O călătorie cu persoana iubită este întodeauna o idee bună, însă de multe ori intervine dificultatea alegerii destinației de vacanță. Orașele europene sunt cunoscute pentru atmosfera boemă și arhitectura fermecătoare care transformă o simplă călătorie într-o experiență romantică unică. Este motivul pentru care ele sunt alegerea principală a îndrăgostiților care vor să aibă o experiență la cel mai înalt nivel de romantism.

Dacă plănuiești să pleci în luna de miere și nu te poți decide asupra locației sau pur și simplu îți dorești o vacanță cu persoana iubită, trage un ochi peste următoare listă cu cele mai romantice orașe din Europa:

1.Veneția

Veneția este unul dintre cele mai emblematice orașe în ceea ce privește romantismul la nivel european. Frumusețea acestui loc este cuprinsă de vorbele lui Herman Melville în 1857 care a spus că: ,,Prefer să fiu în Veneția într-o zi ploioasă decât în orice altă capitală într-o zi frumoasă”. Acest oraș este un labirint de străduțe luminate care ascund cele mai frumoase povești de dragoste, iar plimbările cu gondola oferă o experiență unică oricărui cuplu. Pentru cei care vor să ducă romantismul la alt nivel, pot alege să își declare dragostea pe cele 354 de poduri ale orașului. O altă activitate romantică poate fi hrănitul porumbeilor din piața San Marco, care se află la kilometrul 0 al Veneției. Orice straduță străbătută conduce la acest punct. 

2. Paris

Imediat după Veneția, Parisul este un adevărat simbol al romantismului pur. Cunoscut și sub numele de ,,Orașul Luminilor”, Parisul este un adevărat candidat pentru titlul de capitala mondiala a iubirii, fiind locul în care, anual, se fac cele mai multe cereri în căsătorie. Ce îți poți dori mai mult decât să te plimbi cu persoana iubită pe malurile Senei, admirând, totodată, arhitectura fermecătoare a clădirilor din jur? Poate o vizită la Turnul Eiffel pentru a te putea bucura de cea mai frumoasă priveliște asupra orașului.

3. Florența 

Florența este un oraș bogat în cultură și istorie, care atrage tinerii îndrăgostiți prin arta sa renascentistă și prin peisajele romantice scoase din poveste.  Farmecul acestui oraș și romantismul care se simte în aer sunt motivele pentru care în Florența s-au filmat mai multe filme de dragoste, printre care: Under the Tuscan Sun, A room with a View sau The English Patient. Printre cele mai romantice locuri din acest oraș se numără Ponte Vecchio. Este cel mai vechi pod din Florența și este cunoscut pentru magazinele de bijuterii de unde mulți tineri aleg să-și achiziționeze verighetele. 

4. Cinque Terre

Un alt loc romantic din Italia este reprezentat de Cinque Terre. Atmosfera fermecătoare transmisă de acest loc este datorată arhitecturii care conservă trecutul, al clădirilor vopsite în culori vii, a străduțelor înguste care te poartă spre cele mai frumoase peisaje. Este o destinație ideală pentru un cuplu îndrăgostit care dorește să se bucure de cel mai frumos apus de soare în timp ce servește cina dintr-unul din restaurantele situate pe vârfurile stâncilor. 

5. Lisabona

Capitala Portugaliei este un loc fermecător, unde o simplă plimbare pe malul Oceanului Altantic îți poate oferi cea mai romantică experiență alături de persoana iubită.Lisabona este un oraș potrivit îndrăgostiților de orice vârstă, datorită atmosferei boeme, romantice și primitoare. Printre cele mai romantice locuri din Lisabona se numără Castelo de S. Jorge, de unde poți admira un apus superb. De asemenea, plimbarea cu celebrul tramvai28 este activitatea pe care nu trebuie să o rateze niciun cuplu, deoarece traseul lui duce spre cele mai frumoase locuri din oraș.