Toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri, datorită culorilor sale, dar şi a temperaturilor plăcute, iar unele peisaje de toamnă îți rămân în inimă pentru totdeauna. Acum este momentul ideal să îţi planifici vacanţa şi să vezi cele mai frumoase peisaje din această perioadă.

Peisaje de toamnă din Europa

O vacanţă în Europa în timpul toamnei înseamnă mai puţini turişti, cozi mai scurte pentru a vizita atracţiile turistice şi oferte mai bune.

Peisaje de toamnă în Perthshire, Scoţia

Perthshire, oraşul numit şi “Ţara Copacilor Mari”, oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje de toamnă din Europa. Râurile reflectă nuanţele de auriu şi arămiu ce acoperă dealurile, iar în plimbările tale vei da şi peste locuri spectaculoase precum trecătoarea Killiecrankie sau Dealul Knock.

Cumbria, Anglia

Districtul Lacurilor din Anglia este un alt loc ce oferă o privelişte spectaculoasă mai ales toamna. Este o zonă fabuloasă, perfectă pentru plimbări, cu multe lacuri înconjurate de dealuri tomnatice. În Cumbria vei putea vizita locuri precum Parcul Forestier Grizedale, ce găzduieşte pini şi alţi copaci ce încadrează o privelişte montană pe care nu o vei uita uşor.

Bruges, Belgia

Oraşul medieval Bruges este unul dintre cele mai frumoase din Europa, iar toamna este de-a dreptul spectaculos. Clădirile istorice sunt acoperite de viţă de vie în culori tomnatice, iar culorile ruginii se reflectă în canalele ce străbat oraşul. Dacă ajungi acolo, trebuie neapărat să vizitezi pieţele în aer liber, care sunt deschise până în noiembrie. Iar cât faci o plimbare, savurează o ciocolată caldă, băutură tradiţională în această zonă.

Bavaria, Germania

În sudul Germaniei vei găsi peisaje de toamnă celebre în toată lumea. Pădurile alpine sunt o pată de culoare alături de munţii acoperiţi de zăpadă. Pe lângă această privelişte, vei putea participa la festivaluri de vin, Oktoberfest sau alte activităţi în aer liber, precum drumeţii în Alpi. Dacă eşti genul care vrea să viziteze locuri istorice, află că în această zonă sunt în jur de 25 de castele, printre care se află Castelul Neuschwanstein, Palatul Linderhof, Castelul Nuremberg sau Castelul Burghausen.

Dubrovnik, Croatia

Acest oraş situat pe Coasta Adriatică este una dintre cele mai accesibile destinaţii de vacanţă, mai ales toamna. În această perioadă, vremea este în continuare plăcută, dar nu mai dai de cozile interminabile de turişti. Te poţi bucura de plajele frumoase şi goale, de târgurile din oraş şi de munţii îmbrăcaţi în culori tomnatice.

Wicklow, Irlanda

Munţii Wicklow din Irlanda sunt spectaculoşi în orice perioadă a anului, dar toamna nu te vei bucura doar de cerul albastru şi de copacii acoperiţi în nuanţe aurii, dar vei vedea mai multe cascade decât în mod normal. Este o perioadă perfectă pentru drumeţii şi plimbări în locuri istorice precum Glendalough, una dintre cele mai importante mănăstiri din ţară, fondată în secolul al VI-lea de St. Kevin.

 

Piedmont, Italia

Toamna, mai ales luna octombrie, este sezonul de vârf pentru mâncare şi vin în Italia. Trufele şi ciupercile, castanele şi ciocolata de care te poţi bucura la festivalurile organizate aici te pot ţine ocupat toată vacanţa, dar ai şi ce să vezi. Piedmont are peisaje de toamna minunate, precum şi mâncare delicioasă şi o cultură a vinului pe care trebuie să o descoperi.

Aragon, Spania

Toamna în Aragon, în nordul Spaniei, la graniţa cu Franţa, înseamnă temperaturi idilice şi peisaje de neuitat. Munţii Pirinei din această zonă dezvăluie cele mai frumoase peisaje, dar aici se află şi o rezervaţie naturală fascinantă şi foarte multe cascade.

Praga, Cehia

Praga este şi mai frumoasă toamna, cu mai puţini turişti şi multe zile plăcute. Ieşi la o plimbare spre Castel, de unde vei putea vedea oraşul în toată splendoarea lui, şi bucură-te de mâncarea şi băutura locale.

Peisaje de toamnă în Asia

Dacă vrei să pleci într-o vacanţă mai lungă, atunci poţi alege una dintre destinaţiile frumoase din Asia.

Peisaje de toamnă în Kyoto, Japonia

Japonia este celebră pentru florile de cireş din primăvară, dar nici toamna nu este de ocolit. Nuanţele de roşu şi portocaliu pe care le vei vedea în Kyoto sunt unice. Templul Diago Ji trebuie neapărat vizitat în această perioadă a anului. La începutul lunii noiembrie, localnicii organizează “momijigari” sau “vânătoarea de frunze roşii”, aşa că poţi lua parte la aventură. Dacă ajungi în Kyoto toamna, trebuie să încerci deserturile tradiţionale pe bază de kuri (castane), inclusiv îngheţata.

Beijing, China

Parcurile parfumate sau Parcul Xiangshan este deseori menţionat ca unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi în Beijing, alături de Marele Zid Chinezesc de la Mutianyu. Aici vei descoperi 280.000 de copaci roşii, pătaţi pe alocuri cu verde şi auriu. Pe lângă peisajele de toamnă superbe, în Beijing vei găsi şi delicii culinare pe care trebuie să le încerci. “Mooncake” este desertul tradiţional, o patiserie cu pastă din seminţe de lotus, pastă din boabe de soia, gălbenuş şi uneori cu îngheţată.

Peisaje de toamnă în Seul, Coreea de Sud

Parcurile naţionale din Odaesan şi Bukhasan din Seul oferă drumeţii pe lângă cascade şi temple. Aceste locuri sunt parcă făcute să fie vizitate toamna, când oferă cele mai frumoase peisaje.

În timpul plimbării vei întâlni mulţi vânzători ce comercializează delicatese coreene, precum tăiţei picanţi sau plăcintă cu ciocolată. Vinul este, de asemenea, una dintre băuturile populare în Seul.