,,India are meritul de a fi adăugat o nouă dimensiune în Univers: aceea de a exista liber.”-Mircea Eliade

India este una dintre cele mai fermecatoare destinații de vacanță. Bogată în diversitate, frumusețe, cultură și istorie, este alegerea perfectă pentru cei care doresc să experimenteze ceva absolut unic. Asta pentru că din India niciodată nu te întorci așa cum ai plecat, ci te întorci mai bogat spiritual și sufletește. Fiind o țară plină de diversitate și paradoxuri, vei întâlni tot soiul de oameni, de la cei care trăiesc de pe o zi pe alta, până la cei care au parte de tot luxul sau de la cei care sunt foarte deschiși până la cei care sunt încă ancorați în tradiții. Deși este greu să cuprinzi frumusețea Indiei într-un singur top, am ales cinci destinații care, din punctul nostru de vedere, sunt cele mai atractive și preferate de turiști.

1.Taj Mahal

Numit și Palatul Coroanei este una dintre cele 7 minuni ale lumii și este situat în orașul Agra. Pe lângă frumusețea arhitecturală a clădirii, Taj Mahal reprezintă și un simbol al iubirii, acesta fiind contruit la ordinul împăratului mongol Shan Jahan în memoria soției sale, Mumtaz, care a murit în momentul în care i-a dat naștere celui de al 14-lea copil. Construcția mausoleului a durat în jur de 20 de ani și a fost realizată de 20.000 de muncitori care au încercat să realizeze monumentul perfect din marmură și gresie roz. Ridicarea mausoleului a dus la sărăcirea poporului care s-a întors împotriva împăratului atunci când a venit la putere fiul acestuia. 

Taj Mahal rămâne una dintre cele mai frumoase construcții realizarea vreodata pe care trebuie neaparat să o vizitezi dacă ajungi în India. 

 

2. Templul de Aur, Amritsar

Templul de Aur este cunoscut și sub numele de Harmandir Sahib (,,Templul lui Dumnezeu”) și este o adevărată atracție turistică pentru credincioșii din întreaga lume. Vizita la acest templu este deschis oricui indiferent de religie sau cult și oferă o experiență spirituală unică. În prezent, 100.000 de oameni se roagă zilnic la altarul din templu. 

Clădirea este construită din sute de kilograme de aur și este situat în mijlocul unui lac, care este considerat a fi un izvor sfânt. 

 

3. Delhi

Pe lângă a fi capitala Indiei, Delhi este unul dintre cele mai importante orașe din India și, de altfel, unul plin de contraste. În acest oraș viu se poate vedea cel mai bine îmbinarea dintre vechi și nou, iar diversitatea arhitecturală este copleșitoare. 

Delhi este un oraș în care nu ai cum să te plictisești, el oferă turiștilor o paletă largă de atracții de la monumente impresionante, la condimente, mâncăruri, tradiții, bijuterii și mătăsuri. Este o destinație pe care nu numai că ovizitezi, dar o trăiești cu toata ființa. 

Principalele atracții turistice din Delhi: 

-Templul Lotus,

-Fortul Rosu,

-Mormantul Mahatma Gandhi,

-Muzeul International al Papusilor Shankar,

-Templul hindus Laxami Naravan

 

4. Mumbai (Bombay)

Mumbai sau Bombay (denumire din timurile vechi) este centrul financiar al Indiei și este cunoscut ca fiind Hollywood-ul Indiei, deoarece aici se află studiourile Bollywood. La fel ca New Delhi, este un oras al extremelor. Aici vei găsi o parte plină de lux și prosperitate, iar o alta plină de sărăcie crâncenă. 

Mumbai este un loc plin de viață unde își duc traiul peste 16 milioane de locuitori. Denumirea orașului provine de la zeița hindusă Mumbadevi. Inițial a fost format din 7 insule, însă treptat acestea s-au unit și au format una singură. 

Principalele atracții turistice din Mumbai sunt:

-Flora Fountain sau Fântâna Flora.

-Gateway of India sau Poarta Indiei

-Peșterile Elefanților.

 

5. Jaipur 

Jaipur este numit și ,,orașul roz” datorită culorilor clădirilor. Însă, orașul nu a fost dintodeauna învăluit de această culoare. Inițial clădirile erau gri, dar în cinstea vizitei prințului Albert din 1883, acestea au fost vopsite în culoarea ce simbolizează în mod tradițional ,,bun venit”.

Frumusețea orașului pornește chiar din centrul acestuia, unde găsim și Palatul Orașului care este și în ziua de astăzi reședința familiei regale. 

Una din cele mai impresionante atracții turistice este reprezentată de Palatul Vânturilor, care are o fațadă unică ce curpinde 953 de ferestre înalte. 

Jaipur este un oraș în care și acum poți simți magia trecutului și poate acest lucru amplifică farmecul acestui loc.