Conform calendarului chinezesc, pe 5 februarie 2019 am intrat oficial în anul Mistrețului de Pâmănt care va ține până pe data de 25 ianuarie 2020, când vom trece în anul Șobolanului de Metal. Această zi marcheză trecere la anotimpul de primăvară în tradiția chinezească.

Zodiacul chinezesc cuprinde 12 simboluri, iar spre deosebire de astrologia din vest, fiecare semn al acestui zodiac învăluie cu energia sa particulara un an întreg. Astfel, anul respectiv va fi influențat de particularitățile pozitive și negative ale simbolului aferent.

În astrologia chineză Mistrețul este un semn zodiacal masculin cu o energie puternică. Printre calitățile sale se numără: sinceritatea, disciplina, orindinea, onestitatea, iar printre defecte sale putem regăsi: mânia, încăpățânarea, nesiguranța și lenea.

De aceea, chinezii consideră că este foarte posibil ca în anul 2019 să devenim mai leneși din cauza influențelor energiei Mistrețului, dar în același timp, acest simbol este unul al bogăției și al fericirii. Conform tradiției, Mistrețul atrage succes în toate  planurile, astfel că acest an ar trebui să fie unul plin de bucurie, dragoste, pace și prietenie. 

Iată două locuri pe care trebuie să le vizitezi în cinstea acestui an aflat sub semnul Mistrețului de pâmânt:

1.Plaja porcilor din Bahamas

Insula Big Major Cay din Bahamas este cunoscută și sub numele de ,,Insula porcilor” datorită numerosilor porcușori înotători care atrag atenția turiștilor de pretutindeni. Există mai multe legende care încearcă să explice căile misterioase prin care au ajuns acei porci în Bahamas. O teorie ar fi că un grup de marinari a adus, cu mult timp în urmă, animalele pe insulă pentru a le mânca, iar o alta susține că acestea se aflau pe un vas care s-a scufundat, iar apoi  înotând au reușit să se salveze și să supraviețuiască pe insulă.

2. Muzeul porcului, Stuttgart, Germania

Unul dintre cele mai neconvenționale muzee din lume se află în Stuttgart, Germania. Aici poți găsi peste 50.000 de obiecte în formă de porc. Totul a luat ființă în 1988 când Erika Wilhemer a deschis o expoziție cu figurine în formă de porcușori, care ulterior s-a dezvoltat din ce în ce mai mult. Este un loc simpatic și unic pe care trebuie neapărat să îl vizitezi cel puțin o dată în viață.