În timpul acestei pandemii de Covid-19 și a măsurilor luate în vederea reducerii răspândirii noului coronavirus, numai la planificarea vacanței nu te gândești . Pe de altă parte însă, ai nevoie de ceva la care să visezi cât simp stai închis în casă, mai ales că planurile din această vară mai mult ca sigur au fost deja anulate. Iată ce lucruri trebuie să iei în calcul, dacă vrei să planifici o vacanță acum, deși nimeni nu știe când se va termina pandemia care a dat toată planeta peste cap.

Noul coronavirus a determinat oameni din întrega lume să își anuleze orice vacanță planificată în primăvara și chiar și în vara lui 2020. Multe țări au deja granițele închise, o mulțime de zboruri au fost anulate și nimeni nu se gândește să plece în concediu în viitorul apropiat. Pe de altă parte însă, nu este nimic în neregulă dacă îndrăznești să visezi totuși la următoarea vacanță și te gândești să o planifici. Ba chiar dimpotrivă! Aceste gânduri te-ar putea ajuta să treci mai bine peste greutățile ce vin la pachet cu autoizolarea sau carantina, mai ales din punct de vedere psihic.

Planificarea unei vacanțe reușite, pas cu pas, necesită timp, iar acum chiar asta nu îți lipsește: timpul. Profită așadar de timpul pe care îl ai la dispoziție în această perioadă și documentează-te, alege-ți destinația de vacanță pe care vrei să o descoperi la final de pandemie, caută locuri frumoase în care te-ai putea caza, notează-ți rute preferate și obiective turistice de neratat.

Ce trebuie să știi, dacă te încumeți să te apuci de planificare vacanță acum

  1. Poți beneficia de tarife extrem de mici

Întrucât turismul a fost afectat încă de la început de pandemia de Covid-19, tarifele din unitățile hoteliere au scăzut considerabil. Așadar, aceasta poate fi o perioadă oportună pentru a face rezervări, dacă bugetul îți permite.

  1. Politicile de rezervare/ anulare sunt mai flexibile ca niciodată

Dacă te temi că efectele pandemiei cu Covid-19 nu vor dispărea până la data la care îți planifici vacanța, e bine să știi că hotelurile și pensiunile au politici de rezervare mult mai flexibile decât de obicei. Așadar, de cele mai multe ori poți modifica data vacanței și poți chiar să anulezi rezervarea, fără să pierzi bani.

Și companiile aeriene au reguli mult mai puțin stricte din acest punct de vedere, acestea adoptând o politică temporară care permite rezervarea biletelor pentru o anmita dată, pentru ca apoi să poți modifica data fără costuri suplimentare, în decursul unui an.

  1. Este recomandat să îți faci asigurare de călătorie

În general, avem tendința de a uita lucrurile rele imediat ce situația se îmbunătățește. Însă trecutul ne-a învățat că istoria se repetă. Așadar, învață ceva din experiența pandemiei și investește într-o asigurare de călătorie ori de câte ori îți petreci vacanța în afara granițelor. În acest fel, te asiguri că vei beneficia de sprijin în cazul în care apar situații neprevăzute atât de neplăcute. Bineînțeles, riscul unei noi pandemii va fi extrem de redus, însă asigurarea de călătorie te ajută în mai multe situații.

  1. Oricând îți pot fi date planurile peste cap

Este benefic pentru menținerea echilibrului psihic să îți faci planuri de viitor într-o situație atât de delicată cum este cea în care ne aflăm acum. Însă dacă îți planifici următoarea vacanță în decursul acestui an, e bine să înțelegi ca poate fi necesar să renunți la ea din cauză că lucrurile nu se vor remedia până atunci. Așadar, citește cu atenție politicile de rezervare și asigură-te că faci cele mai înțelepte alegeri și totodată ia în calcul varianta anulării vacanței. Asta nu înseamnă că nu e bine să te entuziasmezi cu gândul la vacanță, ci că trebuie să te gândești că există șanse să fie necesar să o reprogramezi.

Beneficiile planificării unei vacanțe

Procesul de planificare pentru vacanță are mai multe beneficii, printre care și:

  • Planificarea te face să visezi cu ochii deschiși că ești deja acolo, iar această transpunere îți va îmbunătăți considerabil starea de spirit în timpul autoizolării/ carantinei.
  • Cu cât planifici mai în detaliu, cu atât mai relaxat vei fi pe parcursul vacanței. Asta pentru că ai timp să pui toate lucrurile la punct și să previi toate problemele care ar putea apărea.
  • Entuziasmul cauzat de anticiparea unei vacanțe îți va oferi o motivație puternică pentru a putea depăși perioada pandemiei.
  • Plătești mai puțin pentru cazare, transport și tururile ghidate pentru că le achiziționezi în avans și găsești oferte bune.
  • Statisticile arată că persoanele care își planifică vacanța din timp, au tendința de a avea vacanțe mai lungi. Așadar, cu cât te gândești mai din timp la următoarea vacanță, cu atât cresc șansele să optezi pentru o vacanță mai lungă. Și vei avea, mai mult ca sigur, nevoie de o vacanță lungă după atâta stat în casă :-).

Acum că ai aflat care sunt lucrurile de care să ții cont în materie de planificare vacanță în această perioadă, precum și beneficiile planificării vacanței, nu rămâne decât să te pui pe treabă. Destinații exotice, idei de vacanțe pentru familii cu copii, locuri de poveste din România, precum și vacanțe ideale pentru aventurieri ori pentru îndrăgostiți – pe toate le găsești pe NewTrip. Iar acum lipsa timpului nu mai reprezintă o scuză, așa că te invităm să descoperi alături de noi cele mai potrivite vacanțe pentru tine și cei dragi ție.