Spania este una dintre cele mai frumoase ţări din Europa, atât datorită peisajelor minunate, cât şi datorită oamenilor pe care îi vei întâlni. Află ce orașe din Spania trebuie să vizitezi cel puţin o dată în viaţă.

1. Sevilla

Unul dintre cele mai colorate oraşe din Spania este Sevilla. Aflată în sudul ţării, această destinaţie de vacanţă este capitala regiunii Andaluzia şi este faimoasă pentru dansurile flamenco şi peisajele absolut minunate. Un loc pe care trebuie neapărat să îl vizitezi, dacă ajungi acolo, este Plaza de España, dar vei găsi şi multe zone romantice.

2. Zaragoza

Acest oraş este situat în regiunea Aragon, nu departe de Barcelona, aşa că poţi face o excursie de o zi şi acolo, dacă vrei. În Zaragoza trebuie neapărat să vizitezi Basilica de Nuestra Señora del Pilar, una dintre cele mai frumoase biserici din Spania. Poţi intra gratuit în locaş, dar ţine minte că este un loc religios, aşa că păstrează liniştea şi nu face poze.

3. Madrid

Capitala Spaniei este deseori trecută cu vederea în faţa altor oraşe populare, dar primăvara şi toamna sunt perioada ideală pentru a ajunge în Madrid, care face parte din lista de orașe din Spania de neratat. Pregăteşte-te să fii surprins de arhitectură, de magazinele luxoase şi de dansul tradiţional de flamenco şi să te relaxezi prin grădinile botanice spectaculoase pe care le găseşti în oraş. Dacă ajungi în Madrid, trebuie neapărat să încerci gustările tradiţionale “tapas” pe care le găseşti cam în orice local.

4. Granada

Dacă nu îţi plac locurile turistice, pline de oameni, atunci Granada este oraşul pe care trebuie să îl vizitezi. Aici vei descoperi adevărata atmosferă spaniolă: relaxarea, clima caldă, oamenii plini de viaţă, istoria bogată şi arhitectura spectaculoasă, străzile înguste şi celebrele tapas. Aici trebuie să vizitezi La Alhambra, un palat vechi de 900 de ani şi o fortăreaţă în care s-au ascuns regi musulmani. Cladirea este patrimoniu internaţional UNESCO şi te va pune în faţa unor peisaje incredibile din oraş.

5. Cordoba

La două ore distanţă de Granada se află Cordoba, o destinaţie ideală pentru pasionaţii de istorie şi arhitectură, care se află de asemenea pe lista de orașe din Spania de văzut o dată în viață. Până şi intrarea în oraş este o operă de artă. De aici, monarhii Spaniei, Isabella şi Fernando, i-au dat binecuvântarea lui Cristofor Columb să meargă şi să descopere lumea. În epoca de aur, Cordoba avea 1 milion de locuitori şi era un oraş important din Spania, dar deşi şi-a păstrat frumuseţea, nu mai are agitaţia de altă dată. Acum, Cordoba are 300.000 de rezidenţi, aşa că te vei bucura de o vacanţă liniştită. Cele mai importante locuri pe care trebuie să le vezi sunt La Mesquita de Cordoba, o biserică din Oraşul Vechi, şi cartierul evreiesc, cu străzile mărginite de căsuţele albe cu ghiveciuri albastre. Cordoba este un oraş mic, pe care îl vei vedea într-o singură zi, aşa că în restul vacanţei poţi doar să te relaxezi.

6. San Sebastian

Sunt două lucruri care diferenţiază San Sebastian de celelalte oraşe. Unul este plaja La Concha, în Donostia, unde vei vedea peisajele frumoase de pe insula Santa Clara. Celălalt este bucătăria de acolo, cei mai buni chefi din lume gătind aici. Tot în San Sebastian vei găsi prima Universitate culinară din Spania, Centrul Culinar Basque.

7. Salamanca

Dacă vrei să vizitezi şi un oraş universitar, atunci Salamanca este locul perfect. Acest oraş are un farmec medieval aparte şi una dintre cele mai mari pieţe din Spania. Studenţii pe care îi vei vedea pe străzile din Salamanca vor da un aer tineresc zonei, iar barurile, cafenelele şi restaurantele nu te vor lăsa să te plictiseşti nicio clipă.

8. Santiago de Compostela

Capitala Galiciei a fost declarată patrimoniu UNESCU datorită catedralelor spectaculoase şi centrului antic din oraş. În piaţa principală domină una dintre cele mai frumoase catedrale din Europa, cu turnuri în stil baroc şi statui interesante. Asigură-te că vizitezi şi Mănăstirea San Martín Pinario, un exemplu bun de arhitectură romantică.

9. Malaga

Malaga a devenit unul dintre cele mai populare oraşe pentru un city-break. Modern, atractiv, plin de muzee şi terase cu peisaje spectaculoase, te va cuceri de la prima vedere. Dacă ai chef de plimbări, mergi să vizitezi catedralele, teatrele şi monumentele de acolo.

10. Huesca

Huesca este un alt oraş fermecător din regiunea Aragon, foarte aproape de Pirinei. Pe lângă bisericile şi castelele pe care le vei putea vizita, locul este cunoscut şi pentru activităţile muzicale de aici. Dacă ajungi aici, nu ezita să guşti vinul Somontano şi să mănânci Pollo al chilindron, un preparat cu pui şi ardei.