Cinque Terre sau cele cinci pământuri este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Italia. De o frumusețe fără seamăn, atmosfera absolut fermecatoare pe care o transmit cele cinci localități este dată de arhitectura care conservă farmecul trecutului, de culori, de străduțele strâmte și casele lipite una de alta, de prospețimea acestor locuri și de mâncarea tradiționala delicioasă. 

  1. Monterosso 

Monterosso al Mare este cea mai mare și cea mai veche dintre localitățile Cinque Terre. Datorită acestui fapt, este și cea mai vie și mai vizitată dintre cele cinci. Este situată în nordul Parcului Național și cuprinde orașul vechi și cel nou. Aici poți gasi, pe lângă plaje private impresionante, o mulțime de monumente istorice și străduțe colorate care te introduc în atmosfera îmbietoare și romantică a Italiei.

Atracții turistice:

-Biserica Sf. Giovanni Battista 

-Capela Mortis et Orationis

-Mănăstirea Capucinilor 

-Turnul Aurora

-Gigantul sau Neptun

-Sanctuarul Soviore 

 

   2. Vernazza

Majoritatea turiștilor cataloghează această localitate ca fiind cea mai frumoasă din Parcul Național Cinque Terre. Bogată în elementele arhitecturale impresionante, care pot fi observate de-a lungul întregii localități atât pe case, cât și pe biserici și arcade, Vernazza oferă un peisaj de poveste. În orășel poți găsi multe restaurante în piață, în apropierea mării, dar dacă vrei să ai parte de o experiență de neuitat, îți recomand să alegi unul din restaurantele aflate pe stâncă, deasupra mării, unde vei avea parte de cea mai frumoasă priveliște.

Atracții turistice:

-Biserica Sf. Margherita de Antioh 

-Biserica Sf. Francesco 

-Castelul cu galerii

-Turnul Belforte și Castelul Doria 

-Sanctuarul Madonei Negre (Regio) 

-San Bernardino și Sanctuarul Fecioarei Milostive (Sanctuarul din Corniglia) 

 

  3. Corniglia

Corniglia este cel mai mic dintre cele cinci localități ale Cinque Terre și este singurul care nu are acces la mare. Aflat la o mare altitudine, singurele modalități de a ajunge aici sunt trenul sau mersul pe jos. Dacă te simți în formă poți opta să urci cele 365 de trepte pentru a ajunge în centru, dar dacă sportul nu e punctul tău forte, atunci autobuzul îți va fi cel mai bun prieten. Din cauza accesului mult mai solicitant, Corniglia nu se bucură, în comparație cu restul sătucelor Parcului Național, de un volum mare de vizite din partea turiștilor. Cu toate acestea, el rămâne o destinație care impresionează atât prin istorie, cât si prin monumentele sale.

Atracții turistice:

-Biserica Sf. Petru 

-Monumentul și casa de rugăciune Sf. Ecaterina

-Ruinele fortificațiilor de cetate genoveze

-Plaja pentru nudiști Guvano

-Sanctuarul Fecioarei Milostive 

 

  4. Manarola

Dacă majoritatea turistilor sunt de părere că Vernazza este cea mai impresionantă destinație din Cinque Terre, eu pot spune că mă situez printre cei care consideră că în vârful topului ar trebui să se afle Manarola. Peisajul absolut minunat, culorile, arhitectura, oamenii, sunt doar câteva dintre elemente care conturează atmosfera absolut fermecatoare a acestei localități. 

Atracții turistice:

-Resepe din Manarola (deschis iarna)

-Biserica Sf. Lorenzo

-Ruinele fortăreței

-Groppo

-Sanctuarul Fecioarei Sănătății 

 

  5. Riomaggiore

Riomaggiore este cel mai sudic sătuc din Cinque Terre si cel mai apropiat orășel de La Spezia. Gara feroviară din Riomaggiore este punctul de start al Potecii Iubirii, care are ca destinație finală Manarola și este una dintre cele mai îndrăgite atracții turistice. Peisajele de film, prospețimea și culorile formează un tablou natural pe care Claude Monet ar fi fost invidios că nu l-a recreat.

Atracții turistice:

-Biserica Sf. Ioan Botezătorul 

-Biserica Santa-Maria-Assunta 

-Castelul Riomaggiore

-Sanctuarul Montenero