Dacă în urmă cu câțiva ani aceasta nu era o destinație tocmai accesibilă pentru români din cauză că nu existau zboruri directe, acum poți ajunge în vacanță în Tenerife în numai 6 ore, existând curse București-Tenerife fără escală. Unde mai pui că poți zbura direct în Tenerife cu companii low-cost, care au introdus recent această destinație în circuit?

Acum că știi că insula din arhipelagul Canare este la un zbor distanță, iată cum trebuie să te pregătești pentru o vacanță în Tenerife de neuitat!

Pune-ți în bagaj hainele potrivite – trebuie să știi că în Tenerife nu vei avea nevoie de haine foarte groase, indiferent de perioada anului. În timpul verii, este foarte cald, iar aerul este extrem de uscat – temperatura medie în luna iulie este de 28 de grade Celsius. În lunile de toamnă însă, temperaturile rămân ridicate, în noiembrie temperatura medie fiind de 25 de grade. În timpul iernii, vremea se mai răcorește, însă gradele din termometre nu coboară mai jos de 20 pe timpul zilei și 14 noaptea.

Așadar, vara e suficient să îți iei la tine un blazer sau un hanorac, pentru nopțile petrecute la malul mării, dar și o pereche de pantaloni sport, dacă faci trasee pe munte, iar iarna poți pune în bagaj o geacă, însă nu una foarte groasă.

În Tenerife poți face trasee pe munte așa că nu ar fi rău să îți iei la tine echipament corespunzător sau măcar încălțăminte adecvată, astfel încât să eviți accidentările.

Rezervă o zi și pentru trasee pe munte – dacă adori plaja, însă ești și iubitor al cărărilor de munte, vestea bună este că o vacanță în Tenerife îți oferă atât plaje cu nisip fin și apă cristalină, cât și trasee montane, cu peisaje care îți taie respirația. Așadar, rezervă-ți o zi pentru hiking. Poți alege vulcanul Teide, mai ales dacă ai experiență pe munte, însă poți alege și niște culmi mai joase, precum cele din Parcul Natural Anaga.

Închiriază o mașină – Tenerife nu este o insulă foarte mare, așa că ar fi păcat să nu o explorezi în totalitate. Ideal ar fi să închiriezi o mașină, astfel încât să ai posibilitatea de a te bucura de fiecare zonă a acestei insule. Reține că sudul insulei este mai scump, deci te poți caza în partea de nord și poți vizita sudul – de pildă, din Santa Cruz de Tenerife, care se află în partea nordică a arhipelagului, până în Adeje, oraș sudic, nu vei face mai mult de 55 de minute cu mașina, distanța dintre cele două destinații fiind de numai 84 de kilometri. Dacă preferi climatul mai uscat și mai cald, sudul este totuși mai potrivit pentru tine.

Fă-ți un plan pe zile, încă de acasă – dacă vrei să descoperi cât mai mult din această insulă, fă-ți un plan bine pus la punct înainte de a pleca de acasă. Cu toate că poți fi tentat să petreci zile în șir la plajă sau la piscină, ar fi păcat să ratezi atracțiile principale ale insulei.

Iată care sunt locurile preferate ale turiștilor, pe care ar fi bine să le incluzi în planurile tale:

  • Plaje: La Tejita, Las Teresitas, El Duque, Fanabe, Los Gigantes, Las Vistas, Benjo, El Bollullo.
  • Așezări: Satul Masca, orașul Garachico, satul lui Icor, orașul La Orotava, satul Chinamada, capitala Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz.
  • Trasee montane: vulcanul Pico del Teide, masivul Anaga.
  • Alte obiective turistice: Parcul Cămilelor, Loro Parque, Parcul Siam, Piramidele de la Guimar.

Fă-ți o asigurare medicală de călătorie – sunt șanse mari să nu ai nevoie de ea, însă e bine să fii pregătit pentru situațiile neprevăzute. O banală gastroenterită îți poate strica vacanța dacă nu o tratezi corespunzător. Însă dacă ai asigurare medicală de călătorie, poți merge la o clinică și vei primi tratamentul care te va pune pe picioare, fără costuri suplimentare.

Tenerife este o destinație impresionantă, care îți va oferi o vacanță exact așa cum ți-ai imaginat, poate chiar peste așteptările tale. Bucură-te de fiecare moment petrecut pe insulă, experimentează mâncărurile tradiționale, bea rom cu miere, stai la soare, vizitează satele izolate de munte și fă multe fotografii, pentru a imortaliza momentele cele mai frumoase.

Dacă vrei să ai timp să explorezi frumusețile acestei insule, vacanța ta ar trebui să fie de cel puțin 10 zile.