Este o întrebare care a generat discuții aprinse, încă din Antichitate. Pentru vechii greci, insulari și temerari, călătoriile au fost prilej de înțelepciune și prosperitate. Pentru romani, perși, chinezi et co. au fost prilej de cuceriri teritoriale, de expansiune și din nou, de prosperitate.

Dacă Evul Mediu nu ne-ar fi dăruit acele sprite neliniștite de exploratori – Marco Polo, Cristofor Columb, Vasco Da Gama, Fernando Magellan ș.a. – istoria noastră s-ar fi desfășurat în cu totul alt ritm.

Călătoria e scrisă în destinul uman. Viața ne este o călătorie, de la naștere până la moarte. Educația ne este o călătorie, de la ignoranță la înțelepciune. Relațiile de prietenie pe care le avem de-a lungul vieții sunt și ele călătorii, la finalul cărora rămânem de fiecare dată cu amintiri și experiențe. Căsnicia este și ea o călătorie, pentru unii lină și confortabilă, pentru alții o continuă explorare.

Călătoria e prilej de descoperire a sinelui și a celorlalți. Călătorind, îți dai seama mai bine cine ești, care-i locul tău în lume, ce poți să faci pentru umanitate.

Călătoria este cel mai prolific arhitect al palatului memoriei. Pentru că din călătorii te întorci de fiecare dată mai bogat în amintiri, poți să revizitezi cu gândul oricând acele locuri cu  miresmele și sunetele lor.

Călătoria te face mai deștept: ai ocazia să vezi noi culturi, să experimentezi o limbă străină, o gastronomie nouă, un alt mod de interacțiune socială.

Călătoria te provoacă să ieși din zona de confort, să capeți mai multă încredere în forțele proprii, să ai o nouă perspectivă asupra lucurilor importante în viață, să te bucuri nu doar de partea materială a existenței, ci și de cea spirituală, sufletească.

Călătorește, așadar, oricât îți dorești, oriunde și nu neapărat cu buget exorbitant. Călătorește ca să aduni experiențe și amintiri, călătorește pentru prosperitatea sufletului tău 😊. Bon voyage!