M-am tot dus la sugestiile prietenilor, după bugetul de familie, unde au mai fost colegii, unde-a vrut iubitul, așa că de ce n-aș încerca și o călătorie pe bază de prescripție astrologică? Ia să vedem ce-ar ieși!

Berbecii sunt aventuroși, impulsivi, mereu dornici de aventuri extreme și de adunat povești care să-i impresioneze maxim pe prietenii lor. Așadar, astrele le recomandă să încerce în această vară Himalaya, Anzii, Alpii și orice altă zonă care promite adrenalină și încercarea limitelor. Nu sună rău nici Africa, gândiți-vă puțin.

Taurii sunt la extrema cealaltă: leneși, comozi, gurmanzi, dornici de hedonisme care frizează luxul absolut. Așadar, unde s-ar simți un nativ Taur cel mai bine? Într-un resort exclusivist, cu design ultramodern, un spa minunat și câteva restaurante care să-l țină ocupat serile. Isla de sa Ferradura din Spania sau Sandy Lane din Barbados ar merita încercate în vara asta.

Gemenii au nevoie de multă lume în jur ca să se simtă bine, să comunice câte-n lună și în stele și să își facă noi prieteni. Cu siguranță au pașapoartele pline de vize pentru că, fiind guvernați de Mercur, adoră călătoriile. Cum le place bălăceala la soare, ar putea merge în vara asta într-un loc gen Todo Santos din peninsula Baja sau în sudul Franței, pe țărmul Mediteranei.

Racii sunt leneși, contemplativi, indeciși, călătoriile sunt pentru ei corvezi la care se supun doar de dragul partenerilor de viață sau al familiei. Prin urmare, tot ce e pe-aproape și presupune hamac, șezlong, croazieră, cocktail, răsfăț s-ar putea să le smulgă o aprobare. O croazieră pe Mediterana sau de-a lungul coastelor Mării Nordului s-ar putea să fie ce trebuie pentru vara aceasta.

Leii sunt regali, dramatici, adoră luxul și opulența, sunt fericiți când sunt înconjurați de nume celebre, fie ele și magazine de brand. Așadar, fie o vacanță citadină, în Londra sau Monaco, unde să îmbine shoppingul cu vizitarea unor locuri exclusiviste, fie o călătorie unică în viață, în Seychelles, unde pot avea parte de un răsfăț demn de un cap încoronat. Doar acolo au mers în luna de miere Kate și Will…

Fecioarelor le place să-și uimească anturajul cu descoperirile lor culturale și cu erudiția nemăsurată. Chiar dacă uneori e o fațadă ca să păstreze atenția grupului de prieteni, se vor bucura de un loc precum Malta, încărcat de istorie, plin de muzee și locuri extraordinare. Nu stă deloc rău nici la gastronomie ori peisaje, iar călătoriile pe mare sunt minunate.

Balanțele se bucură de tot ce e frumos, își doresc să fie înconjurate de decoruri fabuloase, arhitectură spectaculoasă, peisaje mirobolante. Cu așa o listă de cerințe, nu putem decât să adăugăm un strop de exotism și o istorie fulminantă și stelele ne arată o călătorie în Cuba. Sau Maroc. Țări cu un farmec aparte, care promit experiențe de neuitat.

Scorpionii ar bea adrenalină, dacă s-ar vinde la doză. Așadar, orice idee nebunească le aprinde dorul de ducă. Sunt cei mai adaptabili turiști, pentru ei contează aventura, nu confortul. Așadar, li s-ar potrivi o vacanță cu cortul oriunde în lume, de preferat în zone mai puțin călcate de industria de turism. Croația, Serbia, Albania ar fi niște destinații nu prea sonore, dar pline de surprize plăcute.

Săgetătorii sunt curioși, plimbăreți, ușor de convins să-și facă bagajul pentru următoarea călătorie. Le place să descopere lucruri noi și să vadă altfel locurile despre care vorbește toată lumea. Pentru ei astrele recomandă în această vară un experiment cultural: Japonia. Se vor îndrăgosti cu siguranță de Tokio, Kyoto, Fuji.

Capricornii caută mereu un cocktail care are printre ingrediente o destinație cool, hrană sănătoasă, un program fit și o priveliște spectaculoasă. Orice retreat, la mare sau la munte, care să îmbine drumețiile sau excursiile de scurtă durată cu experiențele culinare rafinate și momentele de răgaz în fața unui peisaj mirific va fi pe placul unui Capricorn. Elveția, Mallorca, Portugalia sunt doar câteva sugestii.

Vărsătorii sunt cei care colecționează pliante turistice. Adoră ofertele oriunde, oricând, vizitează și bifează cu fervoare toate muzeele, bisericile, castelele și alte obiective turistice. S-ar simți extraordinar într-o călătorie în Franța, Italia, Spania sau Statele Unite. S-ar întoarce cu tolba plină de povești, cu amănunte picante și cu idei pentru sezoanele următoare.

Peștii sunt visători, mistici, caută mereu încărcătura spirituală a unui loc, așa că de multe ori își aleg destinațiile în funcție de stare sau de o nevoie sufletească. Pentru ei e greu de făcut o recomandare clară, dar să încercăm: orașul spaniol Cordoba, ruinele de la Petra, fabuloasa Sri Lanka, misticul Tibet, șamanicul Peru, Grecia mitică.

Zic să încercați și voi să vă lăsați călăuziți de astre, se pare că se pricep să aleagă destinații care de care mai interesante pentru vara aceasta! Bon voyage!