Crăciunul este la mai puțin de o săpămână departe de noi, iar în timp ce mulți dintre noi au plănuit deja mult dorita vacanță de iarnă, fie că este departe de casă, în locuri exotice sau la schi, fie acasă, alături de familie, noi ne-am gândit la câteva destinații perfecte de Crăciun pentru cei care doresc o vacanță last minute.
De la destinații mediteraneene precum Malta, până la paradisul iernatic al Quebecului, iată care sunt cele mai bune locuri în care îți poți petrece sărbătorile de iarnă:
Malta
Scenele care redau Nașterea Domnului, cunoscute sub denumirea de presepju în Malta, au devenit o tradiție pentru toți localnicii. În fiecare an, aceștia trag perdelele sau chiar își deschid ușile de la garaj pentru a lăsa la vedere decorațiile realizate, în special cele care redau momentul sosirii pe lume a lui Iisus Hristos.
De asemenea, o deosebită atracție turistică pentru Crăciun este reprezentată de Bethlehem f’Ghajnsielem, un loc amenajat pe o suprafață de aproximativ 20. 0000 metri pătrați, construit sub forma unui orășel, care redă perfect Betleemul de acum 2 mii de ani.
Bethlehem f’Ghajnsielem este anual animat de mai mult de 150 de actori care reușesc să introducă vizitatorii în atmosfera din vremea Regatului Iudeea, străzile orașului fiind amenajate cu lămpi de ulei, mori, animale la pășunat, spații de meșteșug tradiționale și bineînțeles, grajdul în care s-a născut Iisus.
Capitala Maltei, Valleta devine locul perfect în care poți sărbători Crăciunul, datorită atmosferei magice întreținută de colindele de la Catedrala Sfântului Ioan și de numeroasele luminițe care împodobesc strada Republicii.
Teatrul Manoel este unul dintre cele mai cunoscute teatre pentru spectacolul anual de Crăciun, care merită văzut măcar o dată alături de cei mici.
Nu în ultimul rând, Muzeul Jucăriilor din Valleta reprezintă o atracție turistică perfectă pentru cei care vor să retrăiască magia copilăriei, acesta deținând o colecție impresionantă de păpuși, soldăței, trenulețe și seturi de șine, plus multe alte jucării datate din 1790.
Nuremberg, Germania
Târgul de Crăciun din Nuremberg este unul dintre cele mai vechi din Germania și atrage anual peste 2 milioane de vizitatori. Prima ediție a evenimentului, organizată în Piața Mare a orașului medieval, a fost organizată încă din secolul al XVI-lea.

La târg vin în fiecare an 180 de meșteri și artizani, care își vând produsele tradiționale în căsuțe din lemn, decorate de sărbătoare cu roșu și alb. Printre bunătățile pe care le puteți găsi aici se numără faimoasa turtă dulce cu ghimbir din Nuremberg, bratwursti și felurite produse gătite la cuptor. Târgul din Nuremberg este cunoscut pentru faptul că toate produsele care se vând aici sunt confecționate manual și sunt de cea mai înaltă calitate.

Atracțiile principale ale târgului sunt: roata gigantică din lemn, un carusel de modă veche și un tren cu aburi. Simbolul târgului și cel mai cumpărat produs de la eveniment este Rauschgoldengel. Ambasadorul Crăciunului, îngerul auriu a fost inventat pentru a simboliza spiritul târgului.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente din program este Parada Felinarelor. Aproximativ 1.300 copii cu câte un felinar handmade în mână traversează orașul, din Piața Mare, unde este organizat Târgul de Crăciun, spre Castelul Imperial.

Salzburg, Austria

Salzburg este cunoscut ca fiind locul de naștere al lui Mozart și orașul în care s-a filmat The Sound of Music, o destinație perfectă de iarnă, cu peisaje superbe în care poți admira munții acoperiți de zăpadă, arhitectura barocă și târgurile tradiționale de Crăciun.
Este chiar locul în care s-a auzit pentru prima dată faimoasa melodie ,,Silent Night”.  Imnul popular a fost cântat în premieră în apropiere de Oberndorf, în ajunul Crăciunului din 1918.
Salzburg este cunoscut pentru o tradiție puțin mai neobișnuită, cunoscută sub denumirea de Yuletide tradition. În Austria și Bavaria, anual în luna decembrie oamenii se îmbracă ca niște fiare terifiante alpine cunoscute sub numele de krampuses și umblă pe străzi în căutarea copiilor obraznici care trebuie pedepsiți.
Krampus Runs din Salzburg se desfășoară în anumite zile din decembrie.
New York
 Rockefeller Center este cel mai popular loc în timpul sărbătorilor de iarnă din New York. Atât cunoscutul pationar, cât și imensul brad de Crăciun reprezintă o tradiție de sărbători încă din anul 1931.
Anual, Radio City este gazda unui faimos spectacol de Crăciun, intitulat The Christmas Spectacular Starring the Radio City Rockettes, care are loc la Radio City Music Hall. Spectacolul durează aproximativ 90 de minute, fiind prezenți peste 140 de artiști. “Vedeta” show-ului este trupa de dans feminin  The Rockettes. 
În partea de sud-vest a Parcului Central, Columbus Circle găzduiește mai mult de 100 de comercianți care vând haine, cadouri, gustări și băuturi la târgul de Crăciun.
Numerioase nume de top din industria modei se alătură festivităților de Crăciun prin aranjamentul festiv și extravagant al vitrinelor din magazine. Cele mai impresionante decoruri pot fi observate pe Fifth Avenue, magazine ca Saks și Bergdorf fiind cunoscunte pentru cele mai fancy casete display.
Quebec City, Canada

Sursa: Pinterest

Oraşul canadian este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai „europene” oraşe din America de Nord. În timpul Crăciunului, Quebec devine foarte spectaculos, fiind plin de lumini şi decoraţiuni care mai de care mai strălucitoare.

Orașul este perfect pentru avemturierii care iubesc activitățile de iarnă sau pentru persoanele care pur și simplu doresc să socializeze și să lege noi prietenii.
Centrul Vechi din Quebec se transformă pe timpul iernii într-un sat pitoresc de Crăciun care adună anual un număr impresionant de turiști și localnici.
Iubitorii de preparate nemțești, precum cârnații și castanele coapte, pot vizita târgul de Crăciun german, iar cei care au înclinație spre religie se pot bucura de cea mai frumoasă expoziție a momentului Nașterii Domnului.
Stațiunea Sentier des Caps de Charlevoix din apropiere oferă doritorilor oportunitatea de a lua parte la drumeții sau de a schia, iar cei pasionați de viteză pot închiria snowmobile de la Nord Expe.