,,Să înveţi a citi ce-ţi scrie iubirea care tace, şi să auzi cu ochii, astea nu le poate face decât gingaşul simţ al iubirii.”- William Shakespeare

Stratford-upon-Avon sau orășelul lui Shakespeare este o destinație turistică foarte apreciată datorită asocierii locului cu numele marelui poet și dramaturg englez. Locul nașterii ,,Poetului din Avon” este un orășel liniștit în care poți găsi multe atracții turistice ce au legătura cu Shakespeare. Așa că, dacă ești un mare admirator al operei acestuia, atunci această destinație este perfectă pentru tine, având ocazia să-i descoperi micul univers literar la fiecare pas.

Printre obiectivele turistice principale din Stratford-upon-Avon se numără:

1. Teatrul Regal Shakespeare

Photo credit: www.armoryonpark.org

Teatrul Regal Shakespeare dispune de un numar de peste 1000 de locuri și este deținut de Royal Shakespeare Company.  Este una dintre cele mai importante clădiri din Anglia care a fost proiectată de o femeie arhitect, pe nume Elisabeth Scott.

În interiorul teatrului poți găsi expoziții, un restaurant, aflat la ultimul etaj, care oferă o panoramă superbă a râului Avon și un turn de 36 de metri de unde poți avea parte de cea mai frumoasă priveliște asupra orașului. 

 

2. Casa memorială a lui William Shakespeare

Photo credit: www.britainexpress.com

O clădire cu arhitectură simplă, care nu atrage atenția, dar care păstrează farmecul și magia operei marelui scriitor. În prezent, este un mic muzeu care este o sursă de inspirație și reculegere a iubitorilor de literatură. Odată ce pășești pragul casei descoperi micul univers al lui Shakespeare, lumea care l-a format și mediul în care opera sa a luat naștere și s-a dezvoltat. 

Inițial planul arhitectural al casei a fost făcut în așa fel încât John Shakespeare, tatăl poetului care era producător de mânuși, să își poată desfașura activitatea comercială. 

Este o casă fascinantă cu un istoric special pe care ar trebui să-l vizitezi cel puțin o dată în viață, mai ales dacă ești mare fan al operei sciitorului.

3. Casa memorială Anne Hathaway

Anne Hathaway Cottage este o casă cu 12 camere, în care a copilărit soția lui William Shakespeare.Veche de 500 de ani, cladirea servește în prezent drept muzeu. Este poziționat într-un cadru pitoresc care te poartă în atmosfera fermecătoare a operei scriitorului și unde ai ocazia să te bucuri de grădini înflorite și sculpturi superbe.

 

4. Grădina Knot 

Creată în 1920 Grădina Knot oferă un sublim peisaj care este inspirat din cărtile din vremea scriitorului englez. Grădina este construită sub nivelul străzii pentru ca trecătorii să o poată admira foarte ușor. Locul în care a fost realizată această gradină este de fapt locul în care se afla casa în care a murit William Shakespeare și care a fost demolată complet.  Plantele viu colorate oferă un cadru perfect de inspirație și care te poartă pe meleagurile din paginile scrise de marele poet. 

 

 

Dacă vrei să afli mai multe despre scriitorul englez, pe TheBookClub poți găsi cartea ,,Cine a fost William Shakespeare?”, din colecția de cărți de cultură generala ,,Cine a fost?”