Se spune că schiul este sportul care te împlinește deplin. Te provoacă să îți depășești limitele, te învață să-ți cunoști și să-ți stăpânești corpul și îți dă o senzație extraordinară de libertate și putere. E bine să înveți să schiezi de mic, dar nu există reguli stricte, dacă vrei să te urci pe schiuri la 25, la 35, la 50 de ani o poți face.

Cum noi nu prea am avut iarnă serioasă până acum, pasionații de schi au căutat cele mai bune pârtii în alte țări. Iată o selecție dintr-un clasament European Best Destinations al celor mai bune pârtii din Europa:

Val Thorens  – este o stațiune montană franceză relativ tânără, are doar 50 de ani și se laudă cu domeniul schiabil aflat la cea mai mare altitudine din Europa.

Alpe d’Huez – este stațiunea cea mai însorită, 300 de zile pe an și de asemenea, are parte de un peisaj spectaculos. Nu este doar o stațiune de schi, are multe activități culturale în program.

Livigno – una dintre cele mai vechi și mai spectaculoase așezări din Alpi, un loc plin de istorie, cu pârtii provocatoare și atmosferă intensă.

Saalbach-Hinterglemm – 270 km de pârtie, rigoare austriacă, ritmuri europene, este deschis șia iarna și vara, fiind extrem de ofertant atât pentru schi, cât și pentru hiking, mountain biking, trasee enduro.

Les Contamines-Montjoie – un loc idilic în inima masivului Mont Blanc, este nu doar o destinație ideală de schi, ci și de vacanță în orice anotimp, aflându-se între rezervație naturală.

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental – un loc în Austria foarte accesibil, 284 km de pârtie, 90 de telecabine, vedere panoramică asupra a 70 de vârfuri montane.

…dar nu uitați totuși de pârtiile din România. Chiar dacă nu sunt încă atât de extinse ori de cunoscute, sunt din ce în ce mai apreciate de schiori.