Denumită și The land of smiles, Thailanda este o țară fermecătoare, unde la fiecare colț de stradă vei întâlni oameni dornici să împartă cu tine un zâmbet larg. Cu siguranță, Thailanda nu este o destinație de vacanță obișnuită. Este pentru cei care își doresc o experiență unică în adevăratul sens al cuvântului. 

Te invităm să descoperi câteva destinații din Thailanda, în lista de mai jos pe care am pregătit-o pentru tine, pentru a te putea îndrăgosti de acest loc minunat:

Bangkok

Bangkok este capitala Thaildandei și, totodată, unul dintre cele mai contrastante orașe, care reușește anual să aducă milioane de turiști curioși din întreaga lume. Este un oraș aglomerat și exotic, care îmbină într-o armonie elementele tradiționale cu cele moderne. Printre atracțiile turistice pe care nu trebuie să le ratezi în Bankok se numără: Altarul Coloanei Orașului Bankok, templul WAT PHO, Monumentul Democrației, Piețele plutitoare.

Kanchanaburi

Dacă ești un iubitor de natură, atunci Kanchanaburi este destinația perfectă pentru tine. Aici te poți bucura de vegetația bogată și de peisajele frumoase de pe malul apei. Poți experimenta plimbările cu barca pe râu sau poți vizita impresionantele obiective turistice. Multe dintre acestea sunt strâns legate de cel de al Doilea Război Mondial. Atracția locului este reprezentată de Podul de pe râul Kwai, care a fost construit de prizonierii din război. 

Chiang Mai

Chiang Mai este un oraș impresionant din nordul Thailandei, bogat în cultură și istorie. Pentru o lungă perioadă de timp, orașul a servit drept centru de fabricare a obiectelor de artizanat, a umbrelelor sau a bijuteriilor. În comparație cu capitala Bangkok, Chiang Mai este un loc liniștit, perfect pentru turiștii care vor să se bucure de o călătorie relaxantă. Dacă ajungi în acest loc trebuie neapărat să vizitezi numeroasele temple: Wat Phra That Doi Suthep, Wat Chiang Man, Wat Phra Singh, Wat Suan Dok.

Krabi

Krabi este o destinație turistică situată în sudul Thailandei. Farmecul acestui loc este oferit de plantațiile de arbori de cauciuc și de multiplele fructe exotice. De altfel, Krabi este o provincie în care localnicii se ocupă cu dezvoltarea plantațiilor de cafea sau nucă de cocos.

Chiang Rai

Chiang Rai este o provincie situată în nordul Thailandei, care are componența sa 18 districte. A fost fondat în 1262 de regele Mangrai și a fost capitala dinastiei cu același nume până la înființara orașului Chiang Mai. În prezent, este cunoscut pentru festivalurile grandioase care se țin în acest loc. Turiștii de pretutindeni se pot bucura de spectacole de teatru sau muzică.

Phanom Rung 

Phanom Rung este un complex arhitectural fermecător. A fost construit între secolele X și XIII, fiind inițial un altar hindus. Se credea, în acea vreme, că Phanom Rung este locul de unde Shiva veghează toți credincioșii. Trecerea anilor a afectat considerabil complexul arhitectural, motiv pentru care Departamentul de Arte Frumoase din Thailanda l-a recondiționat fără a-i modifica arhitectura. Astăzi, turiștii din toată lumea sunt fermecați de unicitatea și frumusețea arhitecturală a acestei construcții.

Railay

Railay este o peninsulă din Thailanda unde se poate ajunge doar cu barca, datorită stâncilor imense și masive care protejează zona. Este motivul pentru care mulți alpiniști aleg această destinație de vacanță. Însă, peninsula se bucură și de plaje exceptionale. Fiecare zonă a peninsulei are propria sa plajă menită să bucure orice turist ajunge acolo. Cu siguranță, Railay este o destinație pentru cei care doresc să aibă o vancanță de neuitat.

Hua Hin

Hua Hin este o renumită stațiune turistică situată la malul oceanului. În thailandeză Hua Hin semnică ,,Cap de piatră” și provine de la stâncile masive ce se pot oberva în parte de nord a plajelor. Istoria acestei stiațiuni este una foarte bogată și în strânsă legătură cu Familia Regală din Thailanda. Printre numeroasele atracții turistice din timpul zilei se numără: pescuitul, scufundările și alte sporturi nautice, golful, etc. De asemenea, viața de noapte este una foarte activă, fiind o destinație potrivită pentru cei care vor să se distreze la maximum în vacanță.