Milano, capitala modei este întotdeauna la îndemână pentru un city break reușit, fiind accesibilă din punct de vedere financiar, atât datorită numeroaselor zboruri low cost, cât și cazărilor rezervate din timp.

Este un oraș care satisface o mare varietate de interese și gusturi, deoarece nu numai că este considerat un paradis al shopping-ului, dar are și o cultură bogată. Un exemplu în acest sens este La Scala, unul dintre cele mai faimoase teatre de operă din lume.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost în mare parte distrus, dar a avut puterea de a renaște ca o capitală modernă a modei, a shopping-ului și a afacerilor. După Roma, Milano este al doilea mare oraș al Italiei.

Milano este casa unor branduri celebre, precum Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Gianfranco Ferre sau Versace.

Activități pe care nu trebuie să le ratezi

  • Turul orașului Milano în autobuzele turistice

Există trei trasee pe care nu ar trebui să le ratezi într-un City Break la Milano, în cadrul cărora poți vizita  toate punctele de atracție ale orașului de la bordul unui autobuz open-top. Traseul Roșu: Întregul traseu durează 90 de minute, iar reperele sunt Castelul Sforzesco, Piazza Duomo și Teatrul Scala. Traseul Albastru: Traseul durează tot 90 de minute, iar în cadrul lui vei putea descoperi Via Montenapoleone, Cenacolo de Leonardo da Vinci și multe alte atracții turistice. Traseul Verde: În cadrul turului vei vizita Cimitirul Monumental, Centrul Expozitional Fiera, Hipodromul, precum și celebrul stadion din Milano: San Siro.

  • Excursie la Lacul Como, cel mai romantic loc din lume

Lacul Como are avantajul de a fi în apropierea orașului Milano și este o destinație turistică de top, datorită peisajului uimitor. Clima mediteraneană favorizează o vegetație luxuriantă, cu multe plante exotice rare, verzi pe tot parcursul anului. Tradiţia în care un el şi-o ea îşi jură iubire veşnică agăţând un lacăt de un pod iar mai apoi aruncă în apă cheia este prezentă și în acest loc. Dincolo de simbolistica gestului, imaginea lacătelor în toate culorile te face să-nţelegi şi mai bine de ce se spune că la Como love is in the air.

  • Vizită pe Stadionul San Siro din Milano

Este cel mai mare stadion din Italia, cu o capacitate de peste 80.000 locuri, iar design-ul său distinct îl face foarte ușor de recunoscut. Este unul dintre cele mai renumite stadioane din lume, fiind locul unde își dispută meciurile de acasă cluburile italiene A.C. Milan și Internazionale Milano. În muzeul stadionului, deschis în 1996 și singurul de acest gen din Italia, poți găsi exponate din istoria glorioasă a celebrelor cluburi de fotbal ale orașului, FC Inter si AC Milano. Vizita trebuie neapărat să se închieie cu un tur al stadionului, mult mai impresionant decât Muzeul.

Atracții turistice

  • Domul din Milano

Situat în Duomo Square, domul este a cincea catedrală din lume și a doua din Italia, respectiv cea mai mare catedrală gotică din lume, fiind construit în 1386 din marmură albă cu sute de statui și turnuri.

  • Galeria Vittorio Emanuele II

Galeria a fost proiectată de Giuseppe Megnoni care din păcate a murit chiar înainte de a se termina clădirea, în urma unei căzături de pe schele, și construită între anii 1860 și 1870. Astăzi Galeria atrage o mulțime de italieni și turiști deopotrivă, care vin aici pentru a face cumpărături, pentru a mânca și bea ceva sau doar pentru a se plimba și a admira magazinele de lux.

  • Castelul Sforzesco

Construit în secolul al XV-lea, Castello Sforzesco este principalul obiectiv turistic din Milano datorită celor 12 mini-muzee și a diverselor obiecte ce datează din paleolitic până în anii 1950. Este cel mai mare monument civil din timpul Renașterii.

Sursa: Pinterest

  • Pictura lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină

O altă atracție majoră a orașului este această frescă, situată în biserica Santa Maria Delle Grazie, nu departe de centrul orașului, fiind totodată și una dintre cele mai cunoscute picturi din lume.

Sursa: Pinterest