A fost odata ca niciodata si inca mai este, un colt de Romanie pura, rurala, aflata la poalele muntilor Fagaras, in Porumbacul de Sus, Sibiu.  Aici nu vei gasi zane sau pitici, insa magia Castelului de Lut se resimte puternic si te invaluie intr-un profund sentiment de bucurie si emotie.

Inspirat din basmele fratilor Grimm, castelul este facut numai din materiale naturale folosindu-se pentru pereti un amestec de pamant, apa, argila, nisip si paie.  Fiecare element din constructie este scos dintr-o alta poveste.  Este o combinatie intre crestele muntilor si povestea Albei ca Zapada.

Castelul de Lut din Valea Zanelor dispune de 10 camere, insa nu este inca gata sa functioneze ca o pensiune, dar acest lucru nu ii impiedica pe turistii atat romani, cat si din strainatate sa viziteze acest loc.

Accesul se face in intervalul orar  10:30 – 17:30, iar pretul de intrare este de 5 lei. Desi in interior poti vizita doar o camera si cele doua turnuri, in exterior te asteapta o terasa amenajata pe marginea raului, de unde poti admira frumusetiile din jur. In momentul de fata a ajuns sa fie una  dintre cele mai populare atractii turistice din tara. Turistii vin in numar destul de mare sa paseasca in lumea basmului din Valea Zanelor, iar multe cupluri vin aici sa isi realizeze fotografiile de nunta.  Castelul de Lut a gazduit chiar si o prezentare  de moda in cadrul evenimentului Feeric Fashion Week.

Este un loc scos din poveste care, poate, initial, datorita arhitecturii neobisnuite pare ca este intr-o discrepanta cu peisajul, insa odata ce analizezi mai bine iti vei da seama ca se integreaza perfect cu imprejurimile, datorita elementelor preponderent rurale.

Recomand cu drag aceasta destinatie turistica si te invit si pe tine sa pasesti in acest loc presarat cu praf de zane in care simti ca basmele citite in copilarie iau viata.

Sursa poza:http://www.valeazanelor.ro/

Sursa poza:http://www.valeazanelor.ro/

Sursa poza:http://www.valeazanelor.ro/

Sursa poza:http://www.valeazanelor.ro/