc sacru pentru cele trei mari religii monoteiste: iudaismul, creştinismul şi islamul. Pentru evrei, Ierusalimul repezintă Templul lor. Pentru creștini, Iisus Hristos a murit și s-a întors la viață în Ierusalim. Pentru musulmani, este locul în care profetul Mohamed a urcat în ceruri pentru a vorbi cu Dumnezeu. Pentru fiecare dintre aceste religii există un loc în Cetatea Veche a Ierusalimului, un loc sacru și totodată, un punct central al credinței. 

5. Varanasi, India

Varanasi este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, care continuă să fie populat și în zilele noastre. Pelerinii din întreaga lume vin în acest loc pentru a-si spăla păcatele pe treptele ce coboară către râul sfânt, Gange. Râul Gange este cea mai sacră parte a Indiei, devenind prima entitate non-umană din ţară care are aceleaşi drepturi legale ca o persoană. 

Este un loc plin de tradiție, unde numeroase ritualuri ale vieții și ale morții au loc în public. Este motivul pentru care, nu este un loc recomandat pentru cei foarte sensibili. Cu toate acestea, Varanasi este o destinație superbă, care oferă o energie aparte și unde te poți bucura de peisaje care îți taie respirația.

6. Yucatan, Mexic

Yucatan este o peninsulă cunoscută peste tot în lume datorită piramidelor mayașe și a peisajelor fermecătoare. Este un loc cu o încărcătură energetică și spirituală impresionantă, care te lasă fără cuvinte. Este un loc ideal pentru meditație și pentru o aventură spirituală interesantă. Oamenii care locuiesc în zonă au un stil de viață aparte și sunt foarte încărcați spiritual.  Cultura, tradiția, peisajele și istoria acestui loc sunt doar câteva elemente care te vor face să te îndrăgostești iremediabil de această destinație. 

7. Tibet, China

Tibetul este, prin definiție, unul dintre cele mai magice și misterioase destinații din lume. Este un loc încărcat energetic și spiritual. Cu toate acestea, experiența în Tibet poate fi foarte personală. Deși nivelul de spiritualitate este ridicat, există posibilitatea ca nu toți cei care vizitează acest loc să simtă magia Tibetului. Această destinație păstrează numeroase secrete și mistere ale unui trecut îndepărtat. Printre locurile sacre din Tibet, se numără și Piyang, unde ,,există peste 1.100 de peşteri de diferite forme şi dimensiuni, dintre care unele sunt în mod clar situri rezidenţiale, în timp ce altele sunt, probabil, peşteri folosite pentru meditaţie“, explică arheologul american Mark Aldenderfer, profesor la Universitatea din California. 

8. Bali, Indonezia

Bali este un mic colțișor de Rai din Indonezia, unde spiritualitatea și natura se întâlnesc și conviețuiesc într-o armonie perfectă. Dacă vrei să te bucuri de o vacanță de neuitat, atunci Bali este destinația perfectă. Este o oază de liniște, unde întâlnești peisaje fermecătoare, oameni zâmbăreți și cu un respect deosebit pentru viața spirituală. Totul în jur are un aer mistic și este învăluit de o încărcătură energetică compleșitoare. Este un loc ideal dacă vrei să experimentezi cursuri de yoga sau de meditație.

9. Rila,Bulgaria

Surprinzător, această zonă muntoasă reprezintă unul dintre cei mai importanți centrii energetici ai Pământului. Unul din maeștrii spirituali ai secolului XX, Beinsa Duno, a ales să transmită înțelepciunea sa aici. Zona din Jurul Lacurilor Rila are o încărcătură energetică puternică, iar oamenii sensibili și cu inima curată o pot simți și pot primi răspunsuri prin vise când rămân în această zonă. Este o destinație ideală pentru tine dacă dorești o experiență spirituală aparte și vrei să te încarci de energie pozitivă.

10. Machu Picchu, Peru

Orașul pierdut al Incașilor este unul dintre cele mai mistice și puternic vibraționale locuri din lume. Incașii au construit Machu Picchu într-un loc spectaculos, sus în vârful Anzilor. Fiecare element se integrează perfect în peisaj și reflectă interesul incașilor pentru astronomie și mai ales pentru mișcarea soarelui în timpul solstițiilor anuale.

Râmâne și în prezent un mister modul în care incașii au reuși să urce pe vârful muntelui masivele blocuri de piatră și să creeze acest loc sacru pe care turiști din toată lumea vin să îl viziteze.