Aceasta este o țară învăluită de o cultură fermecătoare și de o istorie bogată ce datează de mii de ani, așa că nu ne putem întreba de unde vine farmecul Japoniei. Templele japoneze reprezintă una dintre mândriile țării, alături de frumoasele decoruri și obiecte tradiționale. În ciuda războaielor și vremurilor grele, o mare parte din tradiția japoneză s-a păstrat într-o condiție impecabilă până în zilele noastre. Astfel, Japonia este o frumoasă destinație, care îți oferă experiențe de neuitat.

Iată câteva dintre cele mai interesante atracții turistice pe care nu trebuie să le ratezi dacă plănuiești să pleci într-o vacanță și să descoperi farmecul Japoniei:

  1. Muntele Fuji

O zicătoare japonează spune că ,,omul înţelept trebuie să viziteze măcar o dată în viaţă muntele sacru Fuji”. Munele Fuji este una dintre cele mai populare atracții turistice din Japonia. Anual, în jur de 200.000 de turiști aleg să viziteze acest loc plin de mister. Dacă vrei să urci pe Muntele Fuji, poți opta pentru oricare din rutele: Yoshidaguchi, Subashiri, Gotemba și Fujinomiya. Odată ajuns în vârf, te vei bucura de o prijeliște ce îți taie respirația.

Deși este considerat un vulcan inactiv, se spune că totuși muntele Fuji poate erupe oricând.

  1. Palatul Imperial Tokyo

Situat în inima capitalei, Palatul Imperial Tokyo este reședința familiei imperiale japoneze. Complexul în care este situat cuprinde un parc deschis publicului pe tot timpul anului, exceptând zilele de luni, de vineri și alte imprejurări speciale. Construcția este situată pe fostul sit al Castelului Edo, ce a fost ridicat în timpul Dinastiei Tokugawa. Interiorul palatului poate fi vizitat doar de două ori pe an, pe data de 2 ianuarie și de ziua împăratului.

  1. Sakura

Primăvara este un moment magic ce oferă japonezilor un adevărat spectacol prin intermediul florilor de cireși cunoscute și sub numele de sakura. Dacă ai norocul să te afli în această perioadă în țara asiatică, vei avea ocazia să admiri un peisaj absolut încântător, care îți va dezvălui pe loc farmecul Japoniei. De la depărtare, cireșii par sa ia forma unor nori, datorită florilor mărunte și numeroase. La fiecare bătaie de vânt peisajul este învăluit de o ninsoare de petale. Sakura ocupă un loc important în cultura japoneză, având o mulțime de semnificații. În trecut, razboinicii samurai asociau scurta perioada a frumuseții florilor de cireși cu  acele câteva ore de glorie a unei batalii câștigate, sau chiar a vieții lor datorită dorinței de a se sacrifica pentru stăpâni. Mai este considerat, printre altele, și un simbol al unui viitor plin de speranță și optimism, al norocului și al dragostei.

  1. Castelul Himeji

Castelul Himeji este o adevărată bijuterie a Japoniei feudale, cunoscută și sub numele de ,,Castelul Egretei Albe”. Acest nume provine din forma construcției, ce se aseamănă cu o pasăre pregătită să își ia zborul. Castelul este de fapt un complex de fortificații ce cuprinde 83 de clădiri și care este un adevărat labirint. În interiorul acestuia încă poți găsi sisteme defensive din perioada feudală a Japoniei.

Turiștii din întreaga lume vin să viziteze acest castel cunoscut pentru peisajul fermecător pe care îl oferă.

  1. Templul Daishoin din Miyajima

Templul Daishoin este una dintre cele mai frumoase atracții turistice de pe insula Miyajima. A fost fondat de călugărul Kukai în anul 806, servind de-a lungul timpului drept loc de rugăciune pentru familia imperială. Odată ajuns la templu te poți bucura de o frumoasă priveliște a insulei și de fermecătoarele statui budiste.

  1. Grădina Chinzan-So din Tokyo

Grădina Chinzan-So din Tokyo este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Tokyo. Turiștii din întreaga lume vin să admire acest loc cunoscut pentru arhitectura sa elegantă presărată cu elemente budiste. Dacă ajungi în acest loc și vrei să te bucuri de o priveliște care îți taie respirația, atunci fă o vizită pe timpul nopții pentru a admira frumoasele culori care ajută la iluminatul construcției. Tot aici, vei găsi și un arbore sacru despre care se spune că are o vârstă de peste cinci secole.

  1. Arashiyama

Arashiyama este o frumoasă pădure de bambuși din orașul Kyoto. Această atracție turistică oferă un peisaj superb, ca de poveste. Razele soarelui pătrund în cel mai magic mod pădurea densă. Dacă vrei să te bucuri de o plimbare liniștită, recomandat ar fi să pleci foarte devreme, pentru a evita mulțimea de turiști dornică de a vizita acest loc. Tot în Arashiyama poți vizita și Templul Gio-ji, un spectaculos loc ce oferă o atmosferă liniștitoare și interesantă.