Ai amânat deja luna de miere dacă aveai nunta planificată în această vară, în care totul s-a schimbat din cauza pandemiei de Covid-19, însă întrebarea este: o poți replanifica deja? Pe de altă parte, dacă nunta va avea loc la finalul acestui an ori chiar în 2021, ar fi bine să planifici luna de miere sau mai bine să amâni acest moment? Iată cum să te organizezi, astfel încât să ai o lună de miere memorabilă, în ciuda Covid-19 care a schimbat radical turismul.

Luna de miere pe timp de pandemie de Covid-19

Specialiștii din industria turismului sfătuiesc cuplurile care au reprogramat nunta în anul următor să procedeze la fel și cu luna de miere. Tot ce trebuie să facă este să ia legătura fie cu agenția de turism de la care au achiziționat vacanța, fie cu reprezentanții unității de cazare, să explice situația în care se află și să solicite reprogramarea vacanței în anul 2021. Este foarte important, chiar dacă se stabilesc aceste detalii telefonic, să existe și comunicare prin mail, astfel încât să ai o dovadă scrisă a acordului hotelierului cu privire la noua perioadă de vacanță.

Totodată, și cuplurile care au preferat să își păstreze data nunții anul acesta, în toamnă sau în iarnă, ar trebui să amâne puțin luna de miere, întrucât regulile și restricțiile cu privire la călătorii nu se cunosc încă. Așadar, ideal ar fi ca luna de miere a acestor cupluri să fie stabilită tot pentru anul 2021. Chiar dacă va fi puțin amânată, în acest fel există certitudinea că vacanța în doi va putea avea loc.

În ceea ce privește perioada din anul 2021 în care e indicat să reprogramezi luna de miere, cel mai sigur ar fi să eviți primele luni ale anului. Începând cu mai-iunie 2021, lucrurile ar trebui să se așeze, așa că poți stabili luna de miere începând cu finalul primăverii – începutul verii anului următor.

Asigură-te însă că politica de reprogramare a vacanței este una permisivă, întrucât nu poți să fii 100% sigur că nu vor exista și alte valuri ale pandemiei, chiar și în anul ce vine.

Dacă ai deja stabilită data nunții în 2021 și gândul îți zboară deja la luna de miere, poți începe deja planificarea, însă este de asemenea indicat ca luna de miere să nu aibă loc mai devreme de luna mai. În acest fel, reduci riscul de a te trezi în situația în care nu poți călători și vei pierde șansa de a avea luna de miere mult visată. Asigură-te, de asemenea, că poți modifica data acesteia din motive precum restricțiile de călătorie ce pot apărea din cauza noului coronavirus.

Foto: Instagram

Sfaturi de care să ții cont când îți planifici luna de miere în vremea pandemiei

  1. Fă-ți asigurare de călătorie. E indicat să ai o asemenea asigurare oricând părăsești țara, însă aceasta este mai mult decât utilă pe timp de pandemie de Covid-19. O asemenea asigurare reduce riscul de pierderi financiare în cazul în care vacanța trebuie reprogramată din cauza Covid-19, însă totodată îți asigură și servicii medicale de calitate superioară în cazul în care vei fi diagnosticat cu Covid-19 în timpul vacanței, într-o țară străină.
  2. Alege o destinație cât mai sigură. Este adevărat că o zonă dintr-o anumită țară poate să nu aibă niciun caz acum, iar în 2021, dacă va exista încă un val de infectări, să devină focar de Covid-19. Nu există nicio garanție în acest sens. Însă poți evita destinațiile despre care știi deja că au avut un număr foarte mare de infectări, cum ar fi zona de Nord a Italiei.
  3. Alege o unitate de cazare care implică cât mai puțină interacțiune cu alte persoane. De pildă, dacă alegi un resort de lux într-o locație exotică, nu te caza într-o unitate de cazare cu mai multe camere, ci rezervă un bungalou doar pentru tine și partenerul tău. În acest fel, poți beneficia de avantajele pe care le are cazarea într-un resort, însă te expui mai puțin riscului de infectare, întrucât iei contact cu foarte puține persoane. De asemenea, poți alege o unitate de cazare la cheie, pe cont propriu, astfel încât să nu intri deloc în contact cu alte persoane. Cele mai multe asemenea unități au implementat deja un sistem de self check-in, așadar nu vei vedea nici măcar persoana care îți închiriază apartamentul/ casa.
  1. Fă-ți un plan de rezervă. Chiar dacă îți programezi luna de miere în destinația din afara țării mult visată, e bine să ai un plan B, cu o destinație din România, în care poți ajunge dacă sunt restricții de părăsire a țării și nu vei putea călători în afara granițelor.