Roma este o destinație fermecătoare de care nu ai cum să nu te îndrăgostești. Plină de legende, de capodopere arhitecturale și de mistere, este greu să descoperi capitala Italiei într-un singur weekend. Cu toate acestea, dacă ți-ai pus deja în plan să pleci într-un city break în acest loc, am pregătit pentru tine patru destinații pe care trebuie neapărat să le vizitezi.

1.Colosseum

Colosseumul din Roma este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din întreaga lume. A fost construit inițial de trei împărați flavieni: Vaspasian, Titus și Domitian, pentru ca romanii să se relaxeze urmărind lupte între gladiatori. În acea vreme, avea o capacitate de 50.000 de spectatori, iar în timpul spectacolelor aceste locuri erau ocupate în totalitate de cetățeni. În prezent, s-a păstrat doar o treime din construcția originală. Cu toate acestea, Colosseum impresionează în continuare prin splendoarea arhitecturală și prin istoria sa bogată. 

2.Pantheonul

Pantheonul este un important simbol al Romei care ascunde multe mistere și legende. Una dintre ele spune că templul a fost construit în așa manieră încât ploaia și ninsoarea să nu pătrundă prin deschizătura tavanului. Singurul lucru care putea să pătrundă era lumina puternică asemănătoare unui reflector. 

În zilele noastre, cercetătorii au descoperit că Pantheonul a fost construit în așa fel încât razele soarelui să lumineze intrarea în momentul în care împăratul pășea în templu în zilele de echinocțiu. Acest lucru se poate explica prin faptul că romanii considerau că în timpul echinocțiului împăratul avea o legătura mai profundă cu divinitatea.

3.Fontana di Trevi

Oricine ajunge în Roma nu are cum să rateze Fontana di Trevi. Este una dintre cele mai mari fântâni construite în stil baroc din întreaga lume și este un adevărat simbol arhitectural. Există și o legendă care spune că îndrăgostiții care vor bea apă din fântâna din stânga se vor iubi pentru totdeauna. De asemenea, există un obicei  local de a arunca monezi în fântână, strângându-se săptămânal în jur de 21.000 de euro. Banii sunt strânși de o organizație caritabilă și folosiți pentru a ajuta cetățeni italieni nevoiași.

4.Villa Borghese

Grădinile Borghese sau mai simplu, Vila Borghese se numără printre cele mai bogate și mai apreciate spații verzi din Roma. Această atracție turistică mai este cunoscută și sub numele de parcul muzeelor, deoarece găzduiește mai multe clădiri și muzee, printre care se numără și Galleria Borghese. Aceasta din urmă este foarte cunoscută pentru operele de artă pe care le deține, incluzând faimoase sculpturi de Bernini și Canova, dar și picturi Raffaello, Caravaggio sau Tiziano.