Căsnicia e o călătorie în care pleci cu un singur companion. Pe drum se mai adaugă drumeți pe care îi crești și le arăți priveliștile, le povestești istoriile locurilor și îi ajuți să trăiască experiențe care să le îmbogățească bagajul pentru viață.

Nu știu dacă am avut gândurile acestea când am decis că în niciun caz nu ne căsătorim în București. Eram oameni ocupați, cu cariere și un bebe, nu ne-am fi putut permite o călătorie exotică de nuntă, deși am fantazat foarte mult pe tema asta. În cele din urmă ne-am căsătorit în țară, la munte și a fost foarte-foarte frumos. Nu prea mulți nuntași, dar veseli și fericiți. De atunci, acelui loc i s-a prelungit numele cu ”unde s-au căsătorit V & M”.

La peste o decadă distanță, turismul în scopul căsătoriei este din ce în ce mai extins și mai ofertant. Dacă te gândești bine ce tam-tam, cât timp, ce burnout, câți nervi și câtă energie consumi pentru o zi la capătul căreia cazi lat de oboseală și nu prea mai ții minte mare lucru…e clar că alegi să-ți iei lumea-n cap.

Pe lângă locurile frumoase din țară, unde ai avea avantajul unei liste mai mari de invitați, sunt în lume tot felul de destinații care au de-acum oferte speciale pentru cei care vor să-și unească destinele. E o complicație birocratică, dar ideea că te vei căsători în locul visurilor tale e neprețuită. Costurile ar putea fi reduse, dacă alegi să mergi în doi sau doar cu familia apropiată. În plus, vei fi musafir, de organizare se ocupă gazdele, după ce le spui ce îți dorești pentru ceremonie.

Așadar, romanticii aleg țărmul mării, castele izolate, vile istorice. Nonconformiștii se căsătoresc la bordul unei ambarcațiuni, într-un zeppelin sau într-un avion. Alții pun mai presus uniunea spirituală și aleg locuri încărcate de energie pozitivă, sălașuri ale profeților sau lăcașuri de cult mai puțin traficate. Dar poți avea și o nuntă luxoasă în străinătate, într-un loc în care muritorii de rând nu au acces. Ori poți alege o nuntă absolut excepțională, pe un vârf de munte, într-o expediție fabuloasă sau într-un retreat izolat.

Se găsesc de toate pentru toți, dacă îți activezi imaginația. Important este să știi că ai găsit omul alături de care să îmbătrânești cu zâmbetul pe buze.