La Spezia este un oraș-port foarte important pentru Italia și care este situat nu departe de Pisa, Geneva și Florența. Acest oraș este una din principalele opriri pentru croazierele mediteraneene, turiștii oprindu-se de multe ori în acest loc înainte de a porni spre celelalte destinații din Liguria.

Pe lânga funcția sa comercială și turistică, La Spezia este o puternică zonă militară. De asemenea, acest oraș este și punctul de plecare spre sătucele Cinque Terre despre care poți citi mai multe pe: Cinque Terre: frumusețea fără seamăn a Italiei.

Ca destinație turistică, La Spezia oferă un cocktail peisagistic. Este o combinație fascinantă de clădiri istorice, străduțe micuțe și colorate de copacii bergamotto. 

De asemenea, prețurile hotelurilor din La Spezia sunt mai scăzute decât cele din Cinque Terre, de exemplu. Așa că dacă îți dorești o vacanță mai ieftină din acest punct de vedere, atunci nu ezita să arunci un ochi și pe ofertele acestei destinații.

Printre atracțiile turistice principale de care te poți bucura în La Spezia se numară:

1.Faleza

Faleza din port este fermecătoare, fiind împodobită e palmieri, magnolii și multe alte flori. Vei observa că în port sunt ancorate multe iahturi luxoase și tot aici vei găsi Ponte Thaon di Revel, un pod modern care face legătura dintre grădinile publice și Porto Mirabello. Odată ajuns aici, vei rămâne vrăjit de frumosul peisaj care se conturează în fața ochilor asupra orașului și a culorilor liniștitoare care se zăresc.

2. Restaurantele locale

La Spezia mai este cunoscut pentru restaurantele de calitate pe care le deține. Dacă îți dorești să testezi mâncarea tradițională italiană, atunci acesta este locul potrivit. Aici găsești o mulțime de localuri care așteaptă cu nerăbdare să te servească cu bunătățile locale.

3. Centrul orașului

Dacă vii în La Spezia cu trenul atunci nu ai cum să ratezi centrul orașului, deoarece se află în apropierea gării. Centrul este un cartier medieval care este potrivit pentru plimbări și unde unde poți admira arhitectura clădirilor. Tot aici vei găsi numeroase magazinașe și restaurante.

4. Muzeul Tehnic Naval

Muzeul se concentrează pe istoria navală a provinciei și a împrejurimilor. Atât în grădină, cât și pe cele două niveluri ale clădirii te poți bucura de frumoasele exponate. Aici poți găsi diverse nave impresionante sau colecții de arme maritime din sexolul al XVI-lea.

 

La Spezia este un orășel liniștit, cochet și foarte primitor, care primește cu brațele deschise turiștii curioși de pretutindeni. Dacă vreodată ai drum spre Cinque Terre sau prin împrejurimi, nu ezita să dai o fugă si în La Spezia, pentru că, mai mult ca sigur, nu vei regreta.