Destinații pentru luna de miere sunt o mulțime – cum o alegi însă pe cea mai potrivită pentru voi? Luna de miere este pentru multe cupluri cea mai memorabilă vacanță dintre toate, de aceea e important ca destinația aleasă să fie pe măsura așteptărilor.

Stabilirea destinației pentru luna de miere ar trebui să fie făcută în funcție de personalitatea și preferințele mirilor. Asta înseamnă că nu pentru toate cuplurile este la fel de potrivită o lună de miere în Maldive, chiar dacă este o destinație la modă și adesea asociată cu vacanțele romantice petrecute în 2.

Cum alegi corect destinaţia pentru luna de miere

Este posibil ca gusturile voastre să fie foarte diferite atunci când vine vorba despre destinații de vis, însă pentru luna de miere ar trebui să faceți o listă cu ce vă doriți fiecare dintre voi, iar apoi să căutați o destinație care să întrunească cât mai multe dintre cerințele amândurora.
Iată, pe scurt, câteva recomandări pentru diferite tipologii de cuplu:

Luna de miere pentru iubitorii de plajă

Dacă ambii parteneri își imaginează vacanța ideală pe malul mării, la plajă, atunci lucrurile sunt simple: trebuie să aleagă o destinație de vacanță renumită pentru plajele sale.
Grecia, Republica Dominicană, Caraibe sau Mexic sunt câteva sugestii pentru o lună de miere pe gustul celor care vor să stea toată ziua la plajă. Toate aceste destinații se mândresc cu plaje care intră în topurile celor mai frumoase și romantice din lume, așa că nu ai cum să dai greș dacă alegi să îți petreci luna de miere într-una din ele.

Luna de miere pentru iubitorii de aventură

Există și persoanele care se plictisesc într-o vacanță petrecută numai la plajă. Acestea, în general, doresc activități care să le satisfacă pofta de adrenalină.
Hawaii oferă posibilitatea de a face scufundări, surf, de a te plimba cu caiacul sau cu buggy-ul, dar și de a survola insulele cu elicopterul.
Setea de adrenalină a cuplurilor iubitoare de aventură va fi potolită aici, însă totodată Hawaii oferă și liniste, relaxare, plaje întinse și ape cristaline.
Africa de Sud este, de asemenea, o destinație recomandată iubitorilor de aventură.

Luna de miere pentru iubitorii de istorie

Unele cupluri își petrec orice vacanță alergând de la un muzeu la altul, încercând să descopere cât mai mult cultura locală și istoria tărâmurilor pe care au ajuns.
Ei bine, pentru iubitorii de istorie există o mulțime de destinații romantice, care pot fi alese pentru luna de miere. Italia cu perioada sa renascentistă oferă o sumedenie de orașe antice, clădiri cu arhitectură deosebită și galerii de artă pe care iubitorii de istorie în mod cert le vor aprecia.
Și Parisul este un oraș romantic, bogat în muzee și locuri încărcate de istorie, care merită trecut pe lista destinațiilor ideale pentru luna de miere.

Luna de miere pentru gurmanzi

Dacă unii apreciază plajele cu palmieri și alții muzeele, există și categoria celor care preferă să descopere cultura unei țări prin intermediul bucătăriei acesteia.
Barcelona este o destinație ideală pentru luna de miere a cuplurilor care caută experiențe culinare deosebite. Începând de la tapas și până la paella și sangria, Spania oferă o mulțime de preparate gustoase, care nu vor fi uitate niciodată.
Bineînțeles, și bucătăria franțuzească este una care merită descoperită așa că Paris, Annecy, Saint-Paul de Vence, dar și Coasta de Azur pot fi destinații ideale pentru luna de miere.
Portugalia, mai ales Lisabona și Porto, dar și Italia, în special Toscana, sunt de asemenea destinații potrivite pentru gurmanzi.

Luna de miere pentru cei care preferă destinațiile exotice

Țările asiatice sunt ideale pentru iubitorii de locuri exotice. Vietnam sau Cambodgia se fac remarcate prin cultura unică, prin limba, istorie, precum și prin bucătăria complet diferită față de cea a altor țări.
Insula Taha din Polinezia Franceză este o altă destinație potrivită pentru iubitorii de locuri exotice. Aici, plantațiile de vanilie se întind până în apele turcoaz ale Oceanului Pacific, desenând un peisaj greu de egalat. Este important de menționat că Polinezia Franceză este regiunea aflată la cea mai mare distanță de România, în partea opusă a globului. O călătorie până acolo durează, în medie, 24 de ore iar diferența de fus orar este de 12 ore.

Luna de miere pentru cuplurile petrecărețe

Iubitorii de distracție și amatorii de petreceri nu vor fi niciodată mulțumiți de o vacanță petrecută în liniște totală, pe o plajă pustie. Aceștia au nevoie de destinații pline de viață, care să le ofere posibilitatea să participe la petreceri până în zori.
Cuplurile petrecărețe ar putea alege Saint Tropez pentru o lună de miere cu distracție până în zori. În acest colțișor al Franței distracția e la ea acasă iar petrecerile de pe yahturile luxoase, din cluburile de top și de pe plajă sunt principalele atracții.
Mykonos este o altă opțiune pe care o pot lua în calcul cuplurile petrecărețe care vor să își petreacă luna de miere într-o atmosferă de zile mari.