Este cunoscut faptul că Spania este una dintre cele mai fermecătoare țări din Europa. Anual, peste 50 de milioane de turiști aleg să viziteze acest loc magic. Nici  nu este de mirare, având în vedere frumusețea arhitecturală, peisajele care îți taie respirația, oamenii care te primesc cu brațele deschise și mâncarea locală delicioasă.

Astăzi te invităm să descoperi 7 comori ascunse ale Spaniei care, cu siguranță, te vor face să te indrăgostești iremediabil de ele și îți vei dori să îți plănuiești chiar acum următoare vacanță.

1. Villajoyosa

Villajoyosa este o localitate din provincia Alicante, cunoscută și sub numele de ,,Orășelul vesel”. Casele viu colorate, străduțele înguste, mirosul îmbietor al preparatelor locale, fac din acest loc un adevărat orășel fericit de care te vei îndrăgosti iremediabil. Dacă plănuiești să pornești în vacanță în acest loc, nu uita să îți iei aparatul foto, pentru că peisajele de care vei avea parte sunt spectaculoase. 

2. Ronda

Aflată la 60 de kilometri de Marabella, Ronda este una dintre cele mai populare atracții turistice pentru cei care vin la plajă pe Costa del Sol. Este un oraș ,,cocoțat pe stâncă”, iar cea mai mare atracție turistică este canionul El Tajo. Acesta imparte centrul istoric în două părți, iar conectarea lor se face prin trei poduri: Podul Roman, Podul Arab și Noul Pod. Odată ajuns aici vei avea parte de o priveliște fermecătoare, de care o să-ți amintești toata viața și care te va duce cu gândul la Meteora, Grecia. 

3. Plaja din Granadella

Plaja din Granadella este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Spania. Peisajul superb, culoarea apei, nisipul fin și parfumul mării sunt doar câteva motive pentru care merită cu desăvârșire acest titlu. Dacă ești un iubitor de sporturi nautice, atunci această destinație este ideală pentru tine. Plaja din Granadella este cunoscută pentru diversele activități pe apă pe care le poți încerca.

4. Altea

Altea este un oraș de pe Costa Blanca, situată la aproximativ 50 de kilometri de Alicante. Casele albe, străzile încântătoare împodobite cu flori și luciul mării care se întrevede printre case, te fac să crezi că Altea este sora geamana a insulei Santorini din Grecia. Cu peisaje fermecătoare și mireasma mâncărurilor locale ce se simt la fiecare pas, Altea este un loc ideal în care să te relaxezi cu un pahar de sangria și să admiri frumoasele împrejurimi.

5. Júzcar

Júzcar este un orășel din Andaluzia, cunoscut și sub numele de ,,Orașul ștrumfilor albaștri”. Acest lucru se datorează faptului că, în 2011 această locație a fost aleasă de Sony Pictures drept platou de filmare pentru filmul “The Smurfs 3D”. Campania de promovare a filmului a venit cu ideea de a picta întreg orașul într-o frumoasă nuanță de albastru. De atunci, localnicii se mândresc cu căsuțele lor colorate, care au atras un număr impresionant de turiști, încă de la lansarea filmului. 

6. Portul Saplaya

Deși această destinație se află în orașul Valencia, prea puțin știu despre farmecul său. Asemănător localității Villajoyosa, clădirile sunt colorate în cele mai vii și frumoase culori. Astfel, dacă ești pasionat de fotografie și ești în căutare de peisaje unice, atunci Portul Saplaya trebuie să fie pe lista ta. De asemenea, aici poți găsi restaurante de unde să te înfrucți cu mâncare locală delicioasă.

7. Las Salinas de Torrevieja

Las Salinas de Torrevieja, cunoscut și sub numele de ,,Lacul Roz”, este unul dintre cele mai fermecătoare parcuri naturale din Valencia. Culoarea frumoasă de roz a apei este datorată unor microorganisme care sintetizează componentele din apă pentru a putea supraviețui. Însă, acest loc nu este preferat doar de turiștii curioși, ci și de frumoșii flamingo. Parcul natural găzduiește până la 2000 de flamingo atunci când se află în sezonul de reproducere.