V-ați întrebat vreodată cum ar fi să călătoriți singuri? Deși pare puțin ciudat sau poate chiar periculos, se spune că uneori puțin timp cu tine însuți este chiar benefic. Călătorind singur ai ocazia să te decoperi, să te regăsești, să te înțelegi mai bine și să capeți mai multă încredere în tine însuți.

,,As you travel solo, being totally responsible for yourself, it’s inevitable that you will discover just how capable you are.”

Noi am pregătit o listă cu câteva orașe perfecte pe care le poți explora de unul singur. Tu ai pleca într-o astfel de aventură?

Roma

Puține orașe de pe această planetă pot concura cu patrimoniul bogat al acestui oraș dăinuitor. Călătoriți în timp și descoperiți Imperiul Roman alături de legendele sale uluitoare și explorați apoi cultura modernă și bogată a Romei.

Vancouver

Una dintre destinațiile de călătorie cele mai subevaluate ale Coastei de Vest, Vancouver este un oraș șic și modern, înconjurat de unele dintre cele mai frumoase peisaje și minunatele fabrici de bere pe care le veți găsi pretutindeni.

Melbourne 

Promitem ca această excursie va fi de neuitat! Când sunteți sătui de iarnă în emisfera nordică, vă puteți îndrepta spre plajele din Melbourne și puteți explora galeriile, teatrele și muzeele care fac ca acest oraș să fie unul bogat în cultură și nu numai.

Florența 

Florența este ca un basm pe care nu vei dori niciodată să-l părăsești. Orașul este abundent în artă, modă și mâncare delicioasă, lucruri de care îți va fi cu siguranță dor imediat ce vei pleca din acest paradis cultural. Este un oraș romantic, istoric, care ar trebui să se afle pe lista oricărui iubitor al artelor și cunoașterii.

Amsterdam 

Numărul turiștilor care spun că Amsterdam este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa a crescut foarte mult în ultimii ani. Canalele sale superbe, muzeele celebre și viața de noapte inedită fac ca Amsterdam să fie orașul preferat al multor călători. Odată ce te duci, este ușor să vezi de ce are un loc special în atâtea inimi.

Viena

Orașul natal al lui Freud, Mozart și Beethoven a câștigat mai mult decât câteva drepturi de laudă de-a lungul anilor. Istoria sa bogată, palatele remarcabile și viața dinamică fac capitala austriacă locul perfect pentru un turist.

Queenstown

Amplasat pe malul lacului Wakatipu, la poalele Alpilor de Sud, acest oraș din Noua Zeelandă este locul unde se găsesc uimitoarele podgorii de viță de vie Chardonnay și Pinot Noir. Ca un bonus pentru călătorii solo, ,,the Kiwis” sunt unii dintre cei mai prietenoși oameni pe care veți avea vreodată plăcerea de a-i  întâlni.

Londra

Poate cea mai mare capitală din Europa de Vest, Londra este amestecul perfect de modern și tradițional. Ai putea petrece o viata explorând Londra și nu te-ai plictisi niciodata. Veniți singuri și pregătiți-vă să vă răsfățați fiecare capriciu în capitala britanică.

Veneția

Cu piețele sale încântătoare, canale de renume mondial, cartierele liniștite si peisajele uimitoare, Veneția este locul perfect pentru a vă relaxa și a observa mai bine frumusețea din jur.

Dublin

Explorați bogata istorie literară a capitalei irlandeze și apoi petreceți noaptea ascultând muzică tradițională irlandeză, savurând Guinness și învățând ce înseamnă cu adevărat să fii irlandez.

San Francisco

Savurați un picnic cu vedere la Podul Golden Gate, explorați trecutul hippie al orașului, prezentul eclectic și bucurați-vă de varietatea de mâncare regăsită aici. Știați că San Francisco are mai multe piețe și restaurante pentru fermieri pe cap de locuitor decât orice alt oraș din America de Nord?

Lisabona

Cu mii de ani de istorie în spate care au modelat orașul pentru a fi unul dintre cele mai fascinante din Europa, Lisabona este locul perfect pentru a călători singur și pentru a vă pierde în explozia de culoare, soare și bună dispoziție.

Madrid

Chiar dacă majoritatea persoanelor laudă coasta spaniolă, care întradevăr este uimitoare, Madrid are ceva special care face turiștii să-și dorească să revină din când în când, măcar pentru puțin timp Acest oraș auriu, însoțit constant de soare, are unele dintre cele mai frumoase arhitecturi din lume și o viață de noapte fascinantă.