Una dintre bogatiile naturale ale Islandei este resprezentată de izvoarele termale. Peste 2 milioane de turiști vizitează Islanda anual în ultima perioadă, reprezentând de 6 ori populația țării. Laguna Albastră este cea mai populară atracție turistică, fiind plasată pe locul I cu peste 700.000 de vizitatori pe an, urmată de Golden Circle care se poziționează pe locul II.

Laguna Albastră este un spa imens cu toate facilitățile disponibile, desigur, pentru un preț corespunzător. Complexul este localizat pe baza unei formațiuni de lavă, apa fiind menținută constant la o temperatură cuprinsă între 37 – 39 grade Celsius.  În imediata apropiere, un izvor termal care își are originea la mare adâncime trimite apă la suprafață, aceasta fiind folosită în primul rând la turbinele care generează curent electric. Dupa ce trec prin turbine, aburii și apa fierbinte sunt preluate și se transferă în sistemul de încălzire al orașului. Tot din acest izvor, Laguna este umplută cu apă, fiind schimbată din două în două zile. Apa este bogată în minerale precum siliciu și sulf și este considerată un excelent remediu împotriva bolilor de piele.

Primul nostru sfat, dacă vrei să vizitezi această locație, care este foarte aproape de aeroport și la doar 45 de minte de Reykjavik, capitala țării, este să rezervi biletele online în avans, imediat ce cumperi/rezervi biletele de avion. 

O altă recomandare ar fi să rezervi biletele ca o parte a unui tur ce curpinde cel puțin două orașe pentru a obține o reducere mai mare. Biletele rezervate direct de pe site-ul Blue Lagoon pot fi mai scumpe.

Blue Lagoon este, întradevăr, unul dintre cele mai bune spa-uri din Europa, dar și prețurile sunt destul de ridicate. Un bilet standard, al cărui pachet include intrare, mască de noroi, prosop și băutură costă în jur de 50 de euro.

La barul din apă, berea costă în jur de 8 euro , iar vinul este puțin mai scump (aproape 11 euro). Din rațiuni privind sănătatea și siguranța, există o limită de 3 băuturi alcoolice pentru fiecare client.

În cafeneaua din spa și restaurantul Lava se pot servi diverse feluri de mâncare  Restaurantul Lava este construit în jurul unei stânci de lavă. Este una dintre cele mai izbitoare priveliști pe care o poți vedea vreodată, mai ales dacă servești cina în timpul apusului de soare.

Totul este foarte curat și bine organizat, iar în complex există și o clinică de dermatologie, dar și un hotel (Hotelul Siliciu) pentru cei care doresc să rămână peste noapte în acest paradis geotermal.