Egiptul, denumit și „casa faraonilor antici”, este o destinație excelentă pentru vizitatori din toată lumea deoarece oferă o gamă largă de posibilități din punct de vedere turistic, cum ar fi: situri arheologice, piramide pline de istorie și cultură locală, stațiuni ideale pentru scuba diving și orașe perfecte pentru un city break.

Atracțiile principale pentru turiștii de pretutindeni în care aceștia pot combina perfect relaxarea, cultura și aventura sunt următoarele:

Marea Piramidă din Giza

Sursa: Google Images

Marea Piramidă din Giza a fost cea mai înaltă construcție din lume mai mult de 43 de secole, până în secolul al XIX-lea în 1889 când a fost construit Turnul Eiffel. Reprezintă unul dintre cele mai importante repere ale Terrei, fiind considerată una dintre minunile lumii. Piramidele din Giza au fost contruite ca morminte pentru marii faraoni, și păzite de enigmaticul Sfinx, trezind admirația călătorilor de-a lungul timpului. Potrivit lui Herodot, construcția celei mai mari dintre ele ar fi durat peste douăzeci de ani și la ea ar fi lucrat 100.000 de oameni Necropola se află în apropierea orașului Cairo.

Valea Regilor

Sursa: Google Images

Valea Regilor se află în apropiere de Luxor, pe malul de vest al Nilului, și este locul în care timp de 500 de ani au fost înmormântați faraonii și nobilii din Noul Regat Egiptean. Aceasta include 63 de morminte, dar majoritatea nu sunt deschise turiștilor, putând fi vizitate doar 16. Valea a devenit faimoasă după 1992, ca urmare a descoperirii mormântului lui Tutankhamon, cu al său blestem. Această locație atrage ca un magnet grație multitudinii de morminte și temple, în prezent fiind numită cel mai mare muzeu în aer liber din lume.

Alexandria

Sursa: Google Images

Alexandria este al doilea oraș ca mărime din Egipt după Cairo și este situat la vărsarea în Marea Mediterană a brațului vestic din componența Deltei Nilului. Este cel mai european dintre orașele Egiptului, având o istorie impresionantă. Orașul a fost întemeiat în jurul anului 332 î. Hr. de Alexandru cel Mare și nu a încetat să se dezvolte în toată perioada greco-romană. Alexandria este locul de naștere al Reginei Cleopatra, proclamată fiica lui Ra, zeul soarelui, și a zeiței Isis. Deși orașul a rămas cu puține rămășițe istorice ale trecutului glorios, Alexandria este locul ideal pentru o plimbare pe interminabila faleză, prin cafenelele șarmante și mărfurile din bazar.

Reciful din Marea Roșie

Sursa: Google Images

Reciful de corali din Marea Roșie este considerat al doilea din lume ca frumusețe după Marea Barieră de Corali din Australia. Pentru cei mai aventuroși turiști și pentru cei care iubesc sporturile de apă, reciful este un motiv întemeiat pentru o vacanță în stațiunile din Egipt. Recifele de corali se întind pe 800 km în apele coastei Mării Roșii din Egipt, pornind din nord, de la granița cu Israelul și ajungând în sud, la frontiera cu Sudanul. Acestea au culori fosforescente, forme neașteptate și sunt brăzdate de peste o mie de viețuitoare marine: pești viu coloați, broaște țestoase, rechini și balene.Locurile ideale pentru o astfel de aventură în Marea Roșie sunt stațiunile Sharm el Sheikh, Dahab si Hurghada.

Muzeul Egiptean din Cairo

Sursa: Google Images

Muzeul găzduiește peste 120.000 de piese din Egiptul Antic, aici putând fi găsită cea mai mare colecție de antichități faraonice și multe comori ale regelui Tutankhamon. Vechiul conac roz, cu pereți decolorați, găzduiește o cantitate uluitoare de exponate: de la papirusuri și monede la artefacte mortuare și chiar mumii.  Muzeul Egiptean din Cairo este unul dintre cele mai mari muzee ale lumii și completează cu succes ceea ce turiștii pot vedea în siturile arheologice.

Vizitează și tu țara cu cele mai captivante comori și descoperă istoria unei civilizații misterioase care a luat naștere de-a lungul Nilului.