Fiecare lună a anului este un prilej bun de a porni într-o călătorie singur sau alături de cei dragi. De multe ori ne dorim să ajungem într-o anumită destinație, dar nu știm ce lună ar fi mai potrivită pentru vizitat. Iată sugestile noastre de destinații pentru fiecare lună a anului.

Ianuarie-Atena

Dacă nu ești adeptul temperaturilor scăzute, recomandarea noastră este să pornești într-o aventură în Atena. Este un oraș cu obiective turistice foarte frumoase, iar termperatura este blândă și numai bună de vizitat.

Februarie-Goa, India

Micuț și liniștit, Goa iese cu totul din peisajul obișnuit al Indiei. Cu influențe care duc mai mult spre atmosfera europeană, Goa este un adevărat colțișor de Rai care oferă peisaje absolut fermecătoare.

Martie- Praga, Cehia

Praga mai este cunoscut și sub denumirile de “Oraşul celor o sută de clopotniţe” sau “Oraşul de aur“ și se află pe lista preferată a turiștilor, fiind una dintre cele mai vizitate destinații din Europa. 

Un oraș unde întâlnești artă la fiecare colț. Arhitectura impresionantă și străduțele acestui oraș creează o atmosferă perfectă de poveste, presărată cu accente gotice și unde te poți bucura de mâncare tradițională delicioasă. Sentimentul pe care ți-l lasă Praga este de întoarcere în trecut sau de pătrundere într-o lume fascinantă, unde la fiecare colț găsești ceva fermecător.

Dacă vrei să afli mai multe despre această destinație, citește și: https://newtrip.ro/2018/11/18/11-obiective-turistice-pe-care-trebuie-sa-le-vezi-in-praga/

Aprilie – Japonia

Japonie trebuie vizitată neapărat în luna aprilie pentru a te bucura de peisajul suberb oferit de cireșii înfloriți. Această perioadă este una foarte importantă și de tradiție pentru localnici și, de asemenea, pentru turiștii care se înghesuie să vadă frumoasele flori de cireș.

Dacă vrei să afli mai multe despre sărbătoarea cireșilor înfloriți poți citi și: https://newtrip.ro/2018/04/07/hanami-sau-sarbatoarea-ciresilor-infloriti/

Mai – Maroc

Mai este cea mai potrivită lună de a vizita această destinație, temperatura fiind undeva la 20 de grade. În timpul verii, canicula este o adevărată problemă pentru turiștii care vor să se bucure de monumentele și bazarurile superbe din Marrakesh.

Iunie-Insuele Azore, Portugalia

Insulele Azore oferă o destinație care oferă pe lângă peisaje de vis și experiențe unice. Aici ai ocazia să înoți alături de delfini sau balene. De asemenea, poți găsi cratere și golfuri spectaculoase pe care le poți vizita.

Iulie-Maldive

Dacă vrei să te bucuri de o vacanță de vară exotică și minunată, atunci Maldive este destinația perfectă pentru tine. Luna iulie este una dintre cele mai aglomerate perioade în care turiștii aleg această destinație, dar acest lucru nu trebuie să te descurajeze. Odată ajuns acolo nu vei regreta niciun minut decizia facută.

August-Malta

Malta este o țară europeană cu adevărat unică și pe care trebuie să o vizitezi cel puțin o dată în viață. Cu o cultură deosebită, temple impresionante și plaje diverse, Malta este o destinație care îți oferă o experiență de neuitat.

Septembrie- Cinque Terre, Italia

Cinque Terre sau cele cinci pământuri este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Italia. De o frumusețe fără seamăn, atmosfera absolut fermecatoare pe care o transmit cele cinci localități este dată de arhitectura care conservă farmecul trecutului, de culori, de străduțele strâmte și casele lipite una de alta, de prospețimea acestor locuri și de mâncarea tradiționala delicioasă.

Dacă vrei să afli mai multe despre această destinație, citește și: https://newtrip.ro/2018/10/07/cinque-terre-frumusetea-fara-seaman-a-italiei/

Octombrie- Thailanda

Această lună este perfectă pentru o vizită în această țară absolut fermecătoare. Dacă ajungi aici trebuie neapărat să încerci mâncarea tredițională și să vizitezi plajele din sudul țării.

Noiembrie-Germania

Deși în această lună încă de bucurăm de peisajele de toamnă, în Germania începe deja atmosfera de iarnă prin piețele și târgurile de Crăciun de mare popularitate. Dacă vrei să te bucuri de ele și să eviți aglomerația din preajma sărbătorilor, atunci noiembrie este luna ideală de a face o vizită în această locație. Pentru a experimenta cele mai frumoase târguri de Crăciun, îți recomandăm Munchen, Leipzig, Berlin, Rothenburg.

Dacă vrei să afli ce alte târguri de Crăciun din Europa poți vizita, citește și: https://newtrip.ro/2018/11/28/top-10-cele-mai-frumoase-targuri-si-piete-de-craciun-din-europa/

Decembrie-Dubai

Și pentru un sfărșit de an plin de răsfăț, Dubai este una dintre cele mai căutate destinații de Anul Nou. Aici poți să te bucuri de cel mai frumos spectacol de artificii și să te răsfeți cu toate serviciile pe care le oferă această locație de

lux.