Parisul este una dintre cele mai cunoscute destinații din Europa. Bogat în obiective turistice deosebite, milioane de vizitatori trec anual prin acest oraș. Descoperă alături de noi cele mai cunoscute atracții ale acestui loc și lasă-te fermecat de ele.

1. Turnul Eiffel

Atunci când vizitezi Parisul este aproape imposibil să nu dai de Turnul Eiffel, fiind vizibil din toate unghiurile orașului.

Construirea turnului a avut ca scop celebrarea centenarului Revoluției Franceze din 1789. Măsurând 324 m înălțime, a devenit rapid unul dintre cele mai importante simboluri ale Franței, deși la început nu a fost apreciat de parizieni. Inițial, a fost gândit doar ca o structură temporară care trebuia demolată după 20 de ani, însă această idee a fost abandonată odată ce și-a găsit utilitatea ca antentă radio.  Se pare că această decizie a fost una înțeleaptă ținând cont de faptul că în Primul Război Mondial antena de pe turn a fost folosită în scop militar pentru a putea transmite ușor ordinele trupelor franceze. 

În prezent, milioane de turiști se înghesuie anual pentru a vedea cu ochii lor splendoarea turnului și de a se bucura de panorama orașului pe care o oferă vârful acestuia. Istoria sa și frumusețea arhitecturii face din acest monument să fie cel mai vizitat obiectiv turistic din întreaga lume.  

Turnul Eiffel găzduiește și două restaurante, Altitude 95, care se află la primul etaj, și Jules Verne, poziționat la etajul al doilea. Aici te poți bucura de cele mai alese preparate, fiind restaurante de renume pentru gurmanzii cunoscători. 

Deși cozile la lifturile de acces ale turnului sunt destul de mari și este foarte posibil să pierzi mult timp la ele, te asigurăm că merită fiecare minut așteptat, pentru ceea ce urmează să îți ofere acest monument odată ce ajungi în vârf. Este o experiență unică de care trebuie să te bucuri cel puțin o dată în viață și cu siguranță, îți vei dori să te reîntorci.

2. Castelul Versailles

Castelul de la Versailles este unul dintre cele mai apreciate monumente din Franța, remarcându-se atât prin frumusețea sa, cât și prin istoria pe care o ascunde. Printre evenimentele istorice importante la care a fost prezent acest castel, este semnarea Tratatului de la Versailles care a avut loc în Galeria Oglinzilor. 

Palatul de la Versailles este o adevărată capodoperă de artă franceză care, de mai bine de 30 de ani se află pe lista construcțiilor protejate de UNESCO.

Castelul a servit drept reședință regală pentru Ludovic al XIV-lea , Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea. Însă, mai mult decât locuința familiei regale, castelul este cunoscut și sub denumirea de ,,Legănul Libertății”, întrucât acesta a fost locul în care locuitorii Parisului și-au exprimat nemulțumirea față de Regele Ludovic al al XIV-lea.

Vizitarea palatului este o adevărată călătorie în timp, care îți dezvăluie evenimente istorice importante, dar care te fascinează și prin capodoperele artistice, fiecare încăpere fiind absolut fermecătoare. 

Dacă îți plănuiești următoarea vacanță în Paris, trebuie neapărat să faci o vizită acestui loc pentru a descoperi o frumusețe fără seamăn.

3. Muzeul Luvru

Muzeul Luvru (Louvre) este considerat cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța. Inițial, Palatul Louvre, care găzduiește muzeul, a fost construit drept fortăreață. Odată ce reședința regală a fost mutată la Palatul Versailles, a rămas ca această construcție să fie locul de expoziție a operelor de artă a familiei regale. 

La deschiderea sa, în anul 1793, muzeul deținea o colecție de 537 de picturi, toate fiind cele mai prețioase capodopere ale poporului francez. Cu timpul anilor, numărul de opere s-a mărit considerabil. 

În prezent, colecția capodoperelor găzduite de Muzeul Luvru foarte diversă, aparținând din epoci diferite ale civilizației. Operele acoperă o plajă largă de arie geoculturală pornind de la Europa occidentală, la Grecia, Egipt sau Orientul Apropiat. Printre cele mai importante piese ale acestui muzeu se numără: Codul lui Hammurabi, Venus din Milo, Gioconda de Leonardo da Vinci și Libertatea conducând poporul de Eugène Delacroix.

Dacă ești un iubitor de artă trebuie neapărat să faci o vizită acestui loc pentru a putea vedea unele dintre cele mai cunoscute capodpere de artă din întreaga lume. 

4. Arcul de Triumf

Arcul de Triumf este un omagiu adus victoriilor napoleniene, pe monument fiind inscripționate  558 de nume a tuturor generalilor care au luptat în acele războaie. Alături de celelalte monumente menționate anterior, Arcul de Triumf este un adevărat simbol francez cunoscut în întreaga lume. La picioarele construcției se află Mormântul Soldatului Necunoscut și o flacără care este constant aprinsă în amintirea acestuia. 

Turiștii care vizitează acest obiectiv turistic rămân fascinați de panorama pe care o oferă, unii dintre ei susținând ca este mai frumoasă chiar și decât cea din Turnul Eiffel. 

5. Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame din Paris este unul dintre cele mai importante simboluri ale Franței, dar și o emblema a artei europene. Un lăcaș al istoriei, al culturii și al credinței, care de-a lungul timpului a apucat să le vadă pe toate: bătălii, trădări și chiar capitulări. 

Anual, catedrala este vizitată de 13 milioane de turiști care se minunează de măreția și frumusețea sa. Din păcate, incidentul din 15 aprilie 2019 a afectat o mare parte a clădirii, incendiul pornind din zona în care aveau loc lucrări de renovare și distrugând turla și acoperișul Catedralei. 

Sperăm că restaurarea acestui lăcaș important se va face rapid pentru a readuce unul dintre cele mai importante simboluri franceze înapoi pe picioare.