Lisabona se află în topul preferințelor turiștilor din întreaga lume. În fiecare vară capitala portugheză întâmpină oaspeții săi cu veri călduroase și de lungă durată și cu un sezon rece blând. Lunile mai și iunie sunt cele mai bune perioade de a vizita Lisabona cel puțin din două motive: atunci are loc Festivalul de muzică din Sintra și tot în acea perioadă încep și Festas da Lisboa, unde oamenii se costumează frumos, petrec și se înfructă din mâncăruri delicioase.

Dacă te gândești să pleci într-o vacanță în Lisabona, noi am ales pentru tine cateva din cele mai frumoase obiective turistice pentru a rămâne vrăjit de farmecul acestei destinații.

1.Santa Maria Maior de Lisboa

Santa Maria Maior de Lisboa sau cunoscută și sub denumirea de Se de Lisboa, este cea mai veche biserică din oraș, fiind construită începând cu anul 1147. Este un adevărat cocktail de stiluri arhitecturale datorită numeroaselor restaurări executate în timp. 

Fațada catedralei care are aspectul unei fortărețe, este unul dintre elementele originale ale clădirii și datează din a doua jumătate a secolului al XII-lea.

2.Tramvaiul 28

Plimbarea cu tramvaiul 28 este o experiență de neratat în Lisabona. Ceea ce îl face original este stilul vintage pe care și-l păstrează, mai precis cel din anul 1930. Traseul său se concentrează pe centrul capitalei, traversând cele mai importante obiective turistice.

3. Museo dos Azulejos

Plasat în mânăstirea Madre de Deus, clădire care datează din 1509, Museo dos Azulejos îți oferă o experiență unică, o adevărată călătorie în lumea ceramicii și ale colecțiilor de opere realizate din bucăți de faianță pictată. 

4.  Grădina Zoologică din Lisabona

Grădina Zoologică din Lisabona este un obiectiv turistic care îi va cuceri mai ales pe copii, datorită viarietății de spectacole cu delifini, lei de mare  sau animale de fermă. 

5. Torre de Belem

Torre de Belem este unul dintre cele mai mari simboluri ale Portugaliei. Construit începând cu anul 1515, a servit drept fortăreață pentru a apăra orașul de cei din vest. Importanța acestei construcții a făcut ca UNESCO să o includă în Patrimoniul Mondial.

6. Monumentul Descoperirilor

La mică distanță de Torre de Belem se află Monumentul Descoperirilor, care a fost ridicat în 1960 pe malul Râului Tagus, pentru comemorarea celor 500 de ani de la moartea prințului Henric Navigatorul. Clădirea este decorată cu diverse motive din epoca marilor descoperiri. Astfel, găsim multe simboluri care care se leagă de viața pe mare. Ceea ce atrage cu adevărat atenția este prezența celor 34 de statui situate pe ambele laturi. Printre aceste statui se numărăr mari personalități precum: Henry Navigatorul, poeți. exploratori, cartografi, etc.

7. Praca do Comercio

Piața Comerțului sau Piața Palatului, a fost construită la ordinul Marchizului de Pomba. Eugenio dos Santos este arhitectul care a proiectat piața și care a vrut ca aceasta să aibă forma literei ,,U” și să aibă deschidere către Râul Tagus. 

8. Piața Rossio

Piața Rossio sau Praca de Dom Pedro IV, este una dintre cele mai populate și frecventate piețe publice din capitală. Aici poți găsi statuia lui Dom Pedro IV ce are o înălțime de 27 de metri. În jurul acesteia se află patru figuri feminine care redau metaforic valorile puterii, moderației, justiției și înțelepciunii.

9.Castelul Sao Jorge 

Castelul Sao Jorge oferă una dintre cele mai frumoase panorame ale orașului și ale Râului Tejo. Clădirea datează din epoca medievală, fiind situată pe cel mai înalt deal din centrul orașului. Castelul a servit ca reșdință regală maură până când a fost cucerit de Afonso Henriques, primul rege al Portugaliei. 

10. Liftul Santa Justa

Liftul Santa Justa sau Liftul Carmo este una dintre cele mai interesante obiective turistice din Lisabona. Datează din secolul al XIX-lea și este inspirat din creațiile lui Gustave Eiffel. Rolul liftului este acela de a face legătura între zona joasă a Lisabonei și cea înaltă. Turnul liftului are o înălțime de 45 de metri, având incorporată o platformă care oferă o priveliște încântătoare asupra împrejurimilor.