Te întrebi unde poți să mergi de revelion în anul 2020 în România? Ei bine, avem câteva destinații pe care le poți lua în calcul, însă trebuie să fii conștient încă de la început că planurile îți pot fi date peste cap în orice moment.

Revelion 2020 în România – 3 destinați recomandate

 1. Sinaia

sinaia

Foto: Instagram

La o distanță de numai 2 ore de mers cu mașina de Capitală, Sinaia poate fi destinația potrivită pentru revelion 2020 în plină pandemie. Asta pentru că este destul de aproape de București, nu pierzi mult timp pe drum dacă locuiești aici, și te poți întoarce rapid acasă în cazul în care apar situații neprevăzute.

Această destinație este potrivită mai ales pentru familiile cu copii ori pentru cupluri.

Avantaje:

 • Distanța mică față de Capitală;
 • Există multe hoteluri care au oferte bune de revelion, cu toate mesele incluse – în acest fel, vei putea servi masa în camera ta, în deplină siguranță;
 • Este o stațiune frumoasă, care îți permite să petreci timp în aer liber, fiind ideală pentru traseele montane, dar și pentru plimbări pe aleile principale ori în parcul central.

Dezavantaje:

 • Fiind o stațiune renumită, poate fi destul de aglomerată.
 1. Covasna

covasna_iarna

Foto: Instagram

Județul Covasna este ceva mai departe de Capitală – până acolo vei face cel puțin 4 ore cu mașina. Vestea bună este că poți evita aglomerația de pe Valea Prahovei alegând drumul care trece prin Întorsura Buzăului.

Acest județ se poate lăuda cu zone montane întinse, păduri nenumărate și liniște din belșug. Spre deosebire de alte zone turistice, cum ar fi Maramureșul ori Bucovina, în Covasna nu se înghesuie foarte tare turiștii de sărbători. Așa că, dacă îți dorești să petreci un revelion 2020 memorabil, în sânul naturii, însă departe de alți turiști și de riscurile care vin la pachet cu aglomerația, ai putea lua în calcul ținuturile din Covasna.

O vacanță de revelion în Covasna poate fi potrivită pentru grupurile de prieteni ori pentru familiile mai mari, care doresc închirierea unei vile la cheie.

Avantaje:

 • Găsești foarte multe cabane la cheie, pe care le poți închiria pentru ca tu și familia sau grupul tău să nu fiți nevoiți să interacționați cu alte persoane;
 • Este o zonă care încă își păstrează aspectul sălbatic și oferă priveliști nealterate de mâna omului.

Dezavantaje:

 • Ia în calcul că în unele zone, cu populație preponderent maghiară, nu se vorbește foarte bine limba română, deci dacă vei avea nevoie de servicii medicale pot apărea mici neajunsuri;
 • Este destul de departe de București, așa că dacă trebuie să te întorci de urgență acasă poate dura mai mult decât dacă alegi alte destinații.
 1. Sărata Monteoru

sarata_monteoru

Foto: Instagram

O stațiune nu foarte renumită, însă care îți poate oferi un revelion plăcut și sigur după un an extrem de dificil. Sărata Monteoru se află în județul Buzău, în Subcarpații de Curbură. Nu te aștepta așadar la o altitudine foarte mare.

Această stațiune balneară este însă împrejmuită de păduri ce îți pot oferi cadrul ideal pentru plimbări în inima naturii, departe de mulțimile de oameni. Fie că te cazezi la un hotel, fie că alegi o unitate de cazare închiriată integral, la cheie, în mod cert aici nu vei avea de-a face cu aglomerația. Destul de liniștită în general, stațiunea este și mai pustie acum, în perioada pandemiei de Covid-19.

Avantaje:

 • Se află la o distanță de 2 ore de București, de 20 de minute de Buzău și de 50 de minute de Râmnicu Sărat. Te întrebi de ce te-ar interesa distanța față de Râmnicu Sărat? Acolo se află un spital suport Covid-19, deci dacă faci parte din categoria anxioșilor, această informație te poate liniști;
 • Tarifele de cazare nu sunt mari, fiind mult mai reduse decât în zonele turistice cu renume.

Dezavantaje:

 • Nu este amplasată într-o zonă montană, deci dacă îți dorești asta, vei fi dezamăgit.

Cele 3 variante propuse pentru revelion 2020 în România merită luate în calcul. Bineînțeles, alegerea îți aparține și trebuie să fie făcută în funcție de nevoile și dorințele tale.

Cel mai important este, însă, să pleci de la premisa că este posibil să îți faci planuri de vacanță la trecerea dintre ani, însă să nu le poți pune în aplicare din cauza restricțiilor sau chiar din cauza infectării cuiva din grup. De aceea este bine să discuți cu hotelierul toate scenariile posibile și să găsiți soluții pentru problemele ce pot apărea. Politica de returnarea a banilor trebuie neapărat avută în vedere, la fel ca și măsurile pe care unitatea de cazare le ia pentru protejarea clienților. În acest fel, te asiguri că nu vor exista situații neplăcute din cauza unor evenimente neprevăzute.