In ciuda faptului ca la noi abia acum incepe iarna sa isi faca aparitia cu adevarat, ne permitem sa ne ducem macar cu gandul la acele locuri frumoase, calde si insorite. In majoritatea cazurilor, atunci cand ne gandim la la plaja, la mare, accentul cade mai mult pe frumusetea apei. Insa, ce ar fi de data aceasta chiar nisipul sa fie vedeta?

Porneste cu noi in aceasta calatorie si descopera cele mai frumoase plaje din lume. Un deosebit spectacol oferit de natura de care ne putem  bucura impreuna.

Pe care ai vrea sa o explorezi prima data?

  1. Plaja roz din Bahamas

Frumoasa culoare  a nisipului este data de bucatele de coral, scoici, roci si carbonat de calciu.

 

  1. Maldive

Este considerata cea mai spectaculoasa plaja din lume pe timp de noapte. Acest minunat fenomen este numit  bioluminescenta. Lumina albastra este creata de microoganisme vii prin  oxidarea unei substante numita luciferaza.

 

  1. Insula ascunsa, Puerto Vallarta, Mexic

Aceasta plaja unica este una dintre cele mai populare din Mexic si este accesibila doar printr-un tunel de apa lung si ingust.

 

  1. Plaja de Sticla (Beach Glass), Kauai, Hawaii

Provenita din diverse surse, sticla a fost netezita de ocean si a ajutat la formarea acestei plaje deosebite.

 

  1.  Plaja Raiul alb, Australia

Este considerata cea mai curata plaja daorita culoarei pregnante de alb a nisipului care este format din 98 % siliciu pur.

 

  1. Plaja de scoici din Insula Sanibel, Florida

Aceasta se deosebeste de celalalte prin multitudinea de scoici. Acest fenomen se mai gaseste si in cazul plajelor:Shell Beach, din Australia sau Saint Barthelemy, Jeffreys Bay din Africa de Sud.

7. Plaja Vik, Islanda

Concentratia mare de lava erodata si roca vulcanica este sursa acestei culori unice a faimoaselor plaje cu nisip negru.

 

8. Plaja Papakōlea, Hawaii

Exista doar  doua  plaje in lume cu nisip verde: Papakolea Plaja in Hawaii si Talofofo Beach in Guam. Culoarea provine de la cristalele Olivine.

 

  1. Plaja Pfeiffer, California

Aceasta frumoasa cromatica este rezultatul erodarii granitului de pe dealurile ce inconjoara plaja Pfeiffer.

 

  1. Plaja Xi, Insula Kefalonia, Grecia

Plaja Xi este una dintre cele mai faimoase de pe insula Kefalonia datorita culoarei deosebite de portocaliu a nisipului.