De multe ori se întâmplă ca atunci când vizităm un loc, să nu îi cunoaștem istoria și poveștile care stau în spatele lucrurilor pe care le vedem și care ne încântă vizual.

Pentru a da un nou sens călătoriei, provocăm turiștii care doresc să viziteze orașele propuse de noi, să adauge în bagaj și o carte dintre cele recomandate, astfel încât să acorde mai multă atenție detaliilor din locul vizitat, având la dispoziție toate informațiile găsite în romanele de mai jos.

Pornește într-o aventură inedită, explorând nu doar orașul, ci si paginile cărții adiacente.

Paris

Parisul este unul dintre cele mai mari orașe din Europa și capitala Franței. Este situat în nordul Franței și este traversat de râul Sena.

Cunoscut și sub denumirea de ,,Orașul Luminilor”, Paris și-a câștigat reputația de a fi unul dintre cele mai frumoase și romantice orașe, care fascinează prin cultură, artă, arhitectură și bucătăria tradițională.

Sursa: Pinterest

Patrimoniul său cultural și serviciile turistice oferite fac dintr-un serjur la Paris, de tipul City Break, o vacanță de neuitat.

Recomandarea noastră pentru o experiență pariziană unică este să adăugați pe lista de vizitat următoarele locații: Muzeul Luvru, unul dintre cele mai impresionante muzee din lume; Turnul Eiffel, care a devenit simbolul Franței la nivel mondial; Catedrala Notre-Dame, un monument al arhitecturii gotice; Muzeul Pablo Picasso, care deține o colecție de peste 5000 de opere de artă și Castelul Fontainebleau, unul dintre cele mai mari castele regale din Franța, fiind cunoscut ca palatul lui Ludovic al XIV-lea.

Sursa: Pinterest

Carte de referință: Toată lumina pe care nu o putem vedea

Romanul poate fi achiziționat de pe: https://www.thebookclub.ro

München

München este capitala landului Bavaria și este localizat în partea de sud a țării, în apropierea Alpilor. Munchen este al treilea cel mai mare oraș din Germania și unul dintre cele mai vizitate din țară.

Originea numelui vine de la ,,munichen”, care se traduce ,,lângă locul călugărilor”, orașul fiind fondat de călugării ordinului benedictin.

Sursa: Pinterest

Orașul München este faimos pentru arhitectură, cultură, dar mai ales pentru renumitul festival ,,Oktoberfest”, care se organizează anual în cinstea berii.

Se spune că München are o calitate superioară față de Berlin în ceea ce privește arhitectura și muzeele, așa că noi propunem câteva obiective turistice de neratat: Marienplatz – Piața Sf. Maria, este inima orașului. În Evul Mediu era atât o piață alimentară, cât și locul în care aveau loc cele mai importante festivități; Primăria Nouă, construită în stilul neogotic, extravaganteste un sediu al primăriei care găzduiește guvernul orașului, inclusiv consiliul orașului, birourile primarilor și o parte a administrației; Muzeul Germaniei, este cel mai mare muzeu tehnico-științific din lume; Biserica Sfântul Petru, este cea mai veche biserică din oraș și depășește prin fleșa turnului său înălțimea tuturor clădirilor din orașul vechi, oferind o panoramă magnifică din vârful turnului clopotniță și Catedrala Frauenkirche, este un punct de reper, fiind considerată un simbol al capitalei bavareze și servește drept scaun al arhiepiscopului.

Sursa: Pinterest

Carte de referință: Hoțul de cărți

Romanul poate fi achiziționat de pe: https://www.thebookclub.ro

Auschwitz

Oświęcim (sau Auschwitz în germană) este un oraș localizat în Polonia, care se află la 50 km vest de Cracovia la confluența râurilor Vistula și Soła. În fiecare an, peste un milion de persoane vizitează lagărul de exterminare, a cărui eliberare este comemorată pe 27 ianuarie.

Sursa: Pinterest

În zilele noastre, cuvântul Auschwitz a devenit sinonim cu teroarea, genocidul și holocaustul. În total, aproximativ 1,6 milioane de oameni – evrei, tigani, polonezi, rusi, etc., și-au găsit sfârșitul în acest loc. În total, aproximativ 17.000 de oameni din Oświęcim și satele din jur au fost forțați să își părăsească locuințele, iar opt sate au fost șterse de pe hartă.

Aceste locuri, distruse de către naziști în 1945, au fost transformate în muzeu pentru a ajuta generațiile viitoare să înțeleagă atrocitățile comise în spatele acestor garduri. Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat orașul în iunie 1979 și a făcut o împrtășire deasuprea liniilor ferate. Pe acel loc acuma se află o cruce.

Din 1979, Auschwitz face parte din patrimoniul universal, UNESCO.

Sursa: Pinterest

Carte de referință: Jurnalul Annei Frank

Romanul poate fi achiziționat de pe: https://www.thebookclub.ro