Legendarul Giacomo Casanova a fost și probabil va rămâne cel mai celebru seducător din toate timpurile datorită stilului său libertin de viață cunoscut prin prisma memoriilor scrise în ultimii săi ani de viață, la Castelul Dux din Boemia. Memoriile sale, intitulate acum ,,Povestea vieții mele” redau călătoriile sale în Stuttgart, Londra și Wolfenbüttel, câteva dintre numeroasele orașe pe care le-a vizitat de-a lungul vieții sale tumultoase.

Stuttgart

Sursa: Pinterest

Locul în care Casanova joacă jocuri de noroc în urma cărora intră în bucluc, fiind arestat, dar reușind totuși să fugă într-un mod elegant.

Stuttgart este capitala landului german Baden-Württemberg și al șaselea oraș din Germania ca dimensiune. Se află la aproximativ o oră de munții Pădurea Neagră din care izvorăște, pe lângă Dunăre, și râul Neckar, care străbate acest oraș. Stuttgart și regiunea sa metropolitană este unul din cele mai renumite orașe din Germania, în mod special datorită importanței sale economice, culturale și administrative.

Stuttgart a fost denumit, printre altele, ,,orașul unde munca este o plăcere”. Este locul unde au fost inventate atât motocicleta cât și automobilul cu patru roți, fiind deci punctul de plecare pentru industria auto mondială. Printre cele mai mari companii care au sediul sau o filială aici se numără Daimler, Porsche, Mercedes-Benz, Bosch, Hewlett-Packard, IBM, Stihl.

În același timp, însă, orașul Stuttgart aparține culturii și artelor, aici regăsindu-se muzee de talie mondială. În plus, aici se cultivă o serie de vinuri fine, podgoriile aflându-se în apropiere de centru.

Pentru iubitorii de istorie se recomandă o vizită la Castelul Vechi, iar pentru amatorii de tehnologie, o excursie în zona Proiectului 21.

Londra

Sursa: Pinterest

Locul în care Casanova trăiește numeroase experiențe: o cunoaște pe fiica sa într-o împrejurare bizară, o întâlnește pe Charpillon, o fată materialistă de care se îndrăgostește, ajungând pe punctul de a se sinucide din cauza ei și nu în ultimul rând, este din nou arestat.

Londra este unul dintre cele mai vizitate orașe ale lumii și cel mai popular din Europa. Este așezat pe ambele maluri ale Tamisei, fiind capitala Angliei încă din timpurile romane.

Este orașul cu probabil cea mai mare diversitate din Europa, londonezii amestecându-se cu imigranți din toată lumea. Acest lucru a dat capitalei un amestec vibrant de cultură, obiceiuri și tradiții.

Pe străzile Londrei se pot regăsi restaurante indiene, chinezești, franțuzești sau tradiționale britanice, cafenele moderne,  cluburi faimoase și localuri cu muzică live. De asemenea, orașul reprezintă un magnet pentru iubitorii de artă, de teatru, de operă și balet. În Londra se găsesc sediile a numeroase instituții și corporații de importanță globală; multe clădiri importante: palate, muzee, teatre, săli de concerte, aeroporturi, stații de cale ferată, numeroase ambasade și consulate.

Londra este una din cele patru mari capitale ale modei, alaturi de Paris, Milano si New York. Supermagazine celebre ca Harrods, Selfridges sau Harvey Nichols, sunt prezente aici, alaturi de o multime de boutique-uri si magazine ale designerilor de top.

Cele mai importante obiective turistice: London Eye, Big Ben, Tower Bridge, Palatul Buckingham, Madame Tussauds, British Museum, Turnul Londrei.

Wolfenbüttel

Sursa: Pinterest

Casanova petrece la biblioteca din Wolfenbüttel, a treia din Europa8 zile pe care le declară cele mai frumoase din viața lui, fiind locul în care reușește să uite de trecut, de viitor, de el însuși.

Wolfenbüttel este un oraș din landul Saxonia Inferioară, Germania. situat pe râul Oker aproximativ 13 de kilometri sud de Brunswick.

Cele mai importante obiective turistice sunt reprezentate de: Castelul Schloss, care în 1866 a devenit școală de fete. Astăzi o parte din clădire este folosit ca un liceu; Herzog – August- Bibliothek, biblioteca ducală, care adăpostește una dintre cele mai mari și mai cunoscute colecții de cărți vechi din lume. Este deosebit de bogată în biblii , incurabile și cărți din perioada Reformei, cu aproximativ 10.000 de manuscrise . Ea a fost fondată în anul 1572 și refăcută într-o interpretare a Panteonului din 1723. Codex Carolinus este una dintre puținele texte rămase în limba gotică și Klein – Venedig, un ansamblu pitoresc construit de o parte și de alta a râului Oker, datată din secolul al XVIII-lea.

Wolfenbüttel este casa a mai multor departamente ale Universității Ostfalia, precum și Lessing Akademie, o organizație pentru studiul operelor lui Lessing. Este, de asemenea, aici Niedersächsisches Staatsarchiv, arhivele de stat din Saxonia Inferioară.

Băutura Jägermeister este distilată in Wolfenbüttel și sediul Mast Jägermeister este încă localizat aici.

Povestea vieții mele poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro