Pentru unii dintre noi planurile de Revelion sunt de mult stabilite, pentru alții locația în care petrec trecerea dintre ani ramâne o dilemă, iar 2019 este la mai puțin de o săpămână distanță.

Fie că te aflii printre cei care au fost responsabili și au aranjat încă din timp programul pentru ziua de Anul Nou, fie că ești printre cei mai spontani, care se decid în ultimele zile unde vor să petreacă Revelionul, noi ne-am gândit la 5 destinații spectaculoase în care poți sărbători trecerea dintre ani.

Iată sugestiile noastre:

Dubai

Sursa: Pinterest

Dubai este emiratul cel mai modern dintre cele șapte Emirate Arabe Unite, cu o infrastructură superbă, cunoscut de turiști pentru facilitățile sale excelente, cu siguranță un oraș al superlativelor.

Nu este de mirare că Anul Nou este momentul perfect pentru ca Dubai să-și arate extravaganța prin petrecerile exclusiviste care au loc în zgârie-norii orașului, mai ales în renumitul Burj Khalifa, la etajul 122. De asemenea, spectacolele cu artificii care au loc simultan în mai multe spații publice ale orașului sunt de neratat, mai ales cunoscând faptul că Dubai a deținut recordul în 2013 pentru cel mai amplu spectacol de focuri de artificii din toate timpurile.

Filipine a detronat Dubaiul în 2016, cu un număr record de artificii de 810.904, motiv pentru care artificiile din Dubai sunt așteptate cu nerăbdare de întreaga lume, cunoscând faptul că orașul extravaganței cu siguranță va dori să revină pe tron.

Rio de Janeiro

Sursa: Pinterest

Dacă iubești vremea caldă și ai vrea ca Anul Nou să te prindă dansând pe o plajă exotică, atunci Rio de Janeiro este locul perfect pentru tine. Plaja Copacabana este destinația ideală pentru toți cei care vor să se distreze pe toate ritmurile muzicale și să fie spectatorii focurilor de artificii impresionante de pe malul mării.

Vestimentația este specială pentru Anul Nou în Rio, oamenii îmbrăcându-se în culori albe (pentru pace), verde (pentru o sănătate bună), violet (pentru inspirație), galben (pentru prosperitate) și roșu pentru romanticii care sunt dornici de o aventură pasională în Rio.

Rio nu este lipsit de superstiții, mai ales într-un moment atât de special. În folclorul local se zice că în noaptea de Anul Nou trebuie să îți pui 7 dorințe în timp ce sari peste 7 valuri în apa mării, ca să ai parte de noroc în anul care vine, așa că nu uita să adaugi costumul de baie în outfitul tău de Revelion.

Sydney

Sursa: Pinterest

Este cunoscut faptul că de Anul Nou, Sydney Harbour înregistrează un număr mai mare de turiști decât Times Square, ceea ce este demonstrează că Sydney deține un loc aparte în inimile oamenilor când vine vorba de focurile de artificii, care încep încă de la ora 18:00 și durează până la miezul nopții, când se desășoară un spectacol de 12 minute, câte 1 minut pentru fiecare lună a anului.

Artificiile sunt lansate de la Casa Operei și Harbour Bridge, iar dacă vrei ca vacanța să fie și mai greu de uitat, croiește-ți drum pe o barcă înscrisă în parada Harbour of Light.

Spectacolul de artificii din Sydney este cunoscut pentru cele două evenimente speciale, și anume ,,the waterfall” (o cascadă de 1100 de focuri de artificii care cad de pe pod spre apa de dedesubt) și ,,the bridge effect” (un element pirotehnic cu un design diferit în fiecare an, legat de tema celebrării).

Hong Kong

Sursa: Pinterest

Trebuie să precizăm că Anul Nou nu este tocmai simbolul spectacolului de artificii din Hong Kong (atât Anul Nou Chinez cât și Ziua Națională se bucură de focuri de artificii mai spectaculoase), dar show-ul de pe Victoria Harbor nu este ceva de ratat dacă dorești să petreci trecerea dintre ani în Hong Kong.

Artificiile sincronizate sunt vizibile aproape oriunde în oraș, deci nu va fi o misiune imposibilă să le poți admira în cazul în care nu dorești să mergi până în locul în care are loc spectacolul.

Petrecerea nocturnă care se desfășoară pe străzile orașului întreține atmosfera pentru mulțimea masivă,  iar “stelele căzătoare” (artificiile care dau startul spectacolului) încep de la ora 23:00, marcând ultima oră cu lansarea de pe acoperiș la fiecare 15 minute până la evenimentul principal la miezul nopții.

Este recomandat să alegeți un loc de-a lungul portului cât mai aproape posibil de cazare, pentru că veți dori cu siguranță să mergeți acasă după acest spectacol, iar taxiurile și transportul public sunt pline de turiști si localnici după miezul nopții, traficul intensificându-se considerabil.

Orlando

Sursa: Pinterest

Orlando este cunoscut pentru lumea magică din interiorul parcului Disney și rămâne un loc spectaculos și de Anul Nou.  Nu există îndoială că nicio atracție turistică din Orlando nu este mai ospitalieră ca Disney, mai ales când există o paradă și focuri de artificii în fiecare noapte a anului, ceea ce ne face să punem întrebarea: Cum credeți că arată spectacolul de artificii din noaptea Anului Nou?

Revelionul de la Disney este plin de petreceri tematice, meniuri speciale și evenimente la restaurante din toate spațiile acestui loc al magiei, unde vă puteți întâlni cu personajele preferate din copilărie. Este cu siguranță locul perfect pentru a petrece noaptea dintre ani, mai ales când aveți alături și un copil.

Numărătoarea până la miezul nopții este principala atracție în ziua de 31 decembrie, cocktailurile din Fantasia Ballroom, preparatele spectaculoase și pline de surprize ale bucătarilor, trupele live și toast-ul cu șampanie care are loc sub luminile artificiilor de la ora 00:00 fac ca Revelionul la Disney să fie de neuitat.