Plaje cu nisip fin, peisaje exotice, multă mâncare, piscine și multe activități interesante: un astfel de pachet este o opțiune atrăgătoare pentru orice turist. Vacanțele all-inclusive sună bine pe hârtie, dar înainte de a decide să alegi una, trebuie să te gândești bine dacă este alegerea potrivită pentru tine. Află ce trebuie să știi despre all inclusive.

Ce presupune o vacanță all-inclusive

Așa cum sugerează numele, „all-inclusive” înseamnă că poți cumpăra o vacanță cu mâncare și experiențe incluse într-un singur preț. Odată ce ai achitat costul unui astfel de concediu, nu ar trebui să mai scoți niciun ban din buzunar. În cele mai mici pachete, all-inclusive înseamnă cazare, trei mese pe zi, băuturi la discreție și alte gratuități. Pentru că cele mai multe resort-uri turistice sunt situate în zona plajelor, poți avea parte și de sporturi pe apă. Seara nu este nevoie să te retragi în camera de hotel sau să cauți singur experiențe interesante, pentru că în prețul vacanței ar trebui să intre și spectacole, cluburi și alte forme de entertainment.

Există și opțiunea semi-inclusive, care înseamnă că poți avea trei mese pe zi, băuturi non-alcoolice nelimitate, un număr limitat de băuturi alcoolice și numai după o anumită oră. Această variantă este potrivită pentru persoanele care vor să experimenteze și alte activități în afara complexului hotelier.

Cum alegi cele mai bune vacanțe all-inclusive

În primul rând, este important să te documentezi, înainte de a-ți cumpăra o vacanță. Dacă vrei să găsești cele mai ieftine vacanțe all-inclusive, atunci aboneaza-te la toate site-urile de profil. În plus, este important să vânezi ofertele cu avion, hotel și transfer de la aeroport la cazare și invers. Vei economisi bani și nu va fi nevoie să îți faci griji în legătură cu modul în care vei ajunge la hotel, după aterizare.

Odată ce ai găsit o ofertă pe placul tău, fă un pic de research despre resort. Citește recenziile, vei găsi, probabil, atât păreri pozitive, cât și păreri negative, dar îți vei putea face o idee și despre ce poți face în timpul vacanței. Vizitează și site-ul hotelului și vezi ce activități oferă, pentru a te asigura că pachetul tău coincide cu serviciile lor.

După ce ai decis ce vacanță all-inclusive vei cumpăra, urmează bagajul. Este important să te asiguri că ai tot ce îți trebuie, pentru a nu avea motive de nemulțumire odată ajuns acolo. Pe lângă costume de baie, top-uri și pantaloni scurți, ia-ți și câteva pulovere și două-trei ținute de seară. Fii pregătit pentru temperaturi ceva mai scăzute, pentru că vremea este întotdeauna imprevizibilă. Ia cu tine și o umbrelă sau o jachetă de ploaie, pentru că sunt șanse mari să ai parte de precipitații chiar și în zonele calde. Ține cont că singura ta opțiune, odată ajuns la complex, vor fi magazinele de acolo, unde costurile s-ar putea să fie mult mai mari.

Bacșișul nu este inclus în prețul vacanței all-inclusive, așa că pregătește-te cu bancnote mici, dacă vrei să răsplătești serviciile de acolo. Află și ce monedă este acceptată, iar dacă poți, oferă bacșiș în moneda locală. Oamenii din astfel de resort-uri nu câștigă foarte mult, iar atenția ta s-ar putea să facă o diferență uriașă în viața lor.

Cei mai mulți turiști recomandă să îți iei cănile tale, atunci când pleci într-un concediu cu toate incluse, pentru că băuturile de acolo vor fi servite în căni sau pahare mici. Dacă vrei să faci cât mai puține drumuri la bar, ar fi bine să fii pregătit cu recipientele tale.

Când ești într-o vacanță all-inclusive, tentația de a mânca peste limită este foarte mare. Dacă te lăcomești, riști să te alegi cu dureri de stomac sau crize de fiere, așa că fii cumpătat și încearcă să mănânci doar atunci când îți este foame. Același sfat este valabil și pentru băutură. Nu te vei simți bine, dacă vei fi mahmur. În plus, vacanța nu trebuie să fie un motiv să te întorci cu câteva kilograme în plus.

Deși este tentant să te relaxezi în interiorul complexului turistic, este o idee bună să vezi și împrejurimile. Vizitează zonele apropiate, intră în vorbă cu localnicii, află mai multe despre cultura lor, pentru că va fi diferită de ce vezi în cadrul resort-ului.