Disneyland după Covid-19 nu va mai fi, cel puțin în viitorul apropiat, ca înainte de pandemie. Regulile impuse de autorități în întreaga lume, în scopul limitării răspândirii noului coronavirus, vor schimba și regulile din incinta parcurilor tematice Disney.

Începând de la Disneyland Paris și până la Disneyland Florida ori Hong Kong, cele mai iubite parcuri tematice din lume vor oferi vizitatorilor o experiență cu totul diferită, astfel încât să reducă riscul de răspândire a bolii Covid-19.

Disneyland după Covid-19 – cum va arăta vacanța ta

  1. Aglomerația va fi dată uitării

Principala problemă din parcurile tematice Disney va deveni o simplă amintire. La Disneyland nu se va mai crea aglomerație pentru că, în scopul menținerii distanței sociale recomandate, în incinta parcului se va permite accesul unui număr limitat de vizitatori. În primă fază, Disneyland își propune să redeschidă parcurile la o capacitate redusă.

  1. Cozile vor fi mai lungi

Cozile formate la principalele atracții din parcurile Disney sunt renumite pentru lungimea lor, însă acum vor deveni chiar și mai lungi pentru că se va respecta o distanța de până la 2 metri dintre persoanele care stau la rând. Așadar, cu toate că vor fi vizitatori mai puțini, de cozile lungi nu vei scăpa.

  1. Personajele Disney vor purta mască

Nu te aștepta ca Cenușăreasa, Albă ca Zăpada ori Mickey Mouse să arate la fel ca înainte. Toate personajele Disney vor purta o mască chirurgicală în scopul reducerii riscului de răspândire a noului coronavirus.

  1. Vei găsi dispozitive cu gel dezinfectant pentru mâini la orice pas

La intrarea în parcurile tematice, la casele de bilete ori la intrarea la diferite atracții din parc vei fi încurajat să îți dezinfectezi mâinile cu gel dezinfectant pe care îl vei regăsi în dispozitive ce nu trebuie atinse. În acest fel, reduci riscul de infectare prin intermediul atingerii unor supravețe contaminate, urmat apoi de atingerea feței.

  1. Sunt reguli noi și în restaurantele din incinta parcurilor tematice Disney

În primul rând, mesele din restaurante vor fi la o distanță de cel puțin 2 metri una de cealaltă. Nu vor fi mai mult de 4 scaune la o masă, pentru că nu sunt agreate grupurile mai mari de atât.

Apoi, meniurile obișnuite din restaurante vor fi înlocuite cu unele de unică folosință, pe care le vei arunca după ce le vei atinge.

Bineînțeles, și aici vei fi încurajat să folosești gel dezinfectant la intrare, dar și la ieșire, iar ospătarul care te va servi va purta mască și va menține o distanță mai mare decât de obicei.

  1. Sălile de spectacole vor fi și ele mai libere

Aglomerația din sălile de teatru de la Disneyland va deveni și ea o amintire. Se impune menținerea a 2 scaune libere între spectatori, în vederea respectării distanței sociale. Cei care fac parte din aceeași familie vor avea voie să stea unul lângă celălalt, însă între ei și alte persoane se va menține regula de 2 scaune libere.

  1. Se va putea folosi o aplicație cu ajutorul căreia îți vei păstra rândul la coadă

În parcurile tematice Disneyland se va încuraja folosirea unei aplicații denumite My Disney Experience, cu ajutorul căreia vei putea să îți iei un bon de ordine pentru a intra la o atracție din parc. În acest fel, se va evita formarea unor cozi care ar putea împiedica menținerea distanțării sociale recomandate.

  1. Spectacolele Disney ar putea fi anulate

Spectacolele de artificii și de lumini din cadrul Disneyland adună mulțimi mari de oameni, așa că este foarte probabil să fie anulate în perioada aceasta.

  1. Toți angajații Disneyland vor purta măști, iar temperatura acestora va fi monitorizată în permanență

S-a stabilit deja că după redeschiderea parcurilor tematice Disney măștile chirurgicale vor fi obligatorii pentru angajații parcurilor, însă nu se știe încă dacă regula va fi valabilă și pentru vizitatori.

De asemenea, angajaților li se va lua temperatura zilnic și, dacă se constată că au febră, sunt trimiși acasă.

Potrivit estimărilor făcute de CNN, profiturile companiei Disney au înregistrat o scădere cu 91% în lunile ianuarie-martie 2020, din cauza pandemiei de Covid-19 care a închis cele 12 parcuri tematice pe care compania le deține în întreaga lume. Până acum, doar parcul Disneyland din Shanghai a fost redeschis pe data de 11 mai, însă la o capacitate redusă (30% din capacitatea totală a parcului) și cu o serie de restricții.

În ceea ce privește redeschiderea celorlalte parcuri tematice Disneyland, printre care și cel din Paris, unicul din Europa și preferat de turiștii români, compania Disney rămâne rezervată. Aceste parcuri rămân închise și nu se știe când ar putea fi luată în calcul redeshiderea acestora.

Dacă abia aștepți să pleci într-o vacanță la Disneyland Paris, trebuie să mai ai puțină răbdare. De asemenea, trebuie să fii conștient de faptul că vacanța la Disneyland după Covid-19 nu va mai fi ca înainte, cel puțin pentru o perioadă. Cu cât vei accepta mai ușor acest lucru, cu atât mai ușor îți va fi să te bucuri de această experiență, chiar și în condițiile date.