Visezi cu ochii deschiși la o vacanță, dar teama de noul coronavirus te ține pe loc? Iată 5 destinații sigure din România, în care îți poți petrece vacanța fără să încalci regulile de distanțare socială!

Nu trebuie să renunți la vacanța de vară anul acesta, trebuie doar să o adaptezi la situația în care ne aflăm. Asta înseamnă să alegi destinații sigure, care să îți ofere posibilitatea să păstrezi distanța față de alți turiști sau de localnici. Iată 5 destinații din România, în care poți pleca în vacanță liniștit, chiar dacă ne aflăm în pandemie!

Destinații sigure din România, ideale pentru vacanța de vară

  1. Plaja Vadu

Cu toate ca nu mai este atat de salbatică pe cât era în anii trecuți, plaja Vadu a ramas încă o plajă izolată. Nu este amenajată în vreun fel și îți poti întinde prosopul sau șezlongul oriunde pe plaja îngustă, care se întinde pe o distanță de 15 km. Poți închiria o casă la cheie în satul Vadu, iar apoi poți merge la plajă fie cu mașina, fie cu bicicleta.

La intrarea pe plaja Vadu găsești o cherhana sălbatică, însă dacă înaintezi pe plajă pentru a te îndepărta de alți turiști, nu vei mai găsi nimic amenajat de mâna omului. Așadar, e bine să ai de toate în bagaje, pentru a te bucura de o vacanță fără griji.

Dacă alegi Vadu pentru vacanța din această vară, nu uita să achiți taxa de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării – o poți face la poștă, dar și online. Dacă ai pornit la drum fără să achiți taxa, nu îți faci griji, poți face plata direct de pe telefon.

Foto: Instagram

  1. Delta Dunării

Camping-urile autorizate din Delta Dunării îți oferă, de asemenea, prilejul de a te bucura de o vacanță în inima naturii, fără să fie necesar să interacționezi cu multe persoane.

Poți închiria o căsuță cu baie proprie și cu bucătărie, astfel încât să nu iei contact cu nimeni pe perioada vacanței. Check-in-ul se poate face online la multe unități de cazare de acest gen în perioada pandemiei.

Foto: Instagram

  1. Satele din Transilvania

Te poți bucura de o experiență autentică în Transilvania și fără să intri în contact direct cu localnicii. Saschiz, Viscri, Biertan sau Bărcuț sunt doar câteva exemple de localități în care poți închiria o casă tradițională la cheie, pentru câteva zile de liniște și relaxare.

Poți alege să îți prepari singur mesele, dar totodată poți alege să îți gătească mesele cineva din zonă și să le serviți pe o terasă din grădină, în aer liber. În această perioadă, toate unitățile de cazare și-au luat măsuri speciale, ceea ce înseamnă că personalul, care va pregăti/ servi masa, va purta mască și va respecta normele de igienă impuse.

Foto: Instagram

  1. Țara Luanei, Buzău

Țara Luanei este un ținut mistic, înțesat de legende, fenomene paranormale, așezări rupestre și monumente naturale nemaivăzute. Dacă iubești natura și istoria îți stârnește interesul, trebuie să bați la pas Țara Luanei.

Chilia lui Dioniste Torcătorul, grotele și peșterile despre care se spune că au fost locuite chiar de Zalmoxe, Bisericuța lui Iosif, Crucea Spătarului, Stâncile Fecioarei sunt doar câteva dintre locurile care fac din Țara Luanei un tărâm deosebit.

Dacă alegi să îți petreci vacanța în Munții Buzăului, poți fie să închiriezi o casă la cheie, fie să campezi în zonele în care este permis. Evită proprietățile private și locurile foarte aglomerate și nu vei avea probleme.

Foto: Instagram

  1. Satul Măgura

Nu departe de aglomerația din zona Bran-Moieciu se află satul Măgura. Amplasat la înălțime, în inima Parcului Național Piatra Craiului, acesta îți va oferi o vacanță de neuitat. Pitoresc din cale-afară, satul de munte îmbină perfect peisajele care îți taie răsuflarea cu atmosfera liniștită a satului românesc de demult.

În ceea ce privește cazarea, ai o mulțime de variante, însă cel mai bine ar fi să alegi închirierea integrală a unei case, astfel încât să eviți contactul cu gazdele de la pensiuni ori cu alți turiști cazați în același loc. Mesele le poți pregăti în bucătăria proprie a unității închiriate, fie din ingrediente pe care le aduci de acasă, fie din ingrediente locale, pe care le poți cumpăra de la săteni. Poartă întotdeauna mască atunci când mergi la magazinul din sat, pentru a nu te expune la niciun risc, dar și pentru a îi proteja pe cei cu care intri în contact.

Plecând din Măgura, poți face o mulțime de trasee montane, însă cel mai frumos este în mod cert cel care trece prin Prăpăstiile Zărneștiului și se încheie la Cabana Curmătura.

Foto: Instagram

Indiferent ce destinații sigure din România alegi pentru vacanța de anul acesta, este bine să ții cont de câteva lucruri:

  • Oricând poate fi necesar să amâni/ anulezi vacanța din cauza evoluției nefavorabile a pandemiei așa că discută de la început cu cei la care urmează să te cazezi, astfel încât să vă puneți de acord în ceea ce privește politica de anulare;
  • Trebuie să respecți regulile de distanțare socială și pe cele de igienă, astfel încât să limitezi riscul de infectare/ transmitere a noului coronavirus; masca trebuie purtată în spațiile închise, chiar dacă ești în vacanță;
  • Ia în calcul scenariul nefavorabil în care simptomele specifice Covid-19 debutează înainte de plecarea în vacanță. Într-o asemenea situație, este obligatoriu să renunți la plecare și să te autoizolezi la domiciuliu până la stabilirea diagnosticului. Chiar dacă speri să fie o banală răceală, fii responsabil și rămâi acasă;
  • Dacă simptomele apar în timpul vacanței, nu le neglija și apelează la ajutor de specialitate, fără să expui alte persoane riscului de infectare.