Cu multe legende frumoase și obiective turistice fermecătoare, Sibiul este, cu siguranță, o încântare pentru toți turiștii, fie ei români sau străini. Energia sa, oamenii, poveștile și arhitectura impresionantă sunt doar câteva motive pentru care te vei îndrăgosti de acest oraș situat în inima Transilvaniei.

Iată câteva atracții turistice pe care nu trebuie să le ratezi dacă plănuiești un weekend în Sibiu:

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Sibiu. Aura acestuia a fost înconjurată de multe legende, însă cea mai cunoscută dintre ele este cea care spune că podul ar avea „urechi” și puteri inexplicabile, iar orice minciună spusă aici se va afla cu siguranță.

Podul Minciunilor – Sibiu

Muzeul Brukenthal

Este puțin cunoscut faptul că Muzeul Național Brukenthal din Sibiu este deschis de mai bine de 200 de ani. Este cel mai vechi muzeu din țară și totodată primul din România care a primit Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural Europa Nostra în 2010. Poveștile fermecătoare ce se învârt în jurul muzeului și exponatele minunate pe care le deține, fac din acest loc un obiectiv turistic preferat de mulți turiști din întreaga lume.

Turnul Sfatului

Situat în centrul orașului, între Piața Mică și Piața Mare, bătrânul turn veghează asupra orașului încă din anul 1324. Inițial, acesta a fost construit cu funcția de apărare a orașului, ca în prezent să se transforme într-unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale Sibiului. Este un adevărat simbol al orașului care se înalță falnic deasupra tuturor și pe care cetățenii îl privesc cu admirație în fiecare zi.

Turnul Sfatului – Sibiu

Biserica Evanghelică

Biserica Evanghelică din Sibiu este una dintre cele mai vechi și impresionante clădiri construite în stil gotic din Transilvania. Există și o legendă care spune că ,,saşii sibieni, vrând să înalţe pentru biserica lor cel mai înalt turn, au mers în delegaţie la comunitatea de saşi din Bistriţa, pentru a se inspira.

Acolo au măsurat cu o frânghie înălţimea turnului bisericii, iar seara au fost invitaţi la ospăţ de bistriţeni. Îmbătându-i pe cei din Sibiu, meşterii bistriţeni le-au tăiat pe ascuns o porţiune din frânghie. Astfel turnul bisericii din Bistriţa a rămas cel mai înalt din Transilvania, cu ai săi 75 de metri.”

Transfăgărășan

Ar fi păcat să ajungi până în Sibiu și să nu dai o fugă pe fermecătorul Transfăgărășan. Un drum de 152 de kilometri de unde poți admira panorame superbe cu Munții Făgăraș și câteva obiective turistice mult îndrăgite la noi în țară: lacul Bâlea, cascada Bâlea, cetatea Poenari, Lacul și Barajul Vidraru, cascada Capra, Mănăstirea Curtea de Argeș.

Datorită faptului că temperaturile aici pot fi foarte scăzute, iar zăpada se așterne mult mai devreme decât în alte orașe, drumul este deschis doar câteva luni pe an. Așa că înainte de a plănui o călătorie pe acest minunat traseu, verifică dacă este deschis în perioada în care îți planifici următorul city-break.

Transfăgărășan

Castelul de Lut, Valea Zânelor

La aproximativ 40 km de Sibu, la poalele munților Făgăraș, în Porumbacul de Sus, vei găsi un colț de Românie pură, rurală.  Aici nu vei întâlni pitici sau zâne, însă magia Castelului de Lut te învăluie într-un sentiment profund de bucurie.

Inspirat din basmele fraților Grimm, contrucția este realizată doar din materiale naturale. Astfel, pereții castelului sunt făcuți dintr-un amestec de pământ, apă, argilă, nisip și paie. Toate elementele sale sunt în așa fel modelate încât te cuprinde ușor sentimentul că ai pătruns printr-un portal magic și ai ajuns într-unul din basmele copilăriei.

Castelul de Lut „Valea Zânelor” – Porumbacu de Sus

Bineînțeles că sunt multe alte atracții turistice din Sibiu care trebuie vizitate, noi ți le-am indicat pe cele mai apreciate dintre ele. Te lăsăm însă pe tine să descoperi secretele acestui oraș din inima României și atmosfera sa boemă, cu parfum medieval.  

Cazare în Sibiu

Dacă te numeri printre cei care nu se pot sătura de farmecul acestui oraș și îți dorești deja să planifici un city-break în Sibiu, nu-ți mai rămâne decât să găsești cazarea ideală, la prețul potrivit și într-un amplasament de vis. Recomandarea noastră este să te cazezi la hotelul ibis Sibiu. Acesta este amplasat chiar în centrul vechi al orașului medieval, fiind foarte aproape de majoritatea obiectivelor turistice importante de aici. Este un hotel de 3 stele Sibiu excelent în ceea ce privește raportul echilibrat calitate-preț în privința serviciilor și facilităților oferite, dar mai ales a confortului sporit.

Hotel ibis Sibiu

La ibis Sibiu, poți alege să te cazezi într-una din camerele standard, însă dacă îți dorești o experiență de cazare cu adevărat unică, poți opta pentru una dintre camerele tematice special amenajate. În funcție de hobby-urile și preferințele tale, poți alege între: Flower Room, Sport Room sau Theatre Room. Orice alege vei face, suntem convinși că experiența ta la hotel ibis Sibiu va fi una de înaltă calitate.